Keskustelut Puukauppa Versowood yt-neuvottelu?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Versowood yt-neuvottelu?

  Merkitty: 

  Huhujen mukaan Versowood olisi käynnistänyt yt-neuvottelut. Taitaa loppuvuosi olla sahatavaramarkkinoilla hiljaista. Toivottavasti ensi vuonna jo paranee.

 • Apli

  Monella muullakin sahalla on hiljaista, ei ainoastaan Versolla, kun ei rakenneta niin ei tarvita sahatavaraa, lisäksi halpa kruunu auttaa ruotsin sahoja. Tämä tarkoittaa että energiapuulla ja kuidulla kysyntä kasvaa merkittävästi kun sahateollisuuden sivutuotteita ei tule.

  suorittava porras

  Energiapuulla on toki kysyntää ,mutta metsästä sen ulossasminenmonen muun puutavaralajin ohella tuottaa ongelmia jo nyt saati myöhemmin syksyllä. Ei kanna maapohjat eivätkä tiet.

  Järvetkin jo keväisissä tulvakorkeuksissa. Vanha kansa kertoi , että talvi ei tule ennen ,kun kaikki koperot ovat vettä täynnä. Nyt on…ja ylikin. Sitten ollaankin uuden edessä ,jos talvi päättääkin tulla ennen aikojaan ja lunta sataa puoli metriä sulaan maahan.

  nimim.”Stalinnin asfalttia” odotellessa

  arto

  Jukka talon konkka.oli aika iso puun tarvitsia

  Timppa

  Tällä viikolla Verso saa meidän metsässä hakattua suuren päätehakkuuleimikon.  Kertoivat hakkaajat, että hakkuita on hidastettu.

  Saatiin männyistä hyvä kokorunkohinta.  Hyviä olivat puutkin.  N 95-vuotiaita, joista otettiin tyvitukki ja sitten pylväs ja loppu tukkia, parrua tai kuitua.

  Kyllä varmaan harvennuspuun hinta tulee nousemaan, koska päätehakkuut vähenevät.

  Rane
  Kalle Kehveli

  Södra ennustaa syksylle kasvavaa puun kysyntää.

  Ennen kaikkea energiapuusta ruotsissakin huutava pula.

  Nuakka

  Aika monessa ohiajavassa puuautossa näyttää kaikki laadut ja lajit olevan sekaisin, energiaksi menee.

  Timppa

  Minusta systeemi on sellainen, että konsernit sekoittavat niitä puulaatuja sellutehtaille menevissä kuormissa.  Sahat taas ottavat tukin ja parrun tarkasti ja myyvät kuidun energiaksi.

  Jätkä

  Minusta vain kuusta saa sekoittaa mäntyyn, Haapaa on saanut sekoittaa koivuun  – MAX 10 %.  Ei muita.

  Visakallo

  Energiapuulla tuntuu nyt tarvetta olevan. Melko pian, kun kuusikon pöllit lähti tehtaille, tulivat havunajaja ja kannonnostajakin palstalle. Voi olla, etteivät nekään kasat kauan viivy tienvarressa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)