Keskustelut Metsänhoito Ukrainalaiset metsätyöhön mukaan

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 83)
  • Ukrainalaiset metsätyöhön mukaan

    Terve.

    Ajattelin kahden nuoren äidin työllistämistä oman metsätilan istutustöissä.

    Eiköhän tuo voisi onnistua,kun hyvin perehdyttää ja käy neuvomassa ja ohjeistamassa työn edetessä. Ovat kyllä aktiivisia ja ystävällisiä ihmisiä, mitä on pari viikkoa tunnettu yhdessä meillä asuessamme.

    Kohde on tienvarressa omt,mt pohjaa,tasaista. Taimia ei ole laitettavaksi kuin n. 14000,mutta olisi siinä alkuun.

    Laskin että.jos maksan tuntipalkan 10e saavat heille  hyvän ansion alkuun.

    Mutta kysymys : laittaako ummikko 600 tuntia/8 h, hyvin ja huolella ? Tuolla määrällä kustannus olisi minulle sen 0.2e/kuusen paakku. Naiset ovat n. 28 ja hyvässä kunnossa.  Tiedä vaikka innostuisivat hommasta.

  • Jätkä

    Nyt on totinen tarve AY-liikkeen toimijoille. Koulutus myös työehdoissa ja -sopimuksissa olisi nyt sarka, jota liiton toimitsijoiden pitäisi kyntää ja kylvää.

    Kyllä näillä ihmisillä on ihmisoikeudet, joiden mukaan pitää meidänkin pelata.

    Teufelin Zumi

    Tapahtuuhan siellä sittenkin jotakin.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bee36839-ef5a-43d2-b1dc-d7869d0bd588

    Nyt sitten koko pelle parvelta tuet takautuvasti takaisin maksuun ja liiketoimintakieltoa sekä häkkiä päälle.

    arto arto

    Noin siinä käy kun pihtaa palkkoja. Kannattaa ottaa selvää ennen kuin palkkaa jonkun. Äkkiä ne suulliset sopimukset muuttuu kun toiset saa suurempaa palkkaa.

    Apli

    Eipä taida olla suurtakaan iloa Ukrainalaisista, heti kun tilanne maassa paranee ja rauha saadaan he suuntaavat kotiin, isänmaallista porukkaa.. Sitten alkaa heidän tuki siellä ja mittava jälleenrakennus..

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ukrainan pinta-ala on vain kaksinkertainen Suomeen verrattuna, mutta väestön tiheys heillä 75, meillä 16 per neliökilometri (Wikipedia). Uskoisin että tuosta pakolaisporukasta varmaan monikin haluaa jäädä, ja heidän on helpompi jäädä kuin kauempaa tulevien. Me voimme osallistua jälleenrakennukseen esimerkiksi kouluttamalla nuoria.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Kyllä. Enkä usko kokonaistilanteen muuttuvan. Kymmenien (?) vuosien aikana on vakiintunut mm. mansikanpoiminta- ja taimienistutusporukat Suomen nimellä. Noinkohan sodan loputtua nuo hommat tyssää ja kaikki lähtee kotio, tai jättäisi tulematta. Voisin jopa  kuvitella että rauhan jälkeen juurikin enemmän on ukrainan väkeä noissa hommissa Suomessa. Jos ei nuo työmarkkinat ole jo ”täynnä”.

    Omalla kohdalla sama ukrainanalaisten ryhmä jatkaa keväällä istutuksia, olivat viimeksi n. 5 v sitten.

    Leena

    Perko

    Pitää lainata jälleen kirjoittajaa ” Kyllä näillä ihmisillä on ihmisoikeudet, joiden mukaan pitää meidänkin pelata. ”  Suomella ja suomalaisella koulutuksella on paikka tehdä maailmanparasta apua NYT !   Kaikille  ukrainalaisille ketkä vai haluavat ja kykenevät niin järjestää   opiskelupaikka  niihin tulevaisuuden tehtäviin. Siitä syntyy parasta ja nopeinta hyötyä jolla mahdollinen tulevaisuuden  Ukraina ja kansa selviää.

    Hoitakaa aukkonne ja vihtikkonne  kun olette ne tehneet. Maassamme on joutilasta aijänmötkää  joita ei hommat kiinnosta niin miksi  pitää ahdinkoon ajettujen ihmisten olla hölmöjen typeryyttä paikkaamassa. Sanoin tämän lievästi !

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hesarissa luki tänään 14.4. että työn saa aloittaa välittömästi sen jälkeen kun on jättänyt hakemuksen tilapäisestä suojelusta. Suojelua saa aina vuoden kerrallaan tarpeen mukaan. Enää ei siis tarvitse odottaa oleskelulupakorttia. Te-toimistoon voi hakeutua työnhakijaksi verkossa.

    MIISU4F MIISU4F

    Perko 5.4. juuri niin. Opiskelemaan ja koulutusta heille ensin, sitten töihin.

    Toki, jos sieltä tulee valmis metsä- tai muun alan ammattilainen, niin perehdytys tämän maan lakeihin, työlainsäädäntöön ja työsuojeluasioihin ja reippahasti töihin.

    Kaikessa ulkopuolisen tekemästä tominnasta tehtävä riskianalyysi ja turvallisuussuunnitelma sekä tarkastettava vakuutuksen kattavuus. Vaikka 99.98  prosenttisesti ei satu mitään, sitten kun sattuu, vastuullista tahoa ja maksajaa etsitään kilvan.

    Toki omavalvontasuunnitelmaa yms.  tarvitaan jo melko monessa yksityisyrittäjyydessäkin, oli vaikka vain pöytälaatikko toiminimi ja vain 1 henkilö.

     

    Ei maassa olisi puoltatoista miljoonaa hehtaaria taimikon- ja nuorenmetsän kunnostusrästejä, jos jokainen vitelikkonsa itse (kykenisi/haluaisi) hoitaisi. Kyse ei olekaan, etteikö ne olisi hoidettavissa, puuttuu vain maksaja.

    Onhan se monimuotoisuutta sekin, kun jättää silleensä..

    Mutta koulutus, koulutus, koulutus ensin.

    MIISU4F MIISU4F

    Riskikartoitukseen voin mainita metsätöissä, vaikka ihan istutus esim: Aurinko polttaa, nestehukka, hyönteinen pistää- allerginen reaktio- ei auta silloin kyypakkaus, kyy puree, kuoppaan astuminen tms nilkka nyrjähtää. Riskit ovat melko vähäiset, kun on valmistautunut hyvin, eivätkä realisoidu usein mutta jos kaikkea ei huomioida innokkuudessa lähteä jelppimään, on se itsessään vaaratekijä.

    Oltava hätäensiapuvalmiudet ja entä jos opas itse kuukahtaa, niin tietääkö työläinen mitä tehdä. Jne.

    Kun riskit on minimoitu, asioihin huolella paneuduttu ja varauduttu, iloa töihin! Metsätyöt on ihan kivoja, kaikille ne ei sovi.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 83)