Keskustelut Metsänomistus tila-arvio

 • Tämä aihe sisältää 25 vastausta, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta sitten AvatarNimetön toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • tila-arvio

  Mitäs mieltä hinnasta METSÄTILA-OSTAMISEN AMMATTILAISET ? 🙂
  Kanta-Hämeessä: Arvioala on 30,2 ha, josta metsämaata on 30,2 ha (100%), kitumaata 0 ha (0%) ja joutomaata 0 ha (0%). Muuta maata on O ha (0%). Maaperätiedot Arvioalasta kankaita on 21,1 ha (70%) ja suota 9,1 ha (30%). Kasvupaikat Arvioalasta lehtoja ja lehtomaisia kankaita on O ha (0%), tuoreita kankaita 11,9 ha (39%), kuivahkoja kankaita 14,4 ha (48%), kuivia kankaita 3,9 ha (13%) ja karukkokankaita O ha (0%). Kitumaita on O ha (0%), joutomaita O ha (0%) ja muuta maata O ha (0%).
  Kehitysluokkien rakenne arvioalasta metsämaata on 30,2 ha: taimikoita on 9,4 ha (31%) kasvatusmetsiä on 18,7 ha (62%) uudistusikäisiä metsiä on 0,7 ha (2%) uudistamatonta alaa on O ha (0%) luontaisesti uudistettua alaa on 1,4ha (5%) vajaatuottoista alaa on O ha (0%)
  Puustotiedot Arvioalalla on tukkipuuta 960 m3 ja kuitupuuta 2110 m3.
  Hakkuumahdollisuudet Metsänhoidollisesti arvioalalta on heti hakattavissa 455 m3, joka on 15 % alan kokonaispuustosta. Hakkuista uudistushakkuita on 0,7 ha (2 %) ja kasvatushakkuita on 4,5 ha (15%).
  Metsänhoidollinen tila Keskimääräinen. Uudistamisvelvoitteet Tilalla ei ole metsälain mukaisia uudistamisvelvoitteita. Muut arviossa huomioidut Arviossa on huomioitu vain metsätaloudelliset arvot.
  Arviotulos Kohteen metsätalousmaan käypä arvo on noin 99400 euroa.

 • jees h-valta

  En kauhhiasti ole innostunut yleensä ottaen kuivahkoista kankaista ja soista. Onhan niitäkin siunaantunut mutta tuossa ei kyllä eväitä ainakaan hinnan suhteen juuri liikoja ole. Ite en olisi kiinnostunut.

  rööri roope

  Tarjoaisin 76300€ jos ei käy jättäisin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tilan puusto n.100 kiintoa/ha,joka on lähellä maan keskiarvoa,joskin Hämeessä ovat puustoisempia.Uudistuskypsät metsät näköjään jo rahoiksi laitettu,muutoin kehitysluokka ja tukki/kuitu jakauma melko hyvä myytäväksi tilaksi.

  Olisko arvonkorjauksena käytetty 25%?,jonka jälkeen saturainen on käyväksi arvoksi tullut.Kolmetonnia hehtaari hinnaksi,jos tilalle on hyvä tie ,ei suontakainen syrjäinen tila,niin ostaja tuolla hinnalla todennäköisesti löytyy.

  Maan viljavuuden huomioiden ,ei sentään kalliojoutomaata ja jos sijainti autolla perille,sopivaksi hinnaksi sanoisin 90 000 €,jolloin 30€ puumotille tulee.Usein hinta nousee tarjouskaupassa,eli jos on ostajan rajatila,on todennäköisesti syytä tarjota väh.110 t,jottei vuosia myöhemmin tarvitsisi jossitella,etenkin jos rahat valmiina 0-korolla pankkitilillä.

  jees h-valta

  Kyllähän todellisuus tietty juuri kuten metsäkupsa laskeskeli. Eihän nykyisin järkeviä kauppoja pääse enää tekemään. Tuossakin pääoman kuoletus saattaa mennä hautaan asti joten minun ajatusmaailmaani se ei sovi.

  paskolammi paskolammi

  Arvonkorjaus 10 %. Kiitän mielipiteistä.

  tamperelainen tamperelainen

  Veikkaan hinnaksi 110-120000e.Aina löytyy innokkaita ostajia,rahalle ei tällä hetellä ole muutakaanhyvää sijoituspaikkaa.Toisaalta ei ole kannattavamaksaa yli 90-100000.

  pihkatappi pihkatappi

  Mielestäni ostettavan metsätilan ei tarvitse tuottaa itseään takaisin puuston myynnillä. Taimikkovaltainen tila on 20 vuoden päästä myytävissä kaksikertaa suuremmalla hinnalla ja aina siinä jonkun puukaupan pystyy välissä tekemään. Paremmassa tallessa raha on kuin sukanvarressa. Pahempi se, jos maksaa liikaa runsaspuustoisesta palstasta, silloin tulee varmaankin aika pitkäksi ja synkkiä ajatuksia odotellessa istutustaimien tulemista tukkipuu harvennus kokoon.

  jees h-valta

  Edelleen maailma ei ole NIIN huonossa jamassa etteikö rahaa saa tuottamaan muuallakin kuin huonossa metsässä. Noissa karuissa pohjissa pääoma kehittyy todella kituen.

  metsä-masa metsä-masa

  Moneen tarpeeseen ollaan etsimässä metsätiloja !

  Kyllä tamperelainen oli päätellyt tila-arvion hyvin tähän aikaan.Tarjous käytäntö ja tilan muut arvot voi nostaa hintaa useammankin kymppitonnin. Joku voi haluta tilan ilman puuntuotanto tavotteitakin.

  Sioitus mielessä tilaa hakevalle voi hyvin hoidettu tila saada ne lisä kympit siitä kun tilalla ei tarvitse lähivuosina tehdä mitään.

  Metsuri motokuski

  Jotenkin itse olisin halukas ostamaan sellaisen tilan jossa olisi noita hoitotoimia mutta maapohjat hyviä. Tahtoo nuo valmiiksi hoidetut tilat olevan suhteellisen kalliita. Vielä kun voi noita hoitotoimia tehdä niin mieluusti omalla työllä sitä kauppahintaa pienentäisin. Joten tuo kauppahinta kannattaa suhteuttaa myös oman jaksamisen huomioiden. Olisin mielusti rööri roopen linjoilla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)