Keskustelut Tekniikka Viiltosuojahousuissa reikä, vakuutukseen ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • Viiltosuojahousuissa reikä, vakuutukseen ?

  Mites ootte menetelleet jos on tullut sahattua suojahousuista kuidut esille? Ootteko vaan paikannut teipillä? Ommellu paikan päälle ? Heittänyt housut pois, Hakenut korvausta vakuutusyhtiöltä ja ostaneet uudet housut ?

 • e-h e-h

  Eipä niitä suositella korjattavaksi,vaurio kohtaa ei saa enää korjattua vaatimukset täyttäväksi,työsuhteessa oleva metsuri saa kyllä uudet tilalle,tai on saatava.

  hemputtaja

  #### Eipä niitä suositella korjattavaksi,vaurio kohtaa ei saa enää korjattua vaatimukset täyttäväksi,työsuhteessa oleva metsuri saa kyllä uudet tilalle,tai on saatava.
  Lähetetty: 4 min sitten
  Lähettäjä: e-h ####

  Niinpä. Lisäksi voi käydä huonosti seuraavan vahingon korvausten kanssa.

  Vakuutusyhtiö voi tulkita, että jalka jäi metsään koska oli korjattu housuja ja niiden suojauskyky huononi oleellisesti.

  Eri asia tietysti, jos viiltosuoja on vaihdettava/vaihdettu ja vain kankaan reiän paikkaa.

  Mitä tuohon korvaukseen tulee, niin mikäs estää kokeilemasta. Vahinkoilmoitus netin kautta on nykyisin aika yksinkertaista. Aika hinnakkaitahan nuo housut ovat, mutta halvempia kuin hyvä puujalka.

  Hiluxmetsuri

  Niin, tilanne oli sellainen, jossa lähes tyhjäkäynnillä oleva saha raapaisi pintakerokseen reiän ja yksi valkoinen kuitu tuli reiästä kurkkimaan. Ei ollut siis sellainen täysillä reiteen tilanne, jossa housut olisivat kyllä selkeästi vaihtokunnossa.

  Ompelin kankaat yhteen ja homma jatkuu, mutta uudet housut lienee hankittava, kun meinaa mulla näköjään aina tuo sama kohta eli vasemman polven seutu rei’ittyä ja aina samalla tavalla 🙂

  e-h e-h

  Kyllä,ja sahassa on syytä olla kunnossa 3 tärkeää,eli ketjujarru,turvaliipasin ja ketjusieppo.

  Raaka-Aarne

  Asiasta kolmanteen, mutta lähtökohtaisesti kannattaisi varmaan toimia sen verran varovaisesti ja maltillisesti, ettei niiden housujen suojausominaisuus joutuisi koskaan todelliseen testiin.

  Monissa, varsinkin niissä ammattiylpeimmissä metsureissa olen havainnut hiukan huvittavan ominaispiirteen. Kun saavat sahan kouraansa, alkaa hillitön hosuminen ja suoranainen kohellus. Kovaa vauhtia pidetään ilmeisesti metsätöissä jonkinlaisena ammattitaidon osoituksena. Kahvitauoilla sitten on aikaa istuskella pidempäänkin, varsinkin kun on vaivihkaa yritettävä palautella niitä reuhtoessa tuhlattuja voimia.

  Liioitellun kova työvauhti kasvattaa paitsi kohtuuttomasti energiankulutusta, myös tapaturmariskiä. Monilla muilla ammattialoilla huippuosaajan tunnistaa muun muassa siitä, ettei hänellä näytä koskaan olevan kiire. Kun työskentely on tehokasta, jälkeä syntyy, vaikka tekijän liikkeet näyttävätkin loivilta.

  Raaka-Aarne

  Hiluxmetsuri

  Juu, hyvinkin oikeassa olet tuon oikean työtahdin suhteen. Tasaisella tahdilla homma sujuu ja jaksaa puuhata koko päivän. Ja jälkeä syntyy vain hyvällä sahalla ja hyvin teroitetulla ketjulla.

  Minulla on tuo ketjun teroitus jonkinlainen pakkomielle ja tykkään viilata sen niin teräväksi kuin suinkin. Ja siksikään ei kummoista hipaisua tarvita kun housuissa on reikä. Sahassa on ketjusieppo ja jarru.

  Pahimpia paikkoja on sellaiset rydöt, joissa on kaadettu isoja puita ja oksia on sinne tänne. Siellä kun liukkaalla taiteilet, niin saa olla ihan erityisen varovainen.

  abietis

  Vakuutusyhtiöstä olen luopunut sen jälkeen kun korvautin sieltä pienehkön vahingon. Seuraavina vuosina maksut nousi niin että maksoin sen vahingon ja vielä omavastuun päälle.

  Verovähennyksiinhän ne menee.

  tamperelainen tamperelainen

  Useimiten tuon reiden etusen repii hiipimään lähtenyt ketju.Lähtökohtaisesti olettaa,että ketju ei enään pyöri ja laskee vaikeassa tilanteessa laipan huolimattomasti reiden päälle.

  Hiluxmetsuri

  Juu, tapahtuu mulla lähinnä niin, että lasken sahan alas oksan sahauksen jälkeen jolloin kaasu on pois päältä ja ketju pyörii ihan omillaan hetken aikaa. Tuo hetki riittää 🙂

  torppari

  tapansa kullakin. olisiko turvallisempi opetella laittamaan saha rungon päälle huilaamaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)