Keskustelut Metsänhoito Tutkimus: Suomen suot laajenevat noin sentin vuodessa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Tutkimus: Suomen suot laajenevat noin sentin vuodessa

  Merkitty: 

  Tuossa nyt ei ole järjen hiventäkään, on tainnut mennä puurot ja vellit sekasin tai ns mittayksikössä on jonkinmoinen virhe. Hetkinen, siis todellakin noin sentin vuodessa?

  Laajuuskasvu on kiihtynyt viimeisen 1500 vuoden aikana.

   

  Joku ei ymmärrä lukemaansa.

 • vmt

  Oli niin järjetön aloitus, että piti selvittää, mistä tässä on oikein kyse.

   

  Aloittaja on oikeassa, hän ei ymmärrä lukemaansa.

  Ola_Pallonivel

  Aloittajalla on muitakin asioita vailla ymmärrystä.

  Tomperi

  Olen täysin samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Ymmärrykseni ei siitä huolimatta varttunut.

  Tomperi

  Kertokaa minulle olkaa hyvä, mitä tuo leviäminen tarkoittaa. Mikä minun ymmärryksesäni on vika?  Voin kertoa sen terveyskeskuksessa hoitavalle henkilökunnalle tai vastaaanottovirkaliojoille tai kelle tahansa sillä lähiaikoina on taas jälleen vastaanotolle meno.  Tämä on rehellinen ja vilpitön toivomus. Sitä centtimeri luku on mulle täysin uusi ja täysin käsittämätön juttu…. anteeksi jos olen yksinkertaisuudellani ja ilkääntymiselläni tullut joitakin loukanneeksi.  Perässä tulette ja tulette höperöitymään ajan saatossa.  Kiitos vilpittömästä palautteesta.   ps. pysykäätte asiassa

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tutkimuksessa oli siis tarkasteltu viiden luonnontilaisen ojittamattoman suon (Syysjärvi, Kaamanen, Salamajärvi, Patvinsuo, Siikaneva) leviämistä ja turpeen ominaisuuksia. Esimerkiksi metsäpalo voi käynnistää tai kiihdyttää suon laajenemista. Tutkitut suot laajenivat leveyssuunnassa keskimäärin sentin vuodessa.

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/gcb.16988

  Tomperi

  Arvoisa Jalkanen, otsikkoa en edelleenkään ymmärrä.

  Jätkä

  Kuinka paljon ne laajenivat pituussuunnassa?  Entä korkeussuunnassa?

  Toisaalta se, että soistumista tapahtuu luonnontilassa, ei ole ainakaan minulle yllätys. Mutta saihan tuohonkin tutkimukseen kulumaan aikaa ja kaikki ne rahat, jotka sen toteuttamiseksi on myönnetty.

  Tomperi

  Anteeksi, nyt ymmärrän. Olen aina käsittänyt että kun tilukset laajenee niin pinta-ala kasvaa, se ei tarkoitakkaan sitä vaan laajeneminen taerkoittakin tilavuuden kasvua.  Mutta silti untuu oudolta jos puhutaan pelkästään neliöiden laajenemisesta se on väärä ilmaisu, jos menette asuntokaupoille  niin kirjuuttaakee laajenemiset siten että saatte kuutiot ettekä pelkstän neliöitä. hetken aikaa olin todellakin aivan sydän sykkäräll että mitä miun aivotiminnassa on tapahtumassa… wikipediastahan se löyty googlaamalla monen paras kaveri googla… ”
  Tutkijoiden tekemän uuden analyysin mukaan maailmankaikkeus laajenee nopeudella 67,9 kilometriä sekunnissa  Tämä tarkoittaa, että etäisyyden kasvaessa miljoonalla parsekilla (yksi parsek on 3,26 valovuotta) pakonopeus kasvaa 67,9 km/s

  Laajeneeko suot samaan tahtiin kuin maailman kaikkeus?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Julkaisussa puhuttiin laajenemisesta leveyssuunnassa, eli keskimäärin joka suuntaan sentin verran noilla tutkituilla soilla. Suon korkeuden kasvusta en tiedä sanoa.

  Kurki

  Suon pinnan noustessa suo leviää kankaalle päin ja lopuksi matalat kankaat jäävät suon sisään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)