Keskustelut Metsänhoito Vakuutukset metsäladon purussa ?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 17 total)
  • Vakuutukset metsäladon purussa ?

    Metsäpalstalla paikasllistien varressa purkukuntoinen lato/riihi.Yksi kulma katon rikkoutumisen takia laho,kovaakin veistettyä hirttä löytyy
    Kylän monitoimimies(ei yritystä eikä Y-tunnusta) luvannut purkaa ladonsillä puheella,että saa pitää hirret,lahopuut jättää palstalle

    Herännyt kysymys,olenko työnantaja,pitääkö minun ottaa vakuutuksia siltä varalta että purussa tapahtuisi jokin onnettomuus?

  • Ammatti Raivooja

    Talkoovakuutus pitää ottaa.

    tamperelainen

    Talkoovakuutusta AR:n tavoin suositteli kaksi suurta vakuutusyhtiötäkin
    Luin kuitenkin jostakin että takoovakuutus koskee vain henkilöitä jotka saavat ruoka- juoma-huvitus- kestitystä
    Hirrenpätkät vaivanpalkaksi on jo palkkaa ja pitäisi ottaa jonkinlainen työtekijän tapaturmavakuutus ??

    Ammatti Raivooja

    Niin jos annat ne palkaksi niin ne on palkkaan rinnastettava etu ja sen jälkeen olet työnantaja. Minä möisin ne vaikka kaljakorin hinnalla(millä sitten juottaa ja juottaa) ja toimitusehdolla vapaasti varastossa niin tavaran alhaista hintaa voi sitten kuulusteluissa perustella korkeilla rahtikustannuksilla ja mahdollisilla rahdin vakuutuksilla.

    Timppa

    Vähän samanlainen asia tuli mieleen, kun annoin naapureille luvan hakea muutaman tuulenkaadon ilmaiseksi. En kyllä koe olevani työnantaja, joten en olisi vastuussa madollisista tapaturmistakaan.

    Metsuri motokuski

    Eihän se tee sinusta työnantajaa jos annat luvan purata ladon. Jos rakennat tilalle uuden ja tämä vanha puretaan alta pois niin silloin homma voi olla työnantajaksi tulkittavissa.

    Nythän kyseinen purkaja toimii oma työn antajan ja sinähän et anna mitään vastiketta. Itse asiassa sinähän myyt kyseiselle kaverille puuta jonka hän saa tuosta purkutyöstä. Jos oikein tarkalle mennään niin sinunhan tarvitsi maksaa valtiolle alv-vero joka lasketaan puiden arvon mukaan. Mutta kukapa sitä sinulta alvia tulee kyselemään.

    Vastuussa purkajan tapaturmista sinä et ole. Varsinkin kun ilmoitat että työturvallisuudesta ja vahingoista vastaa purkaja. Näitä tällaisia purkutöitä tehdään paljon.

    Ammatti Raivooja

    Eikös niistä hirsistä ole maksettu alvi ku ne on siihen ostettu. Eihän käytetyn tavaran kaupassa tietenkään enää alvia makseta valtiolle.

    tamperelainen

    Metsuri-motokuski ja AR ovat oikeilla jäljillä
    Pakollinen tapaturmavkuutus pitää olla jos työpäiviä 12pv/vuosi ja sitten ALV.t ym,lyhyemmissä työsuhteissa ei vakuutus ole pakollinen.
    Purkajan ,tuulikaatojen kerääjän oma tapaturmavakuutus on voimassa kaikenaikaa,kaikenlaisissa tilanteissa,jopa ulkomailla muutaman kuukauden.
    Talkoovakuutusta suositeltiin vy:stä.Jos kaikilla talooseen osallistuvilla on tapaturmavakuutus,niin talkoovakuutusta ei tarvita.
    Yleensä homma hoituu kuten MM kertoili,kuitenkin useimmilla yksityishenkilöinäkin toimivilla on omat vakuutukset

    Jätkä pätkät

    Ei kai siinä purkuhommassa mene aikaa kuin pari päivää. Lisäksi tuolla kaupalla purkaja vastaa omasta vakuutuksestaan ja työturvallisuudestaan.

    Ammatti Raivooja

    Perusteita tolle alvin maksulle vois laittaa? Jos ostan pihalle hirsiladon sis.alv ja myyn sen jollekkin niin paljon pitää maksaa alvia sen myynnistä? Voiko lahon hirsiladon hirsille laskea eriarvon kuin koko rakennukselle joka lienee purkukuntoinen ja arvo täten 0e? Purkukustannukset ovat suuremmat kuin sen palasina myynti .

    Rivinelonen

    Mielestäni tämä on lahja sille kylän monitoimimiehelle.
    Työsuhde on aika kaukaa haettua. Jos purkaja on joku
    vähemmän tuttu/läheinen, niin asian voinee varmistaa
    sopimuksella.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 17 total)