Keskustelut Metsänomistus UPM myy metsiään

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • UPM myy metsiään

  Taaleritehdas on ostanut metsäyhtiö UPM-Kymmeneltä 6000 hehtaaria metsää. Ostetut metsätilat sijaitsevat Keski-Suomessa.

  Kauppahintaa ei aiota julkistaa. Sopimus sisältää myös puukauppa- ja metsähoitosopimuksen.

  Ostetut metsätilat ovat Taaleritehtaan uuden pääomarahaston, Taaleritehdas Metsän ensimmäiset hankinnat. Pääomarahasto tulee hankkimaan lisää metsätiloja seuraavan kahden vuoden aikana, kunhan sopivia alueita tulee myyntiin.

  Sijoittajina pääomarahastossa on sekä yksityisiä että institutionaalisia sijoittajia. Rahasto on edelleen avoinna sijoituksille, ja siihen voi sijoittaa helmikuun alkuun saakka.

  Taloussanomat

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Toivottavasti myi hyvään hintaan.Jokohan alkaisi osakekurssi nousta,tähän asti kurssikehitys ollut yhteneväinen lehmän hännän kanssa.Kai osinko pyysyy 0.60€,toivossa hyvä elää.

  tamperelainen tamperelainen

  Metsäkupsalle:
  Katselin Taaleritehtaan sivuja.Paljon kauniita lupauksia.Mistä esim sijoittamista miettivä voi saada tietoa yrityksen taloustilanteesta?Eletään epävarmoja aikoja ja firmoja pyllähtelee,rahastoille viime vuodet ovat olleet vaikeita
  Ei kait Metsärahasto vielä osinkoa jaa,sehän on juuri perustettu

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tuosta tämän kantatilani rajalta osti muutama vuosi sitten uupeeämmältä venäläis-saksalais-savolainen konsortio erittäin reheväkasvuisen tilan, joka kuului about 5000 hehtaarin nippuun; uupeeämmä ryhtyi heti harjoittamaan sillä hyvin voimaperäistä ja ennenkaikkea tuottavaa metsätaloutta ostajan lukuun. Tukit on katkottu poikkeuksellisen pitkiksi ja kuitupuut ovat paksuja.

  Puun takaa

  Nämä metsänmyynnit ovat osa UPM:n vähittäistä vetäytymistä Suomesta. Tuotantolaitosten lopetusytahti on ollut huima. On alueita, joissa UPM toimii enää puunhankkijana toisille yhtiöille.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Uupeeämmä suuntaa uusiutuvaan energiaan; taitaa olla ainoa (tai niinsanotusti talon sisällä joku on tajunnut, mutta hyvin oivallettu), joka on tajunnut kupletin juonen.

  Puun takaa

  Ei narsku, kun otan tekarit pois suusta.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Sitä arvelinkin, että jonkinlainen maiskutus sieltä kuuluisikin.

  Puun takaa

  Se taas tuli sinisen Viagra-tabletin nielaisusta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kirjoitin aikaisemmin hiukan epäselvästi,tarkoitin UPM:n osinkoa pienosakkeen omistajana .Myös metsien hinnoittelua katsoin myyjän näkökulmasta,reilumpaa olisi ollut julkistaa kauppahinta .

  Timppa

  On kyllä hazardihommaa sijoittaa metsiin, joiden hintaa ei edes tiedä. Toinen hazardi on sitten tuotto. Kauniita tuloksia saa pienentämällä puuvarantoa eli myymällä paljon puuta ja huolehtimalla huonosti uudistamisesta.

  Epäilemättä siellä Taaleritehtaalla johtajat tekevät itselleen hyvää bisnestä. Voi sitten ollakin niin, että 10 vuoden kuluttua ei tulee enää tuottoa vaan metsärahaston arvo romahtaa.

  Entä UPM? Luultavasti saa kirjanpidollista voittoa myydessään metsiään. Mikä on osakkeenomistajan asema pitkällä tähtäimellä, saattaa olla sitten eri asia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)