Keskustelut Metsänomistus Venäjästä on tullut pohjaton kaivo

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)
  • Venäjästä on tullut pohjaton kaivo

    Venäjästä on nyt tullut suomalaisyhtiöille pohjaton kaivo.
    Metsäyhtiöt sieltä jo suuret tappiot tehtyään vetäytyivätkin, mutta rakennusyhtiö YIT:n toiminta on nyt siellä erittäin pahoissa vaikeuksissa koetellen jo yhtiön kassaakin.
    Kaikkein suurin riski on mahdollisesti toteutumassa Fortumilla, jonka n. viiden miljardin euron arvoiset panostukset Venäjälle ovat vaarassa tulla menetetyksi kokonaan.
    Lähes kaikki Venäjällä toimivat suomalaisyritykset ovat nyt ilmoittaneet vaikeuksistaan.
    Tämä näkyy täällä Suomessa näiden yhtiöiden kotimaan toimintojen supistamisina.

  • Puun takaa

    Suomessa taidetaan nyt pohtia enemmän sitä, mihin päin Vladimir Putin hakeutuu syöpähoitoihin, jos nyt tautiväitteet yleensä pitävät paikkansa.
    Toisaalta Venäjän kaltainen maa voi muuttua hyvinkin arvaamattomaksi, jos sen ylin johto ei ole täydessä terässä.
    Kenraalien joukosta löytyy varmasti hyvinkin revanssihenkisiä kavereita.

    Puun takaa

    Venäjä ei ilmoituksensa mukaan aio allekirjoittaa sopimusta, jolla risteilijälaivat velvoitettaisiin tyhjentämään jätesäiliönsä vain satamissa, josta vedet johdettaisiin jätevedenpuhdistamoille.
    Käytäntö on ollut, että täysin käsittelemättömät jätevedet on voinut laskea mereen 22 km päässä rannasta, ja lievästi esikäsitellyt (seulotut) vedet 7 km päässä rannasta.
    Kun risteilijöillä on yleensä tuhansia matkustajia, on kuormitus kapealla ja matalalla Suomenlahdella melkoinen.

    Puun takaa

    Venäjän ruplan nopea heikentyminen jatkui maanantaina. Keskuspankin tukiostoista huolimatta euro ylitti iltapäivällä 77 ruplan ja dollari 62 ruplan rajan.

    Maanantai-iltaan mennessä rupla heikentyi euroon nähden yli 7 prosenttia perjantaiseen noteeraukseen verrattuna. Huomionarvoista tilanteessa on se, että tähän asti rupla on devalvoitunut tiiviissä korrelaatiossa öljyn hinnan alenemisen kanssa. Maanantaina raakaöljyn hinta oli kuitenkin lievässä nousussa, mutta siitä huolimatta ruplan alamäki jatkui.

    Keskuspankki on yrittänyt estää ruplan vapaan syöksyn tukiostoilla, mutta pankin interventioilla ei näytä olevan minkäänlaista vaikutusta. Joidenkin analyytikkojen mukaan tilanne on jo niin kriittinen, että tukiostot vain kiihdyttävät ruplan romahdusta.

    Viime torstaina keskuspankki yritti hidastaa devalvoitumista ohjauskorkoa nostamalla, mutta valuuttamarkkina ei reagoinut päätökseen keskuspankin haluamalla tavalla, vaan pikemminkin päinvastoin.
    Joidenkin arvioiden mukaan Venäjän hallitus valmistelisi jo täyttä päätä rajoituksia valuuttakauppaan. Tämä voisi tuoda Venäjälle pimeät valuuttamarkkinat Neuvostoliiton tapaan.
    Kauppalehti

    abietis

    On sääli että kokoomus on tuhonnut venäjän kaupan yhdessä EU:n Merkelin ja yhdydvaltojen kanssa.

    Suomi ei olisi läheskään konkurssissa jos Venäjää ei olisi ajettu nurkkaan. Nyt olemme pankrotissa, vain oamaisuutemme myynti voi hukan hidastaa ennen kuin olemme puilla paljailla ja kerjuulla.

    Kaiken kaikkiaan ei voi olla muistelematta minkälaisista tilanteista maailman tulet syttyvät.

    Nyt ei ole tyhmimmälleenkään epäselvää että suuri sota syttyy ennen vuotta 2025 Euroopassä.

    Metsuri motokuski

    Pakotteet jotka ovat osaksi ajamassa venäjän taloutta kuralle laman lisäksi on melkoinen koettelemus Venäjälle. Ilmeisesti abietisti on stä mieltä että pakotteet ovat turhia. Mites sitten jos venäjä olisi miehittänyt osan etelä- ja kaakkois – suomesta. Olisiko silloin muiden maiden pakotteet venääjää kohtaan turhia ?

    Ilmeisesti siinä tapauksessa Suomen olisi pitänyt hoitaa homma kuntoon yksin. En usko että olisimme pystyneet siihen. Maailma on muuttunut viimeisestä maailmansodasta. Maailmasta on tullut globaali talous jossa jokainen riippuu toisesta. Nyt asia ilmeisesti alkaa käydä venäjällekkin selväksi kun jenkeistä ei saa varaosia Siperian öljypumppuihin. Ehkä nämä pakotetoimet rajoittavat muita vallanhaluisia maita toimimasta ja ottavat oppia mitä kannattaa tehdä kun näinkin iso maa kuin Venäjä saadaan polvilleen.

    abietis

    Sääli että Suomi on EUn kiihotuksesta ampunut omaan jalkaansa.
    Liittymällä Naton hyökkäysvoimiin ei Suomi pakene rajalta minnekään.
    Vai kuvitteleeko joku että raja siirretään taas Uralin taakse.

