Keskustelut Metsänhoito Tukkimiehentäi-tuhot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Tukkimiehentäi-tuhot

  V2014 istutetussa kuusikossa melko mittavat tukkimiehentäituhot.Edellinen pahempi täi-isku v2000.Silloin muistaakseni kuivuneet taimet myyrätuhojen tapaan kasvattivat juuresta uuden taimen?Vain pieni osa kuoli?Muistankohan oikein ?

  Elikkä kannattaako odottaa vai istuttaa uudet taimet

 • Timppa

  Meikäläisen kokemus on, että sellainen tukkimiehentäin syömä taimi, jonka neulaset ovat punaruskeita, ei herää henkiin.  Mitä sitten tekee riippuu tuhon asteesta ja siitä millaista tiheyttä haluaa kasvattaa.  Jos eläviä taimia on luokkaa 1200/ha, niin antaisin luonnon hoitaa.  Muuten istuttaisin uusia.

  Gla Gla

  En osaa vastata tamperelaisen kysymykseen, mutta toinen kiinnostava juttu on taimen terveys. Vaikka kasvu jatkuisikin, kasvaako noin vahingoittuneesta taimesta terve puu vai onko tuloksena esim. juurikääpäinen tms. tavalla saastunut ala?

  tamperelainen tamperelainen

  Vastaan Glalle.                                                                                            Kerroin tuosa avauksessa v 2000 vaikeasta tukkimiehentäituhosta.Lähes kaikiss taimissa oli suuria osia rungoista paljaaksi kaluttuna,vain ympärisyödyt  taimet kuolivat.Taimikon hoidossa tai muutama vuosi sitten tehdyssä nuoren metsän hoidossa ei ole tullut esille ainoatakaan  merkkia lahosta.

  Ei muitu mieleen juttuja myyrän tai tukkimiehentäin vaurioittamien kuusitaimikoiden  juurikääpä tms saastumisista

  Jätkä

  Mistä olet hankkinut taimet, joita ei ole käsitelty torjunta-aineella? Käsitykseni mukaan jo vuosikymmenten ajan on havupuun taimet käsitelty taimitarhalla tukkimiehentäitä vastaa.

  Sen vuoksi taimipakkauksissa on oranssit laput, joissa kehoitetaan käyttämään suojakäsineitä ja pesemään kädet ennen ruokailua jne.

  Hylobius abietes riehuu tuoreella hakkuuaukealla ja ennen kehoitettiin aina pitämään välivuosia ennen istutusta. Täit pyörivät alueella noin 5 vuotta, mutta myrkky kestää sen ajan ja tärkeintä on, että heti alussa kaikki täit kuolevat, jotka kuorta maistavat.

  tamperelainen tamperelainen

  Jätkälle:Taimet hankittu Mhy:n kautta,joka ei takaa mitään.Viime vuonna sain levälaikun saastuttamia koivuntaimia.Taimitarha on kait viime kädessä vastuullinen istutusmateriaalin virheistä

  Käsittely tukkimiehentäitä vastaan kestää vain yhden kasvukauden?

  Jätkä

  Kun aikuiset tukkimiehentäit kuolevat heti ensimmäisenä vuotena, (Myrkky tappaa ne, jos ne syövät käsiteltyä tainta) – ei alueella enää jatkossa ole tuoreita kantoja, jotka houkuttelevat täitä paikalle. Ainoa poikkeus on, jos on siemenpuita, jotka hakataan muutaman vuoden kuluttua. Silloin taas tuoreen nilan tuoksu houkuttelee täit paikalle.

  Kyllä MHY:llä on täysi vastuu myymistään taimista.

  arto

  Kyllä mhy: llä on täysi vastuu myymistään taimista….Ei tietääkseni yksikään mhy omista taimitarhoja….Niillä se vastuu on taimista. Eli mhy vaan välittää niitä taimia.

  tamperelainen tamperelainen

  Taas tukkimiehetäituhoja torjumassa.1,3ha aukkoon(istutettu 2017) istutin 500 uutta 2v kuusentainta.Kaikki männyntaimet n 200kpl tuhoutuneet.Kaikenkaikkiaan pirullinen tuholainen,Lähes kaikissa taimissa syöntivioituksia,mutta isot näyttävät selviävän.Sitten on ne isot ja syvään istutetut,jotka tekevän juurenniskasta uutta kasvua

  Kirsikkana kakun päällä,että kesäkuun alun halla ruskisti koko taimikon.Aluksi oli vaikeuksia tietää,mikä taimi on vain hallan vikuuttama ja missä on myös tukkimiestuho

  Onko muut havainneet tukkimiestuhoja,korvaatteko tuhotaimet?

  Visakallo Visakallo

  Alkoi kiinnostaa, miten 2014 istutetussa, eli jo viidennen kasvukauden taimikossa on tukkimiehentäi-tuhoja? Minkälainen uudistamis-historia taimikolla on? Kerättiinkö latvusmassat pois, minkälainen oli maanmuokkaus, onko alueen vieressä mahdollisesti myöhemmin tehty hakkuu?

  rööri roope

  Taimi kestää vasta 4 vuotiaana tukkimiehen täin hyökkäykset.Elikkä istuta 4 vuotiaat taimet niin pitäis kestää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)