Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimakysymyksiä

Esillä 10 vastausta, 831 - 840 (kaikkiaan 972)
  • Tuulivoimakysymyksiä

    Merkitty: 

    Aiemmin on jo ollut keskustelua maanvuokrasopimuksista mutta avataan lisäksi yleinen ketju jossa voi käsitellä aihetta laajemmin. Tuuli- ja aurinkovoima saattavat olla yksi teema kevään kuntavaaleissa.

    Maanomistajain liiton toiminnanjohtaja Kimmo Collander:

    – Pidän hyvänä Keuruun mallia, missä kunta myöntää kaavan tuulimyllyn rakentamiseen, kun ostaja sitoutuu maksamaan asiallisen korvauksen johtolinjan alle jäävästä maasta. Tämän menettelyn soisi leviävän laajemmalle ja toivottavasti maankäytöstä keskustellaan kuntavaaleissa laajemmin myös maanomistajan näkökulmasta.

    – Lunastuslaki on tulossa keväällä eduskunnan käsittelyyn. Toivottavasti eduskuntaan mennään oikeusministeriön lausunnolla olleen luonnokseen perustuvalla esityksellä.

    http://www.sttinfo.fi/tiedote/70799008/maanomistajien-kimmo-collander-lunastuslaki-ei-vastaa-tata-paivaa

  • hikinen94 hikinen94

    Varmaakin monissa tuulivoima firmoissa mietitään, onko enää kannattavaa rakentaa näillä sähkön hinnoilla. Mutta rakentaminenkin on nyt halpaa.

    Rane2

    Tuulivoimalla ja viljanviljelyllä on yhteistä se että kun menee hyvin eli tuulee lujaa tai tulee suuri sato niin tuotteen hinta on huono ja sitten päinvastoin…

    Apli

    Viroon olisi hyvä saada sähkön siirtoa lisää, Viro on sitä toivonutkin, sitä kautta ilmeisesti menisi myös eurooppaan, merikaapeli tietysti riski sabotaasille.. Luulisi tälläiseen saavan helposti myös Eu rahaa..

    Apli

    Tuulivoima vauhdittaisi myös Itä-Suomen metsäteollisuutta | Kauppalehti

    Tuulivoima auttaa metsäteollisuutta itä-suomessa, hieno homma!

    Nuakka

    Uusi asia nousi esiin. Naapurin kanssa suunnitellaan luontokohdetta yhteisen puron varteen suojaksi yhtä siirtolinja-vaihtoehtoa vastaan. Ennakkotiedon mukaan metsäkeskukselta tulemme saamaan automaattisesti hylsyn tukihakemukseen jos tuulivoimaa on suunnitteilla lähialueelle. Että tällaista vihreää siirtymää.

    Visakallo Visakallo

    Onkohan sekin sitä vihreää siirtymää, kun viimeisetkin sivukylien asukkaat ja mökkiläiset siirtyvät pois 300 metristen tuulimyllyjen katveesta?

    Tolopainen Tolopainen

    Visakalloa tietenkin harmittaa, kun Hartolassa hänen maillaan ei ole tuulimyllyjä, joista saisi runsaat vuokratulot ilman euronkaan sijoittamista.

    Visakallo Visakallo

    Ei minulla Tolopainen ole enää rahantarvetta, joten harmitus ei johdu siitä, ettei itsellä olisi myllyn paikkoja. Minua harmittaa niiden puolesta, joiden maiden läpi tullaan puskemaan uusi yli 100 metriä leveä ja yli 300 km pitkä 2×400 kilovoltin siirtolinja, jotta Pohjanmaalla tuotettu tuulisähkö saadaan siirrettyä Salpausselän eteläpuolelle. Pelkkä puiden hinta sellaisesta on irvokas ”korvaus”. Tässäkään ei ole kysymys omista tai lähipiirin maista. Samoin harmittaa pienen naapurikunnan puolesta, jossa yli kymmenen vuotta sitten perustettu tuulipuisto on aiheuttanut hyvin paljon riitoja ja oikeudenkäyntejä, eikä loppua näy vieläkään.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos otetaan huomioon kaikki rajariidat naapureiden välillä tuulivoimaloihin liittyvät kinat ovat pieni vähemmistö. Paikalliset asukkaat ovat niihin yleensä tyytyväisiä kun kunta saa miljoonien verotulot ja kuntaveroja voidaan pienentää. Pienten syrjäseutujen kuntien verotus on maan kärkeä, vaikka mitään palveluja ei ole. Poliisit saattaa kerran kesässä käydä ajelemassa hyvällä säällä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Muistaakseni olen jakanut mutta varmuuden vuoksi vielä uudelleen tuore ohjeistus.

    https://ym.fi/-/ymparistoministerion-ohje-auttaa-sovittamaan-yhteen-maisema-arvoja-ja-tuulivoimarakentamista

Esillä 10 vastausta, 831 - 840 (kaikkiaan 972)