Keskustelut Metsänomistus Uusi palstalainen esittäytyy

Tämä aihe sisältää 27 vastausta, 20 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi sikari 1 viikko, 2 päivää sitten.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Uusi palstalainen esittäytyy

  Hei kaikille!

  On tullut seurattua tätä keskustelupalstaa jo vuoden päivät, joten oli korkea aika luoda oma nimimerkki. Palsta on tarjonnut paljon hyviä vinkkejä ja tietoa uudelle metsän omistajalle. Sitäkin enemmän se on tarjonnut viihdettä, josta kiitos kuuluu kaikille värikkäille kirjoittajille.

   

  Lyhyesti omasta taipaleestani.

  Ikää on karttunut 33v joista metsänomistajana viimeiset viisi. Asuinpaikka Pohjois-Karjalassa, jossa myös metsät.

  Hyvää loppuvuotta ja tulevaa talvea kaikille!

   

   

   

   

   

   

 • Puuki

  Jees-h. puhuu ihan omiaan . Ei ole muuttuneet akkuautot yhtään sen ympäristöystävällisemmiksi kuin aikaisemminkaan. Eikä niiden hankkimista kannata palstalla juuri muut kuin sinä.  Suurin ryhmä kansalaisista ostaisi edelleen bensiiniauton uudeksi autokseen, kyselytutkimuksen tulos.

  Ja tere tulemast uudelle palstalaiselle.  Kohta taidan itse siirtyä kokonaan vain lukupuolelle, kun on tullut jo kirjoteltua varmaan liiaksikin tänne vuosien aikana.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Et Puuki ole tainnut kirjoittaa vielä liikaa. 😀 Kun klikkaa nimeään, näkee statistiikat:

  Puuki: 14 aloitettua keskustelua ja 4256 vastausta keskusteluissa.

  A. Jalkanen: 62 aloitettua keskustelua ja 6535 vastausta keskusteluissa.

  And the winners are (vai laittaako joku paremmaksi):

  jees h-valta: 70 aloitettua keskustelua ja 15019 vastausta keskusteluissa &

  Visakallo: 195 aloitettua keskustelua ja 7697 vastausta keskusteluissa.

  Remie

  A.J On hieno ihminen , kuten seuraavasta huomaat.

  ”Neuvottomaksi ei kukaan jää – tosin välillä neuvot saattavat poiketa vastaajasta riippuen toisistaan…”

  Silti vastaukset saattavat olla yhtä lailla oikeita, riippuen tilanteesta, yleensä kuinka kysymys on kulloinkin muotoiltu.

  sikari

  Ei 15000  vastausta paljon ole. Jos yhden tuottamiseen (asiaan tutustuminen,mielipiteen kirjaaminen yms) menee 10 min. Sehän on vasta 2500 tuntia. Kun se laitetaan työ päiviksi niin saadaan 312,5 päivää. Eli metsässä on oltu.

  Burgeri

  Kyllä meitä hiljaisia seuraajia varmasti täällä on enemmänkin. Itse olen pari vuotta juttuja seurannut.  Olen siis nimimerkin: TOS poika ja kun TOS siirtyi parivuotta sitten yllättäen raivaamaan poutapilviä  🙁 niin jäi paljon opiskeltavaa metsän hoidon suhteen, vaikka jotkut asiat onkin selviä ja monesta selviää maalaisjärjellä, mutta paljon on tullut uuttakin tietoa, myös täältä kautta. Harmittaa jälkikäteen ettei näitä asioita tullut kunnolla jo teininä opeteltua faijan kanssa. Aina sitä miettii että kerkeää sitä vielä myöhemminkin, mutta sitäpä ei kukaan tiedä edes täällä.  Mutta ei synkistellä edempää. Burgeri 34v Hämeestä toivottaa: Hyvää talvenjatkoa teille kaikille!

   

  jees h-valta

  Samoin sinulle myös Burgeri! Hienoa että olet kuitenkin metsäasiat ottanut todesta nyt. Vielä kerkeää oppia vaikka mitä. Itse olen joutunut lähtemään aika omin päin koska isä kuoli jo armeija-aikoinani. Sen jälkeen tuli keskityttyä vain työssä käynnin ongelmiin eikä metsä juuri kiintoa ottanut. Sitten tuli asiakkaista yksi vakkari joka sanoi olevansa valmis luopumaan oman paikkakuntani metsistä. Kotikulmiensa metsät hän jätti perillisilleen. Kun hyvää pataa oltiin alkoi asia kiinnostaa ja se tarjous jonka hän heitti noin 18ha:n palstasta ei enää antanut tilaa perääntyä. pakko oli ostaa. Siitähän tuo alkoi ja kovia pöhköyksiä en mielestäni ole tehnyt vaan taloustaitoa on riittänyt pitää koko ajan nousujohteista menoa eli ha:t kasvoi ja joka vuosi tehty puukauppaakin.

  sikari

  Nykyään niin hyviä ja ilmaisia koulutuksia tarjolla, että ei kannata yksin jäädä murehtimaan näitä asioita. Tämän palstan asiantuntijat on mitä on ja ne pitää osata itse suodattaa. Niinhän se menee muissakin asioissa elämässä.

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)