Keskustelut Tekniikka Vannesaha / Sirkkeli tukkien sahaamiseen

  • Vannesaha / Sirkkeli tukkien sahaamiseen

    Jos haluaisi jossain pihan perällä sahata leveää tukkia laudaksi, niin mistä sitä kyselisi sirkkeliä tai sahausvärkkiä, kun Lounais-Suomessa asuu? Myykö joku esim. isoja vannesahoja lehtipuiden leikkaukseen käytettynä? Tai lopetteleeko piensahurit näinä maailman aikoina hommia, jolloin koneistoa voisi olla saatavilla? Traktorinhan se sellainen iso sirkkeli vaatii, eikö?

  • Itäsuomen Antti

    Varmaan nettikone ja mascus on sellaisia verkossa olevia käytettyjen koneiden kauppiaita, joitten tarjonta on syytä tarkastaa.

    Vannesahat on yleensä halvempia ja köykäisempiä värkkejä jos ajattelet noin kotitarpeiks alkaa sahaamaan. Niistä halvemmaks tulee nää moottorisahavehkeet ne on aika kepoisia ja helppoja siirrettäviä. Sitten jos on enemmän sahattavaa niin kenttäsirkkelin hankinta puoltaa paikkaansa. Käytetyn Karan saa 15 tonnista ylöspäin ja uuden mobilisoitavan vannesahan samaan hintaan.

    Voimakoneeksi sopii melkein mikä vain, jos omaksi kotikoneeksi meinaat niin sähkö on varmaan edullisin. Vannesahoja saa myös omalla bensiini voimalla toimivia mutta varmaan niissäkin pitkässä juoksussa se sähkömoottori on ainoa jonka vaatiman energian voi joskus tuottaa kotikonstein.