    Venäjä ei ole tehnyt muuta kuin turvannut strategisen tukikohtansa Krimillä.

    Se on todella pientä kaiken sen kansanmurhan rinnalla jonka yhdysvallat on tehnyt Irakissa tai afganistanissa, parasta aikaa yrittää kukistaa Syyriaa. Balkanin tapahtumilla oli sytyttimenä sama taho.
    Afganista on tullut hallitsematon rauniokasa jonka huumeviljely onmaailman laajinta.
    Irak oli kohtalaisen rauhaisa yhteiskunta jossa kansa oli lukutaitoista ja yhteiskunta toimi järjestäytynreesti. Nyt jäljellä on raunioita.

    EU ja muuta länsimaat ovat ruokkineet yhdessä läpikorruptoituneen Ukrainan hallinnon kanssa levottomuuksia.
    Maidanekin tapahtumat eivät tapahtuneet minkään jalon aatteen takia vaan hallinnon rosvoja vastaan. Hallinto puolestaan verisesti kukisti kansanliikkeen.
    Kannattaa muistaa että Krimin miehitys tapahtui ilman väkivltaa kansan suostumuksella.
    Läsimaissa halutaan aktiivisesti unohtaa miksi Itä-Ukrainassa kahistaan ja miksi se on Venäjälle vaarallista.
    Venäjä ei ole miehittänyt Itä-Ukrainaa

    Venäjä ei ole ekspaniivinen kuten USAn militantti teollisuus, joka on todellinen uhka maailman rauhalle.

    Metsuri motokuski

    Hyvin on mennyt aivopesu perille. Olisi hieman syytä pohtia asioita ihan realistisesti. Onhan Suomikin ollut Venäjän alainen niin kuin Viro , Latvia ja Liettua. Mites niiden laita ?

    Tätähän Putleri juuri mainostaa josta kirjoitat. Haluaa vanhat neuvostoajan alusmaat takaisin. Hyvä että joku edes laittaa hantiin se on se todellinen ”suurisavotta”.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Kyllä metsuri motokuski on oikeassa. Itä-Ukrainassa on venäjän otteet olleet hyökkäyssodan luonteisia. Krimillä temppu oli kyllä myös kansainvälisen oikeuden vastainen, mutta siellä oli moniakin asioita, jotka tekivät venäjän haltuunoton ymmärrettäväksi, mutta se ei silti merkitse sitä että se olisi ollut oikeutettu se Krimin temppu.

    Itä-Ukrainan tilanteeseen toki piti puuttua, mutta olivatko pakotteet se oikea tapa. Historia tuntee paljon kansainvälisiä pakotetoimia, lista on todella pitkä. Toisaalta se lista on lyhyt ja lähes tyhjä, jossa luetellaan pakotteitten tulokset.
    EU:n venäjälle asettamat pakotteet ovat suuri onnettomuus Suomelle, sekä talouden että turvallisuuden suhteen. Siksi Suomen johtajien olisi syytä toimia niin että kriisiin haettaisiin muuta ratkaisua, että pakotteet voitaisiin mahd. pian poistaa.

    Tässä on sekin vaara, että venäjä luisuu kunnon kaaokseen. Voimakkaasti yli kiehuvan kattilan vierellä ei ole turvallista olla. Suomea ei ole tosiaankaan, ainakaan vielä, hinattu turvallisempaan sijaintiin. Me olemme edelleen se EU-maa jolla on 1300 km maaraja venäjän kanssa ja merelläkin olemme hyvin läheisessä kontaktissa.

    Keskustan vanhat parrat ovat oikeassa, suhteet itään pitäisi saada kuntoon. Ja nimenomaan suhteet kuntoon, eikä mitään NATOa selän taakse.
    NATOssa suomi olisi etuvartiopesäke, josta kiperän paikan tullen sitten luovutaan ja todetaan etteihän tässä ihan hassusti käynytkään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Puun takaa

    Kauppapakotteet ja -saarrot loppuvat monesti vähin äänin, mutta Yhdysvaltojen vuona 1962 julistama Kuuban vastainen kauppasaarto kesti peräti 52 vuotta.
    Tänään on historiallinen päivä, kun nämä maat yhdessä kertoivat saarron purkamisesta.

    Puun takaa

    Venäjän suurin pankki, Sberbank, joutui tällä viikolla kumoamaan sitkeän huhun, jonka mukaan se suunnittelisi estävänsä käteisen noston pankkiautomaateilta ja sulkevansa asiakkaidensa pankkikortit.
    Paniikkia lietsoi lisää Sberbankin verkkosivujen kaatuminen torstaina. Lopulta Sberbankin varatoimitusjohtaja Stanislav Kuznetsov astui julkisuuteen ja selitti, että pankin sivut olivat jumissa vain systeemin ylikuormittumisen takia.

    – Sberbankilla on riittävästi rahaa, niin ruplissa kuin ulkomaisissakin valuutoissa, pankin tiedotteessa kerrottiin.

    Moni asiantuntija kuitenkin kohotti kulmakarvojaan pankin tiedotteelle. Talousasiantuntijoiden mukaan nimenomaan se saattoi paljastaa tilanteen todellisen katastrofaalisuuden: ei näet ole tavallista, että maan suurin pankki – jonka suurin omistaja on Venäjän keskuspankki – joutuu vakuuttelemaan moisia asioita. Sberbankin lempinimi onkin ”Venäjän talouden valtasuoni”.
    IS

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 49)