Keskustelut Puukauppa Vihastuuko suomalainen metsänomistaja kuitupuun korkeasta hinnasta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Vihastuuko suomalainen metsänomistaja kuitupuun korkeasta hinnasta?

  UPM näytti ostaneen Pohjois-Viroon Sillamäehen koivukuitua RMK:n huutokaupasta kuutiohintaan 136 euroa. Tuosta kuitu siirtyy äärimmäisen todennäköisesti UPM:n tuotantolaitoksille Etelä-Suomeen.

  Samalla Lappeenrannan mies neuvottelee koivukuidun hankintahinnasta 39 euroa vai 40 euroa kuutio.

  Suomessa puunhankinnan ehkä suurin etu hyvän tieverkoston lisäksi on metsäomaisuuden hajanaisuus. Suuri osa metsänomistajista tekee muutaman puukaupan elinikänään. Markkinat kerkeävät muuttua ja ote häviää tällä välillä – otetaan mitä tarjotaan. Aina löytyy puolesta miljoonasta myyjiä, joilla ei ole juuri mitään käsitystä hinnanmuodostuksesta. Metsälehden ansiokasta keskustelupalstaakin seuraa ehkä joku prosentti metsänomistajista ;).

  Jos tällä hetkellä Suomenlahden vaikutus koivukuidun hintaan (+240 %) olisi yleisemmin tiedossa, varmasti puun myyntisuunnitelmia tekevä metsänomistaja miettisi asiaa kaksi kertaa.

 • Puuki

  Ei vihastua kannata. Puun myynnin alehintaan voi lopettaa siihen asti, että markkinat alkaa vaikuttaa myös täällä. 2 x bonus -tarjoukset ei paljon houkuta umpin osinkojen lisäämiseen.

  Ola_Pallonivel

  Vaihtoehtoja voi yrittää miettiä, mutta ei niitä havupuulle paljon ole. Ei tule harvennuspuulle tarjouksia, aukot kyllä menee hyvin kaupaksi.

  Mti-98

  Kannattaa välttää kuitupuu valtaisissa leimikoissa sitä, joka maksaa huonosti. Kyllä UPM:nkin on jossain vaiheessa muutettava hinnoitteluaan. Omat harvennukset meni MHY:n korjuupalvelulle. Ei riittänyt boonukset eikä sertilisät Upm:llä. Lisäksi teki hyvää näpäyttää epäterveestä kuidun hinnoittelusta!

  Puuki

  Oliko  myhistyksen hinta jo kilpailukykyinen puun energiasisältöön ja-nyky arvoon verrattuna ?

  Apli

  Hyvä aloittaja nostit esiin tärkeän asian, omat harvennukset on tauolla ainakin ensi kevääseen saakka, katsotaan sitten mikä on hinta tilanne, ei ole kiirettä silloinkaan, antaa kasvaa jos hinta ei tyydytä.. Minusta on yleinen harhaluulo että harvennuksilla olisi joku kiire? Milloin niillä on kiire? Muutaman vuoden voi aina odottaa.. UPM tupla bonus kampanja hyvä, mutta ei houkuta yhtään..

  Puuki

  Ra-koivikoissa voi olla joskus kiire harvennukselle. Samoin männiköissä, jos ei ole tehty esim. th:a. (kuusikoissakin joskus latvusrajan nousun takia)  Muutama v. ei paljon mitään vaikuta. Toisaalta jotain kasvaa harventamaton männikkökin. Sieltä työntyy lopulta isoimmat ja yl . karvasimmat tukkimännyt muiden yläpuolelle ja korjuukulut /yksikkö pienenee, jos risut on mahdollista sivuuttaa ja  jättää  puimatta.   Suuri osa puista riukuuntuu ja lahoaa lopulta maahan ravinteeksi.    Jos th on tehty ajoissa ja sopivan harvahkoon asentoon , ei tule kiire harvennukselle pitkään aikaan.  Reipas th lisää puiden järeytymisnopeutta mukavasti ja antaa  enemmän varaa  valita harvennusajankohtakin tilanteeseen sopivaksi.

  Rukopiikki

  39 euroa on kyllä näillä seuduilla kaukainen haave.

  Jätkä

  Rauduskoivun kohdalla ylitiheys tulee kalliiksi. DA-Trolli ainakaan ei sitä usko, mutta mäntti mikä mäntti.

  Se aika, jolloin Ra-koivikko on harvennustarpeeseen tullut (oksakosketus) ja milloin siitä ollaan myöhässä, on jotain luokkaa kolma vuotta. Sitten peli on jo menetetty kaikin puolin. Toki ne elossa pysyy, mutta rapistuu niin, että tukkikaupat voi käytännössä unohtaa ainakin väli – ja latvatukkien osalta.

  Rukopiikki

  Monilla maanviljelijöillä ja hyvin monilla muillakin pitää taas myydä vaikka viimeiset risunsa alehintaan jotta pysyy salkkumiehet poissa ovelta. Niin kalliiksi on tämä maa mennyt ja koko ajan kaikki kallistuu. Verottaja on mettäfirmojen paras ystävä. Kun perintöverot menee maksuun niin monilla hakkuu tulee. Oli hinta mikä hyvänsä.

  Henkilökohtaisella tasollahan se riippuu siitä kuinka paljon on mettäfirmojen osakkeita. Jos niitä on enemmän kuin metsävarallisuus niin puun halvasta hinnasta saa iloita. Tulee osinkoja.

  Panu Panu

  Rukopiikki, millä seudulla ja paljonko siellä saa? Koko maan keskihinta on yli 37€, joten 39€ ei kovin kaukainen hankintakuidun hinta pitäisi olla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)