Keskustelut Tekniikka Uusi Husovarna

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • husku550xp

  Itse odottelen innolla että millon saavat uudet raivaussaha mallit myyntiin.

  petep

  Akkusaha ”oikeissa ” töissä…..

   

  https://youtu.be/32mFVr3S22E?t=2

  Jätkä

   

  Akkusaha ”oikeissa ” töissä…..

   

  https://youtu.be/32mFVr3S22E?t=2

  – Näyttää olevan tylsähkö terä, kun liike pysähtyy aina oksaan. Pikku-Tilhilläkin saa tuollaiset oksat pois pyyhkimällä, saati sitten oikeilla Huskuilla.

  Tolopainen

  Kaatokoloja tekee pikkupuihin ja mittailee, aivan turhaa ajan haaskausta. Työskentely on kuin hidastetussa filmissä, kyllä tilhillä työskentely näyttää hiukan erilaiselta. Onko sahaaminen kevyempää vai raskaampaa kuin oikealla sahalla ja kauanko akku kesti.

  petep

  Itsellä tuli mieleen että jos ja kun joskus on vielä oikea talvi. Akku kestänee murto-osan siitä mitä kesäkelillä. Ei tuo ehkä ihan ammattimiehelle ole suunnattu,mutta kai tuolle joku tilaus on polttopuuhommissa.

  Jätkä

  Kaatokolon asemasta tekee vastasahauksen. Tuon kokoisissa tyvissä tehdään kaatokolosta vain ns. yläsahaus, eli lähes pystysahaus, jolla vahennetään tyven repeämisen / halkeamisen mahdollisuutta.

  Mitan käyttöä myös minä ihmettelen, koska SV- katkontaakin on tehty mäntykuidulle jo  60 – luvulta asti.

  Tuollaisessa männikössä menisi kolme oksakiehkuraa kolmella karsintapyyhkäisyllä, jolloin se jopa noin puolitoista metriä tulisi täysin karsittua nykysääntöjen mukaan. Siis Oma- työntäen, taka- vetäen ja ala-vetäen = 1,5 metriä ilman oksia.

  kuusessa ollaan

  Akkusahojen ongelma on se, ettei niissä ole samoja massavoimia kuin polttomoottorisahoissa. Siksi ei ole pienenkään risun alkukatkaisuun tarvittavaa nykäisyä. Lisäksi akkujen säästötoiminnot estävät saman homman, pienikin vauhtipyörä taas söisi virtaa kiihdytyksissä.

  Hyvinkin näppäriä pelkkään katkontaan.

  Jätkä

  Tuon akkusahan käytös karsinnassa toi mieleeni – kun työstin järeitä lehtikuusilankkuja, jotka olivat nopeasti kasvaneesta puusta.

  Tein porauksia lankkuihin niin, että ne tulivat paksuuskasvuun nähden säteen suuntaisesti. porantarä meni kuin tyhjään kevätpuu-osuuden, mutta töksähti aina kesäpuuhun. Siis klun – klunk – klunk-  jne. arvelin poran olevan tylsän, mutta sitten löin naulaa lankkuun suunnilleen samasta suunnasta, se kääntyi lustojen väliin, eikä tavan naulaamisesta tullut mitään. Ainoa mahdollisuus oli käyttää porakärkiruuveja.

  arto arto

  Tämä se oli-…..Husqvarna esitteli uuden moottorisahamallinsa 572 xp tänään. Järeä, ammattikäyttöön tarkoitettu malli on sylinteritilavuudeltaan 70 kuutiosenttimetriä ja moottorin teho on 4,3 kilowattia. Saha painaa ilman terälaitetta tankit tyhjänä 6,6 kiloa.</div>

  petep

  Näyttää  olevan monenlaista testiä sahasta juutuupissa. Mikä pisti silmään että vetorissa on uloimpana kuten on Stihlissäkin. Eikös sen pitänyt olla  ihan paska juttu kun se rissa on uloimpana ja menee kampiakselit ja kaikki poikki  😀

   

  https://youtu.be/ACNv7g1Lni4?t=406

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)