Keskustelut Tekniikka Uuden moottorisahan osto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)
 • Uuden moottorisahan osto

  Moi olen täällä aika uusi mutta kysyisin että mikä olis hyvä saha alle 1000 maksu raja ja olen miettinyt hussea.

 • mäksä

  Omal mökillä alkaa pihoissa olla jo niin isoja puita että tarvis alkaa kaatamaan ja tarvisin sellasen sahan missä olis paljo potkua ja ammatikseni en tee ainakaan vielä joten olen miettiny hussea joko 550xp tai 560xp siks jompikumpi noista koska ne alkavat olla jo ns huippuluokan sahoja.

  jees h-valta

  Miksi ostaa ammattisaha pieneen olemattomaan tarpeeseen?
  Ei se siellä mökin hyllyssä ainakaan parane.
  Halppisaha tuoho mökin tontin tarpeisiin piisaa.
  Korkeintaan joku nk. maatilasaha.

  Metsuri motokuski

  Olen samaa mieltä jessen kanssa. Itse ostin pojalle Hong Kongista 79 euron sahan ja ihan hyvin on toiminut. Aluksi saha oli pirun rikkallaa ja hieman kaasutinta säätämällä peli toimi tosi hyvin. Itse käytin sitä rakennuksella ja nykäsystä aina käyntiin. Voimaa tuntui olevan ihan riittävästi kun aukosta kerättyjä tyvilumppeja vingutettiin.

  Ainoa mitä se tahtonut kestää oli pakkanen. Muovit olivat vähän haperoa laatua ja kun se auton lavalla pyöri niin muovit saivat vähän siipeensä. Mutta yllättävän positiivinen yllätys oli Deuzer – merkkinen saha.

  Puun takaa

  Kunnon sahan osto pienehköön tarpeeseen lienee kuitenkin synneistä niitä pienimpiä mitä metsähärveleiden kanssa on mahdollista tehdä.
  On mönkijää, moottorikelkkaa, kärryä, rekeä ja jos mitä ronkkelia ja taukotupaa…
  Jokainen voi vapaasti ajatella ja hankkia mitä haluaa ja parhaaksi näkee.
  Ite olen laittanut rahani lisämetsiin, ojiin, metsäteihin ja lannoituksiin.
  Jonkun osan rahoistani olen käyttänyt mukavaan elämään.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pieneen tarpeeseen voi myös ostaa käytetyn ammattisahan, jonka huoltaja on katsonut läpi ja parsinut puutteet.
  Tässä kun ilmeisesti tarvittaisiin aika järeä saha kuitenkin.

  Itse olen pitänyt, uutena ostettua, amattilaisten pinotavarasahaa (viimeksi tilhin 200 ja 201) varsinaisena käyttökaluna, sellaiselle voi laskea sitten käyttöikää pienessä tarpeessa jopa yli kymmenen vuotta. Sitten joku käytetty iso saha kaveriksi.

  Näissä asioissa ei ole mitään yhtä ja oikeaa vastausta, vaan käyttö sanelee ehdot.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Petri Petri

  Oikeastaan keskustelun aloittaja toi toisessa viestissään jo ilmi, mitä haluaa. Yleensä sitä ihminen haluaa uskolleen vahvistusta – ehkäpä tässäkin tapauksessa.

  Suurempaakin syntiä on kuin ostaa sellainen saha, mistä oikeasti pitää ja mitä voi mieli hykerrellen hypistellä käsissään. Tällaisista pikku ostoksista voi tulla meille vanhoille äijillekin tunne kuin olisi taas pikkupoika konsanaan.

  Eli kannattaa ostaa hyvän taustatutkimuksen jälkeen juuri sallainen saha, mikä tuntuu hyvältä. Kannattaa muistaa turvallisuusnäkökohdat: turvavarusteiden hankkiminen on tärkeämpää kuin vimpan päälle viimeistä mallia oleva saha.

  Iron Man Iron Man

  Husqvarna 545xp ja 555xp ovat myös hyviä vaihtoehtoja,pikkaasen halvempia mutta lähes ammattisahoja.

  mäksä

  Luulisin että tuo husqvarna 550xp on paras vaihtoehto kun en tee ammatikseni sahalla töitä siinä on ainakin tehoa ihan tarpeeksi omaan pikku tarpeeseeni koska 560xp olis varmaanki vähä liian iso omaan tarpeeseen, onko kellään muulla jompaa kumpaa sahaa?

  e-h e-h

  On 560xp autotune muiden sahojen lisäksi,en kehu enkä moiti kun en ole millekkään merkille uskollinen.

  mäksä

  jälleenmyyjä ja toimiva huolto on aika lähellä en oo viel varma minkä sahan hankin koska toi mun vanha husse 340 alkaa olla jo aika vanha saha jotaa 15-20v vanha ja hommia on alkanu tulla aika paljon.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 42)