Käyttäjän amppari kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • amppari

  Varmaankin mhy:t hoitavat hakkuunsa hyvin, toivottavasti.Mutta se ei ole tämän ketjun pointti, vaan kilpailutuksen rehellinen hoitaminen ja vertailu.

  Suljetut tarjoukset eivät ratkaise mitään, naapurihuoneessa istuva työkaverihan voi näyttää jätetyt tarjoukset myös jäkikäteen ja osaavan kaverin on helppo päätellä mitä kilpailijat tarjoaa seuraaviin vastaavanlaisiin leimikoihin.Puukaupassa jos jossain luottamus toimijaan on erittäin tärkeä, jos siihen tulee särö sitä ei muutaman sentin hintaeroilla korjata.

  amppari

  Tämä Hcv merkintä tilalla haittaa puunmyyntä ja sitä myöten vaikuttaa tilan myynti arvoon ja vakuusarvoon negatiivisesti. Kuka korvaa ? Onko tämän tarkoituksena heikentää metsänomistuksen kannattavuutta.

  amppari

  Maaseudulla verottaja arvottaa tontit yms ylihintaisiksi eikä kovin herkästi niitä korjaa käypään arvoon vaikka kiinteistöverolain 32 § siitä erikseen mainitaan. yleensä verovelvollinen joutuu oikeusteitse hakemaan muutosta verotukseen, kaikki ei jaksa tai kykene velittamaan ja maksavat siten liian suuria veroja. Perustuslain 2§ edellyttää julkisen vallan käyttäjältä lakien noudattamista mutta verottaja ei sitä oma-alotteisesti tee.

  amppari

  Mhy:t kilpailuttavat, osallistuvat itse tarjouskilpaan ja vielä vertailevat tarjoukset. Ketähän neuvoja suosii kun on palkan maksajan tarjous mukana? Lisäksi tarjoukset tallennetaan mhy:n järjestelmään, josta kaikki Mhy:n toimihenkilöt voivat ne käydä katsomassa. Muilla toimijoilla ei tällaista etua ole.

  Hakkuiden valvonnassakaan ei mhy:n toiminta ole uskottavaa. Mhy:llä on puun toimitussopimus puista firman kanssa jonka hakkuuta he valtakirjalla valvovat, puuttuuko Mhy:n toimihenkilö hakkuussa mahdollisesti havaitsemiin virheisiin, kun oman talon toimitussopimus voi vaarantua?

  Metänhoitotöitä Mhy:t eivät kilpailuta koska kukaan ei jätä heille tarjousta ko töistä.

  amppari

  Kannattaa. Jos tekee kaiken, hakkuita lukuunottamatta, itse. Jos joutuu käyttämään ammattilaista kemera-papereiden yms tekemiseen, niin kannattavuus laskee merkittävästi. Ainoastaan puunkorjuu kannattaa teettää.

  Mhy:n välityksessä olevia tiloja ei kannata ostaa, on hinnoiteltu liian kalliiksi vallitsevaan puunhinta tasoon nähden.

  amppari

  Traktori. 80-uvun neliveto traktoreita saa todella edullisesti. Ovat paljon käytännolisempiä kuin mönkijät ja kelkat. Eikä hintakaan tipu niin voimakkaasti kuin kelkoissa ja mönkijöissä, ja kelpaa verottajallkin ilman selittelyjä.

  amppari

  Mikähän noissa tuulivoima alueissa kiehtoo hirviä. Omat maani ovat tuulivoimala alueella ja hirvien määrä on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Saman ilmiön olen huomannut muuallakin tuulivoima alueilla.

  amppari

  Ei metsävähennyt mikään erityinen verokikka ole samanlaisia vähennyksiä on muussakin yritystoiminnassa eri nimillä vain. Ja jos myyt tilan pois käytetyt metsävänennykset lisätään myyntihintaan ja maksat niistä veron. Ja jos investoi (lannoitteet, taimet, koneet yms) saat kyllä oma verosi nollaan, mutta maksat kyllä välillisiä veroja senkin edestä. ”Verottaja ei vie kuin osan mutta konekauppias vie kaiken”. Aivan turha kenenkään kadehtia metsänomistajia, kyllä verottaja omistaan huolehtii.

  amppari

  Tällä kemera lailla pitäisi mennä vuoteen 2020 saakka, on kyllä liian pitkä aika tällaiselle sekoilulle. Kyllä tähän aikaisemmin jokin järki pitää saada.

  amppari

  Parivuotta sitten energiapuullakin sai jonkinlaista hintaa, nyt pitäisi maksaa puiden lisäksi että joku suostuu tekemään, vie puut ja haluaa vielä rahaakin. Outo puukauppa sellainen josta maanomistjalle jää lasku maksettavaksi. Syyksi sanovat huonontuneen kemera tuen. Lisäksi hakemusten käsittely kestää luvattoman kauan ja nythän ei hakemuksia oteta edes vastaan. Mistähän meinaavat raakaineet saada näille biotuotetehtaille, metsänomistajat eivät niitä ainakaan lahjoita ilmaiseksi. Jos tukea halutaan maksaa niin suoraan laitoksille, ja kunnon hinta maanomistajille.

  Tällä hetkellä kemera hyödyttää vai paperin pyörittäjiä ja haittaa oikeaa tuottavaa työtä tekeviä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)