Keskustelut Puukauppa Verovinkki

 • Verovinkki

  Jos metsänomistajaperheessä on alle 18 v lapsia, jotka ovat osallistuneet kuluvan vuoden aikana metsätöihin, niin heille kannattaa maksaa tehdystä työstä palkka aivan virallisesti kaikkine sivukuluineen sensijaan että antaisi työstä korvauksen vain suoraan käteen niinkuin omille lapsille usein tehdään.

  Esimerkki: perheen 17v teini istutti keväällä 2000 kpl taimia ja maksoit siitä hänelle 300 euroa käteen työn jälkeen. Jos hoidat palkanmaksun aivan virallisesti, niin työnantajan sivukulut ovat palkan päälle vain sotumaksu 2,12 % eli 6,36 euroa ja työttömyysvakuutusmaksu 0,8 % eli 2,40 euroa. Tapaturmavakuutusta ei tarvitse ottaa jos työpäiviä on alle 12 vuodessa ja alle 18 vuotiailta ei makseta työeläkemaksua. Verovähennyskelpoinen palkkakulu on yhteensä 308,86 euroa eli hoitamalla asian laillisesti oikein säästää jo näinkin pienissä summissa reilut 80 euroa.

  Useimmilla alaikäisillä on todennäköisesti portaikkoverokortti, jossa veroprosentti on 0,0 näin pienille tuloille, joten saajan kannalta se on aivan sama, vaikka palkanmaksun pyöräyttääkin verottajan kautta.

  Itse olen saanut oman teini-ikäiseni motivoitua metsätöihin parhaiten sopimalla etukäteen pienen urakan aivan normaaleilla taksoilla ja maksamalla palkan käteen heti työn valmistuttua, jolloin palkinto ja palaute tehdystä työstä tulee heti. Ilmoitukset verottajalla ja sivukulut hoidan sitten kerralla vuoden lopussa.

 • putte

  Tuo toki onnistuu kunhan muistaa TVL 31§ 1,7mom. määräämät rajoitteet:

  ”Verovelvollisen tulonhankinnassa työskennelleelle perheenjäsenelle maksetun palkan vähennyskelpoisuuden edellytyksenä on, ettei työstä maksettava korvaus ylitä määrää, joka olisi ollut maksettava palkatulle vieraalle henkilölle. Verovelvollisen puolisolle ja verovuonna enintään 14 vuotta täyttäneelle verovelvollisen lapselle maksettu palkka ei ole lainkaan vähennyskelpoinen.”