Keskustelut Metsänhoito Vieläkö kuusikkoa voi harventaa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Vieläkö kuusikkoa voi harventaa?

  Merkitty: 

  Voiko näinä päivinä vielä harventaa 5-metristä kuusentaimikkoa Pirkanmaalla?Käsittääkseni tällainen taimikko on maanousemariskissä.Muistaisin,että jos vuorokauden keskilämpö ylittää useana päivänä +5 astetta,niin sieni-itiöitä alkaa esiintyä.Näkeekö netistä jostakin vuorokauden keskilämmöt?Voiko kasvukauden lämpösummasta tulkita maannousemariskiä?

 • tamperelainen

  Yhden kuitupuupöllin kuuset ovat jo vaarassa saada maaannousemasienitartunta.

  Itäsuomen Antti

  Kävipä tuuri. Itse pähkäilin juurikin samoja juttuja kun muutamia kuitukokosia kuusia oottaa koivikossa jotta isken teräketjun niihin kiinni.

  Eli ei siis huolta kuitukokoisella puustolla. Etenkin kun lähimain ei ole sienitaudin vaivaamia kuusikoita käsitelty.

  Itäsuomen Antti

  Semmonen kohde jossa on joskus 80 luvulla hakattu aukoks ja jätetty uudistamatta. Siihen on tullu raudusvoittoinen koivikko ja 90 luvulla on sit täydennysistutettu lehtikuusella. Koivikon alla on sitten puoltoista metristä kuusen taimikkoa.

  Alueen ojien reunalle kuitenkin on kasvanut semmoinen tyveltä 15 senttinen ja pituudelta 13 metrinen sankkoja kuusikko puskia joista alaharvennuksella pitäis keräillä alle 10 senttiset puut.

  Sinänsä niillä kuusilla ei ole kuin polttoarvo, tällä kierroksella. 15 vuoden sisään tehtänee päätehakkuu koivikkoon ja sitten katotaan mitä tehdään.

  niin. lukumäärä jää varmasti alle 10 runkoa mut esiintymät on parissa kohtaa ehkä 2000 neliön alueella

  tamperelainen

  Pirkanmaalla viimevuorokausien keskilämpö n +6 astetta,joten paikallinen itiökehitys vielä niukkaa,ehkä ilmavirtausten mukana kulkeutuu.Muutenkin kevät ainakin vikon”myöhäisessä”

  Itäsuomen Antti

  Se lehtikuusi ei rinteessä oikein menestyny. Pituus on koivujen valtapituudesta n. metrin jäljessä. Sitten rinteen juurella menee huomattavasti paremmin. Kasvu on ollut nopeampaa kuin rauduskoivulla joka on siellä jäänyt vähän jalkoihin.

  Juippi

  ”Semmonen kohde jossa on joskus 80 luvulla hakattu aukoks ja jätetty uudistamatta. Siihen on tullu raudusvoittoinen koivikko”

  Onnittelut Antti, meilläpäin sais tuossa kohtaa vaihtaa rauduksen hiekseen ja nekin tekee kymmenen mutkaa samaan aikaan kun itäiset serkkunsa kasvaa kuin kynttilät

  t: Länsi-Suomen Jussi

  Raivauskelit ei tosiaan tästä parane, ittellä ei enää tälle keväälle montaa päivää raivattavaa ookkaan

  tamperelainen

  Palaisin vielä kuusen taimien harvennuskaatoon,jota peräsin jo ketjua aloittaessani.Eilisessä Metsälehdessä kerrotiin,että tiheässä kasvavia kuusia harvennettaessa maannnousema voi levitä juuriston kautta kasvamaan jätettyihin taimiin
  Luontaisesti syntyvät kuusitaimikot ovat usein tiheitä ja niitä juuri joudutaan taimikonhoidossa harventamaan,en ole juurikaan joutunut istutuskuusiani kaatamaan.Näistä taimien kesäkaadoista saataneen maaperään myös sienitautisaastunta?
  Riikilän artikkeli kuusikon kesäharvennuksista oli hyvä ja ajankohtainen
  Voisiko METLA antaa maannousemasienitiedotteita?Tänä keväänä kiinnostanut paljonko ja mistä lähtien sieni-itiöitä ollut ilmassa,saataisi auttaa hakkuumiehiäkin torjunnassa ja leimikon käsittelyssä?

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)