Käyttäjän 15 ha kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • 15 ha

  Sahassa on tosiaan kolme ruuvia L, H ja LA. Säätö oli tehty Stihl-huollossa ja itse olen koskenut vain LA-ruuviin. Sahauskeli ei ollut luminen tai sateinen. En usko, että tuo johtuu ilmanputsarin kostumisesta tai likaisuudesta.

  Vähän luulen, että sahassa on jokin vika. Mitkä olisi todennäköisimmät viat, jotka vaikuttaisi noin?

  15 ha

  Taidan päätyä siihen, että raivaan kuvion nyt keväällä 2000 kpl/ha. Aika näyttää, tuleeko tukkia vai pelkkää kuitupuuta. Perintöpalstalla on kaksi tällaista kuviota, jotka on päätehakkuun jälkeen jätetty oman onnensa nojaan. Toinen kuvio on pienempää hieskoivikkoa, yritän myös sen raivata tänä vuonna.

  15 ha

  Vein sahan jo eilen takaisin liikkeeseen korjattavaksi. Huoltomies mittasi jotain ja sanoi, että kaasuttimen kalvot pitää uusia.

  15 ha

  Luin tuon ketjun sivulta 5… Ostin liikkeestä ja lupasivat takuun, että korjataan jos ei metsässä toimi. Pitänee viedä liikkeeseen takaisin, jos säätämällä en saa kuntoon.

  15 ha

  Pyysin tarjouksia kuusikon päätehakkuu 1 ha ja harvennus 4.5 ha, josta talvikorjuuseen. Tuli vain yksi tarjous ja sekin niin, että harvennus kesäkorjuuseen, eikä hintakaan kovin hyvä. Taitaa olla toivotonta saada kuusikkoa talvikorjuuseen.

  Ehkä pitää laittaa myyntiin ensi keväänä uudestaan ja kesäkorjuuseen. Jos tulee se yrittäjävähennyskin…

  15 ha

  Lainasahalla olen taimikonhoitoa aloitellut. Nyt olisi paikallisessa liikkeessä käytetty Husqvarna 545fx, vuodelta 2013, hintaan 460 euroa. Kannattaisiko ostaa? Onko tuossa mallissa vikoja kuinka ollut?

  Suurin osa käytetyistä oli mennyt. Käytettyä Stihliä olin ajatellut, niitä ei enää ollut näissä liikkeissä.

  15 ha

  Päätin tehdä perkauksen nyt keväällä, aloittelen ensi viikolla. Kuvio on lisäksi aika kivinen ja monttuinen, kulkeminen on nyt keväällä on helpompaa, kun heinää ei ole ja näkee mihin astuu. Ja raivaussahan käytön opettelu lienee parempi aloittaa tuolla kuviolla, kun poistettava puusto on suht pientä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)