Keskustelut Metsänhoito Villisioistako uusi riesa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Villisioistako uusi riesa?

  On uutisoitu, että Ruåtsissa sikaruttoon kellahtaneet possut voivat aiheuttaa vuosien puunmyyntisulut ja liikkumisrajoitteet. Samaa käytäntöä on jo peloteltu tännekin. Onko tämä tosiaan noin munatonta meininkiä?

  Kun ”yhteiskunta” määrää, sillä on puolustusvoimat käytössään. Räkäpäiden räiskyttelyn sijaan olisi oiva tilaisuus kokeilla kovien käyttöä ja lopettaa ongelma alkuunsa.

 • samiEr

  <p>En usko, että sikaruton takia mikään alue olisi vuosia ’No go’ alue. Puuhuolto ei kestä sellaista kun saastuneet alueet alkaa olla isoja. Metsäkoneiden renkaat ja kourat sekä alueella käyvien kengät voidaan desinfioida.</p><p>Puolustusvoimien tehtävä on puollustaa meitä maahan tunkeutuvilta sotavoimilta. Erikoista, että sitä halutaan apuun kun maassa on liikaa sikoja ti hirviä.</p>

  mehtäukko

  Joopa joo. Ruotsissa kymmenkunta metsästäjää etsii sairaita sikoja… Kun täällä hallinnoinnin sioista tai hirvistä omii valtio, oliko kohtuullista sieltä puolen hoitaa tämäkin pullahtanut ongelma?

  Nostokoukku

  Pitäisikö Suomen lähettää ruotsalaisten avuksi virkamiehiä etsimään ruttosikoja? Vai mitä Mehtäukko tarkoittaa?

  A.Jalkanen

  Tehdään meillä villisiasta lainsuojaton samaan tapaan kuin on supikoira, vai onko se jo?

  Gla

  Minäkään en ymmärrä. Sika ei vaadi kaatolupaa tai satojen hehtaarien yhtenäistä aluetta. Siitä vaan ampumaan siat. On muuten hyvää lihaa, jos trikiinitestistä saa puhtaat paperit.

   

  A.Jalkanen

  Voisi järjestää sikajuhlia ala Asterix ja Obelix…

  Nostokoukku

  Villisika ei vaadi erikoislupamenettelyä. Kuka tahansa metsästyskortin lunastanut voi metsästää villisikaa ympäri vuoden alueella jolle hänellä on metsästysoikeus. Varsin väljät raamit siis.

  Gla

  Ongelma tulee vain siitä, että sika on metsästystilanteessa vaarallinen ja ainakin täällä harvinainen. En tiedä, saisiko sen houkuttelemalla ampumaetäisyydelle. Kaverikin on syytä olla jolle kilauttaa. Painoa villisialla voi olla sen verran, että käsittely yksin on työlästä, maastosta riippuen jopa toivotonta. Oma lukunsa on ruhon käsittely ja riiputtaminen.

   

   

  suorittava porras

  Verestys ,nahka korviin ja karkeapaloittelu. Sitten pienissä erissä ”kaukokuljetuksen ” piiriin. Kotona annospaloiksi , vakumiin ja kylmäkaappiin viikoksi mureutumaan. Sitten onkin jo pakastuksen vuoro.

  Nämä kun hoituu kunnialla , voi suunnitella henkilökohtaisia ratkaisuja possun kohdalle. Muuten on syytä turvautua osaavampiin voimiin. Kyseiset toimet pätevät isompiinkin sorkallisiin.

  Vaikka edellä mainitut hommat osaankin , toivon peurapassiinkin tulevaksi vasoja. Isommat jätän suosiolla muille. Possua voisi kokeilla ,jos se kohdalle sattuu ja porukkajahdissa voisi yrittää kauempaakin. On yhtä paha riesa ,kun susi paikkakunnalle kotiutuessaan.

  mettämiäs

  Minä kun olen ollut ennenkin niin pitäisi varmaan jotakin kertoa…

  Sika on erittäin vaikea/haasteellinen metsästettävä ja aika monelle koiralle valitettavasti ollut liian kova vastus. Kyttäysmetsästyksessäkin täytyy muistaa, että koko Suomen villisikakanta on n. 3000 kpl eli ei kovin usein ole passiin sika odotettavissa. Kiikarikaluston pitää olla hämäräjahtiin soveltuvaa eli 1-6/20 ja vastaavat hirvikiikarit eivät sovellu jahtiin ollenkaan. Käytännössä ennen lumikelejä pitää saaliin käsittelyn kannalta olla kylmiöt käytettävissä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)