Keskustelut Luonto Ukkosilma

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
 • Ukkosilma

  Merkitty: 

  Tuli Jyväskylän eteläpuolella päälle n klo 6.  Salamointi jatkunut jo tunnin.  Välillä kauempana välillä aivan päällä.  Sadetutkan mukaan arvioituna jatkuu vielä toisen tunnin.  Sitten vain sadetta ja sen jälkeen uusi satsi ukkosta.

  Piemeätä ja vettä on tullut välillä aivan tolkuttomasti.  Tuulet ovat olleet kohtuu heikkoja.  Sähkö pelannut vielä.

 • Puuhapalsta

  Tampereella ei ole satanut kuin toissapäivänä hetken. Viikonloppuna olin palstalla Pohjois-Hämeessä raivurin kanssa. Maasto oli kuivaa, mutta ukko kastui hiestä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Täällä lännessäkin on kuivaa. Eilen (ke17.6) satoi vähän ja hiukan ukkosta. Sitä ukkosta oli kyllä ollut ihan lähettyvillä enemmänkin, Pyhävuoren tv ja radioasema oli puolitoista tuntia pois päältä kun ukkonen särki sähkövehkeet.

  Yöllä on kait hiukan tihuuttanut, mutta kyllä luonto vettä kaipaisi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Nimetön

  Kuivaa on ollut, kesäkuun sademäärä tähänasti 21,4mm josta tänä aamuna 12,8mm, toivottavasti tänään tulee vielä lisää, ainakin ukkonen vielä paukuttaa, onneksi sähkökaapelit maassa.

  Salonpoika

  Onnellisesti pahimmat myräkät ohitti meidät kahtapuolta. Naapurikylällä sademittarit tulvi yli ja meillä satoi 10 milliä. Ukkonen jyski monta tuntia molemmin puolin ja ainakin tuossa Karjalan puolella pisti puita ristikolleen sähkölinjaan katkaisten a-pylväänkin. Sähköt oli meillä poikki 6 tuntia. Vettä olisi saanut tulla enemmänkin mutta ukkosta ei kaivata. Meillä on ollut kolme salaman aiheuttamaa rakennuspaloa joten tuntuisi sen kiintiön olevan jo täynnä.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ukonilma kiersi, kuten sateetkin. 2 mm mittariin herahti, joten ei kuivuuteen paljoa helpotusta tullut.

  Visakallo Visakallo

  Aamulla satoi kotona vähän aikaa. 20 km päässä metsässä oli lähes kuivaa. Länsipuolen naapuripitäjässä oli taas tullut vettä kaatamalla.

  kim1

  Kyllä täällä etelä-Pirkanmaalla on sen verta kuivaa,että mustikan osalta peli on menetetty..,sinällänsä sääli kun aika hyvin raakileita olisi..,enemmin kuin pariin vuoteen..,elikkä kovin pieniksi mustikat väkisinkin jäävät…(alunalkaen koko keskiviikko piti sataa…,ne sateet olisivat olleet paikallaan..)..

  MaalaisSeppo

  Kapea rintama meni eilen Pirkanmaan itäosan yli. Iltapäivällä kasteli hieman kevään istutuksia. Yöllä taisi sataa hieman lisää. Onneksi, muutoin voisivat taimet kuolla, kun ensi viikkokin näyttää kuivalta.

  Per Ä Reikäs

  Piemeätä ja vettä

  Todella outoa keskellä kesää

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Nythän se sitten tuli tuokin koettua, eli täysin kuiva ukkonen. Eilen ilpäivällä jyrisi ukkonen parikin tuntia ja netin salamakartassa oli rasteja vaikka kuinka paljon. Yhden metsäpalonkin ukonilma sytytti. Vettä vain ei tullut pisaraakaan, eikä kyse ollut siitä etten vain osunut kuuron alle. Netin tutkakuva todisti että ukkosen mukana ei ollut sadepilviä tällä suunnallakaan.

  Eipä ole tullut aiemmin ainakaan merkille pantua tuollaista ukkosenilmaa. Kyllä ukkoseen aina on sade kuuro kylkiäisenä tullut. Ei aina niin suuria vesimääriä, mutta kuuro kuitenkin.

  Onko muilla kokemuksia kuivasta ukkosesta, tältä kesältä tai aiemmin?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)