Keskustelut Tekniikka Tukkivannesahan vuokraaminen?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Tukkivannesahan vuokraaminen?

  Hei!

   

  Onko Suomessa yleisesti vuokrattavana tukkivannesahoja järkevään hintaan esim. viikoksi kerrallaan?

  Tarve kun on (kuten useimmilla metsänomistajilla) kovin satunnaista, mutta sahaamiselle olisi aikaa ja kuitenkin pääsisi jonkinlaiselle tuntipalkalle lopputuotteen hinnalla laskien.

  Onko kellään kokemusta vuokravannesahoista, löytyykö niitä? Kenttäsirkkeleitä kyllä on, mutta sellaisen operointi vaatii osaamista ja sahurin palkka rasittaa ”tuottoa” taloudellisesti. Samoin vannesahaamisessa kiehtoisi ison puun läpisahaus ja sen tuomat mahdollisuudet jalostukselle.

   

   

   

 • Tikkula

  Pari viikkoa sitten 6tiellä ,imatran kohdilla joku veti pakulla autonperäkärryyn modifioitua  tukkivannesahaa. Oli miusta sen oloset vermeet että oli tehty pientä urakointia varten. En kyllä ole nähnyt missään ilmoituksia sahurista. Kumitzu, taidat olla täält kaakosta siekii?

  Kumikettu

  A kaakosha mie. Mehtät o Parikkalas melkei kaik.

  Tikkula

  Sory, luin huonosti ja kuvittelin että kumikeba oli tää sahan etsijä

  Mp

  Kiitos hyvistä vastauksista. Hieman arveluttaa nuo halvemman pään tarjokkaat, jos omaa olisi ostamassa.

  Kalliimmissa saa kyllä ominaisuuksia ja lisukkeita niin paljon kuin lompakko antaa myöten, mutta sitten pitäisi jo ryhtyä itsekin sitä vuokraamaan. Tätäkin olen joskus miettinyt, mutta kysyntä on taas sitten täysi arvoitus.

  Ruotsalaisen tuotteen ovh pyörii helposti 6-7 k€ur, siitä vaan kuoletuksia laskemaan vaikka laite 700 eurolla menisi viikoksi naapuriin ”tienaamaan”.

  Harkinta jatkuu…

  Per Ä Reikäs

  Hullukaan konettansa vuokraa,joka kerta kun tulee takaisin on varma että kyllä remonttia riittää,kokemusta on.

  Metsuri motokuski

  Harvoin tuollaiset koneet lainatessa ainakaan paranee.

  Jätkä

  Kyllä pitkässä harkinnassa olisi, jos minulla olisi Wood Mizer pyörillä ja polttomoottorilla, että vuokraisinko sitä kenellekään. Ennemmin vuokraisin autoni ventovieraalle!

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Kolmella tonnilla Nurmen Askon saha. Sillä sahaa mitä sahaa ja myy pois jos ei halua tontilla sitä katsella. Ostajia varmasti on.

  Pavekka

  Kerran lainasin hirsisorvia. Ensimmäisen ja viimeisen.  Kyllä se vuokraus nyt muuten menisi mutta siinä pitää olla kovat sopimukset ja vehkeet vain sitä varten. Omat erikseen. Sopimus siten että korjauksista kylmästi lasku perään ja kulumasta erillinen veloitus. Niinhän vuokraamotkin tekee. Menee sitten vaan sopimukset työläiksi. Ja se kaamea itku ja selän takana poraaminen kun rikotuista vehkeistä haluaa korvausta.

  Puuki

  Auton vuokrausta voi yksityisetkin nykyään tehdä helposti sovelluksen avulla.  Oman auton vuokrauksessakin pitää ehdot olla tarkat ja vakuutukset voimassa.      Jos vuokraa auton esim. ulkomailla kannattaa kuvata auto tarkkaan ennen vuokrausta, niin välttyy toisten tekemien lommojen lisämaksuista, joita vuokraliikkeet helposti on perimässä.

  Klapikonetta kerran vuokrasin. Ei juuri kannata sen vuokrauskaan. Sama ongelma kuin olisi sahalaitoksen vuokraamisessa. Kova vuokra ja tarkat ehdot paperille niin sitten ehkä. Mutta jos vuokraaja ei maksakaan mitään , sekin on mahdollista.

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)