Keskustelut Puukauppa Tyvikoivun hinta?

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Tyvikoivun hinta?

  Merkitty: 

  Minkälaista hintaa olette saaneet tyvikoivulle pystykaupalla? Kohde Itä-Suomessa ja kesäkorjuu kelpoinen. Ensimmäinen tarjous 60€, vanerin ollessa 53€. Tuntuu tulleen vuosien mittaan tyvikoivun hinta reilusti alas?

 • Puuki

  Muutamia isoja tukkikoivuja paikallinen ostaja ei ottanut erikseen, kuidun hinnalla vain.  Siksi merkkasin suuren osan niistä teeren ruokailupuiksi jätettäviksi.  Vaneriksi kelpaa vielä jos on alle 1/3-osa lpm:sta kovalahoa koivutukin tyvessä  keskellä. Ja 1,5 m välivähennykset lienee nekin vielä käytössä.

  Tukkipuuta (tai  leimikoita) pitäisi myydä huutokaupoissa myös Suomessa kuten esim. Virossa tehdään.   Kun lahden toisella puolella esim. mä-tukin hinnat on ~ 80-100 €, niin täällä  jäädään siitä markkinahinnasta selvästi, kun myyjien markkinapaikkaa ei ole käytännössä olemassa.  Kaupoissa yleensä myyjä määrää paljolti myyntihinnan eikä ostaja.  Puukauppa on erikoinen  myyjä-ostaja- roolien sekoitus. Tapahtuma jossa pääsääntöisesti ostaja antaa ota-tai jätä tarjouksen koska savujako / kartelli on rasitteena menneisyydestä edelleen osin olemassa.  Lyhytaikaiset noususuhdanteet poikeuksena siitä.

  Panu Panu

  Esim. Kuutio vaan toistaa vanhaa suljettua tarjouskilpailumallia. Jos Kuutio tai joku muu alusta haluaisi oikeasti tarjota jotain uutta niin siellä voisi järjestää leimikosta avoimen huutokaupan. Hinnoistakin pysyttäisiin myyjäpuolella paljon paremmin kärryillä silloin, tällä hetkellä ajantasaista hintatietoa ei ole saatavilla mistään tietääkseni.

  Toinen vaihtoehto olisi huutokauppa, joka näkyy vain myyjälle ja ostajaehdokkaille jos jostain syystä ei täyttä avoimuutta haluta.

  Sulli

  Pari käsitettä:

  Suljettu tarjouskilpailu: Tarjouspyynnöt lähetetään tietyille valituille ja halutuille tarjoajille. Voittanut tarjous ilmoitetaan kaikille osallistujille tai ei ilmoiteta. Luultavasti yleisin tapa tehdä puukauppaa, käytössä myös muilla aloilla, esimerkiksi rakentaminen.

  Avoin tarjouskilpailu: Tarjouskilpailuun saa osallistua kaikki kriteerit täyttävät ehdokkaat. Voittanut tarjous ilmoitetaan tai ei ilmoiteta kaikille osallistujille. Puukaupassa tunnetuin (ainoa?) tapa Kuutio. Käytössä myös muilla aloilla, kuten julkiset hankinnat.

  Huutokauppa: Tarjoushintaa voi korottaa useita kertoja määräajan. Kaikki tarjoukset saatetaan kaikkien tietoon. Ei ainakaan yleisesti käytössä puukaupassa.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)