Keskustelut Metsänomistus Vihreä kulta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
  • Vihreä kulta

    Mikä turvasatama?  Dollari, euro, bitcoin, osakkeet, kämpät, kulta vai sittenkin vihreä kulta.

    Dollarit ja eurot ovat keskuspankkien määrittelemiä ”paperilappuja”, joiden arvo on uskonasia. Toimii, jos velkahimmeli ei romahda.

    Bitcoinin edustajat eivät pidä keskuspankkien hääräämisestä ja arvo on uskonasia.

    Oskkeiden arvo ja tuotto pelittää ja kasvaa, jos yritykset menestyvät, muuten ei.

    Kämpät rapistuu. On toiminut, jos muuttoliikkeen suunta on osunut oikeaan. Arvo perustuu käyttöarvoon. Ellei ole käyttöarvoa, arvo muuttuu negatiiviseksi.

    Kultaa pidetään turvasatamana (hinta tapissa), kun talous sakkaa. Arvo vaihtelee, mutta se on aina kuitenkin vaisn sama lköntti, eikä kasva isommaksi.

    Entä metsä – vihreä kulta? Paavi Haavikkokin oli metsämiehenä sitä mieltä, että vähäisestä tuotosta huolimatta se on kuitenkin varteenotettava. Ehkä em. taustaa vasten metsistä kuitenkin maksetaan tuottoon nähden ”avokätisesti.”

    Tämä siksi, kun olen ollut täällä niin ”paha poika.”

  • Nostokoukku

    Sitä kannattaa aina ostaa jonka valmistus on lopetettu. Metsää ja kultaa. Dollareita ja euroja painokoneet työntää ”tarpeen” mukaan lisää. Metsä harvinaistuu koko ajan, yhä enemmän jää ns. sivistyksen, talouskasvun odotusten ja nyt viimeksi myrkynvihreän siirtymän jalkoihin.

    isaskar keturi

    Taisi olla MTKn mainos-/iskulause aikanaan, että ”Maata ei enää valmisteta” Olkoon sen käyttö jatkossa mikä tahansa, sen arvo ei tule pitkällä tähtäimellä häviämään. Tuoton tavoittelussa ei ehkä mikään kultakaivos, mutta uskon, että raha säilyttää arvonsa maassa ja toimii edelleen pankkina, jos johonkin tarvitsee rahaa. Ei oikea kohde jos halajaa lisää rahaa sijoittaakseen edelleen tai saadakseen likvidiä varallisuutta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä lista RR. Likvidisyyteen kommentti. Likvidejä ovat esim. osakkeet ja talletukset. Minulla on ollut jo kaksi vuotta myynnissä lomarakennustontti ja lähes vuoden ajan sijoitusasunto, eli nämä ovat olleet verrattavissa puukaupan likvidisyyteen.

    Mitä itse viime aikoina tutkaillut niin loma-asuntoja Koh Samuilla ja Balilla. Balilla on yöllä viileämpää kuin Thaimaassa. Loma-asunnot tuottavat hyvin tuloa ja vuokrauksen ja kohteen hoidon saa ulkoistettua.

    Aasian maissa ja myös Mauritiuksella ulkomaalainen ei kuitenkaan voi omistaa maata. Kun maanvuokrakausi loppuu, kiinteistö siirtyy maan omistajalle.

    Sijoittamansa pääoman saa kyllä hyvin todennäköisesti takaisin heti ensimmäisinä vuosina. Tuotto riippuu kuitenkin myös kiinteistön jälleenmyyntiarvosta, jota on hieman vaikea ennakoida. Oletettavasti jos ostaa kohteen jossa on pitkä vuokrasopimus, siitä saa vielä kohtuullisen korvauksen, mutta saako riittävän, jos nimellisarvo kuitenkin on jo alentunut plus inflaatio.

    Tällä sijoituksella on myös käyttöarvo. Turistikausi eli kuiva kausi on Balilla silloin kun meillä on kesä, eli siellä voisi oleilla itse talvella ja Suomessa kesällä. Turistit sitten kohteessa kesällä. Yksi vaihtoehto tämäkin.

    Panu Panu

    Itse olen tullut siihen tulokseen, että kannattaa olla vähän kaikkea niin aina jollain omaisuuserällä menee hyvin.

    Periaatteessahan kämpän voisi ostaa Balilta edes käymättä paikanpäällä ja laittaa vuokralle. Jotain vähän vastaavaa olen joskus yrittänyt mutta tullut johtopäätäkseen, että paikallistuntemusta on oltava ja paikanpäällä on käytävä katsomassa mitä siellä on. Siksi pyrin nykyisin sijoittamaan Suomeen ja jonkin verran myös lähialueille. Ja tottakai mieluummin rahoillani pönkitän Suomen kuin jonkun muun maan taloutta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aivan. Kaikki kolme saarta ovat vielä itsellä käymättä, mutta ne ovat suhteellisen pieniä, ja aika paljon pystyy selvittämään lukemalla.

    Itseä askarruttaa Aasiassa eniten liikenne; jalankulkijoiden liikennevalot puuttuvat ja onnettomuusriskit ovat muutenkin liikenteessä korkealla! Jos seikkailunhalu ei ihan noin kauas yllä niin ehkä sitten voi harkita Välimerta.

    Metsuri motokuski

    Mites nämä Balin ja muiden loma-asuntojen hankinnat korreloi Annelin ilmastonmuutoksen ja vihreän ajatuksen kanssa ? Vai käykö tässä niin kuin vihreillä yleensä ,että kun omaetu on kyseessä niin silloin voi periaatteet siirtää sivuun

    Timppa

    Minä suhtaudun hyvin epäillen kaikkiin turismiin perustaviin hankkeisiin.  Jossain vaiheessa systeemi muuttuu.  Myös ilmasto-olot saattavat muuttua, mikä tekee matkailusta vähemmän houkuttelevaa.   Välimerellä tämä tuntuisi olevan mahdollista.  Porukkahan pykii tänne viileään.  Älä myy sitä Konneveden rantatonttia.  Kohta änkeää pilvin pimein keskieurooppalaisia ostajia.

    Tai sitten iskee uusi pandemia, joka kaataa koko bisneksen.  Vieraissa maissa saattaa iskeä myös poliittinen riski.

    Työhistorian aikana olen törmännyt aika moneen epäonnistuneeseen suomaisten ulkomailla käynnistämään rakennushankkeeseen.  Tämäkin tekee ulkomaista vähemmän houkuttelevan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Samat epäilykset turismin suhteen. Välimerellä olot muuttuvat nopeasti… vesipulaa koetaan jo Espanjassa. Lentämiseen voi tulla muutoksia ellei päästöjä saada kuriin uusiutuvilla polttoaineilla. Matkustamisen tarve ei kuitenkaan poistu eikä vähene.

    isaskar keturi

    Balilla joskus välilaskun tehneenä. Valtaosa Balin turisteista on Australialaisia, joten maksukykyä on ja heille vähän kuin täältä lentäisi Keski-Eurooppaan noin turismin rasituksen näkökulmasta. Joten ei turismin hiilijalanjäljen kannalta ihan huonoin vaihtoehto, vaikka joku meitä Eurooppalaisia ja jenkkejäkin sinne änkeää. Jos kohta australialaiset on rasittavia turisteja – möykkäävät kuin italialaiset.

    Rukopiikki

    Meinasin kerran ostaa koko Balin mutta siellä oli niin huonot jäkäliköt.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)