Keskustelut Metsänomistus WANHANAJAN MOTTIKISA

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Gla

  Aivan mahtava ohjelma!

  6 m3

  Tuttu klippi. Kahden kirveen tekniikkakin tuttu. Nyt vaan tulee ”porinaa ponttoon” kuin surmanajaja Onni Suurosen showssa aikoinaan. Nalkaviulut vaihtuu moottorisahoihin. Perskules, motot jai saannoissa sulkematta pois.

  vänkäri

  Mahotonta menoa! Isävainaa neuvoi aikoinaan tuon kahden kirveen käytön. Kotikulmilla tukkikoivu meni vaneriksi ja mikä ei siihen kelvannut haloiksi. Mutkainen tyvi teetätti kuulemma töitä kovastikkin. Minkäänlaisia nutikoita ei kuulemma kehdannut metsään jättää, kaikki piti saada halottua. Lahden kaupunki oli aika iso halonostaja. Itse olen sen verran uusi etten näitä savotoita ehtinyt näkemään, 60-luvulla näitä oli vielä ollut jonkinverran.

  kisi

  H-vallan kriitikon antama osoite sinänsä aukesi ja pystyin lukemaan siellä olevan Elävän arkiston artikkelin. Mutta se video, jota odotin jännityksellä, ei lähtenyt pyörimään, vaan tuli ilmoitus ”Valitettavasti etsimääsi sivua ei löytynyt”.
  Mitähän tein väärin? Eikö muilla ole ollut näitä ongemia tässä kohtaa?

  Leevi Sytky

  Mielellään katsoisi, mutta en minäkään saa sitä näkyville. (prkl)

  kisi

  Huraa! Aukesi ja olipa murhaavasti mukaansa tempaava! Luulen, että silmänurkat ihan kostuivat minulla. Olipa mahtava aloitus viikolle. Kiitos tästä!

  Tuossa osoitteessa on kaksi välilyöntiä. Aluksi olin huomannut vain sen ensimmäisen. Liekö siitä johtunut jukkiminen?

  Anton Chigurh

  Minä sain sen näkymään, kun kirjoitin hakuun: metsurit kilpasilla yle areena

  Näkyi muuten aikalailla juurikääpää niissä leikoissa.

  kisi

  Se oli siis oikeasti filmattu vuonna 1945! Pahus, että porukka näyttää kunnolliselta. Tulisipa pussihousut vielä joskus muotiin. Niihin sonnustautunutta urosta kelpaa katsella!

  Puun takaa

  ”Tutulta näytti, silloin vielä havupuutkin näköjään pistettiin haloiksi”.

  – Tuo Harrastelijan lause saattaa olla ajankohtaisempi kuin arvaammekaan. Suomen tärkein puunkäyttömuoto tulee jatkossa olemaankin energia. Työmenetelmät ovat tietysti vähän toiset kuin silloin ennen. Toivotaan nyt kuitenkin, että hyville tukeille riittäisi muutakin käyttöä.

  Aukusti

  Tuttua halonhakkuutahan siinä oli. Vauhti oli kyllä hurjannäköistä ja työturvallisuus ohjeitten mukaista karsinta ei mielestäni ollut. Ihme, etteivät jalkaansa lyöneet. Ainakin isäni oppeja muistellen.

  Vaikka paljon koivuhalkoja tulikin silloin nuorena tehtyä niin niissä hommissa ei vahinkoja sattunut. Molemmissa polvissa on kyllä muistona jälki, mutta ne sain karsiessani pieniä latvuksia polttopuurangoiksi.

  ( Pahempaa jälkeä tuli laikkakoneen ”potkaistessa” polveen, tusina tikkejä! Mutta se ei ollutkaan metsätöissä. )

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)