Käyttäjän Antonin poika kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 90)
  • Antonin poika

    Koettaisit Anton joskus hieman uudistua. Monta vuotta samaa vainoharhaa kyllästyttää lukijoita. Yritäpä lukea joku Henttosen pitkälti yli sadasta kansainvälisestä tutkimuksesta jyrsijöiden taudeista ja loisista, niin voisit vaikka vaihtaa lumikkohypoteesistä virushypoteesiin.

    Antonin poika

    Antonismista
    Olemme vuosien varrella täysin tottuneet siihen, että Antonilla on ylivoimaisia vaikeuksia lukemisen ymmärtämisessä. Myöskään Elon laskuoppi ei ole mennyt perille. Viime aikoina on paljastunut, että Anton ei enää tunne numeroita.
    Antonismin syventävillä opinnoilla varustettuna luin hänen viimeisen tekstinsä, ja tietäen hänen harhansa suosittelen itse kutakin perehtymään sekä Metlan tiedotteisiin että alkuperäistutkimuksiin. Itse asiassa Metlasta on tullut kannanvaihteluista kaksi myyrätiedotetta kuluneena talvena. Antonin kaltoin lainaamassa kyse on Science-tiedelehdessä julkaistusta yhteiseurooppalaisesta tutkimuksesta, jossa H+ H ovat mukana. Tutkimuksen keskeinen päätelmä oli, että yleisesti ottaen Euroopassa ravinnoltaan peltomyyrien kaltaisten myyrien kannanvaihtelut ovat vaimentuneet, ja sen syyksi epäillään jotain yhteistä tekijää talvi-ilmastossa. Metlan tiedotteessa todetaan, että tämä yleinen trendi ei sulje pois paikallisia poikkeavia vaihtelumalleja, kuten esim. Suomessa on tapahtunut.
    Siinä toisessa, aikaisemmassa Metlan tiedotteessa, jota Anton ei (tietenkään) mainitse, kerrotaan laajaan suomalaiseen aineistoon perustuvasta tutkimuksesta, julkaistu tunnetussa Global Change Biology- sarjassa. Missään muussa maassa ei ole vastaavaa aineistoa. Tutkimuksessa analysoidaan myyrien kannanvaihteluiden pitkäaikaisia ajallisia ja alueellisia trendejä suhteessa mm. ilmasto-olojen muutoksiin. Vaihtelumallit eroavat toisistaan eri puolilla maata, esimerkkinä Lapin pitkä vaimea kausi 1980-luvun puolivälistä vuoden 2011 suureen huippuun, tai Etelä-Suomen 1970, -80-luvun ja -90-luvun alun voimakkaat vaihtelut, -90-luvun jälkipuoliskon vaimeampi vaihe, ja 2000-luvun voimakkaat vaihtelut, mikä taas vaimeni vuosikymmenen vaihteessa.
    Kummallisia väitteitä, että tutkijat eivät tuntisi viime vuosien kannanvaihteluita. Siellähän ne ovat tutkimuksissa selvästi esillä. Lukekaa alkuperäisiä, antakaa Antonin rämpiä vainoharhoissaaan.

    Antonin poika

    Hanski ja kumppanit ovat havainneet, että allergioita on enemmän kaupungeissa kuin maaseudulla. Antonin sorkkishypoteesin mukaan hirvilaidunnus on allergioiden syy. Siispä, Antonin hypoteesistä pitäisi seurata, että kaupungeissa hirvilaidunnus on suurempaa kuin maaseudulla. m.o.t.

    Antonin poika

    Metla on elokuussa julkaissut tiedotteen Trico-tutkimuksista

    http://www.metla.fi/tiedotteet/2012/2012-08-15-hirvikarkote.htm

    Tuolta löytyvät linkit Taimiuutiset-lehdessä julkaistuihin Juho Matalan tutkimuksiin.

    Antonin poika

    Onpa hyvä, että Anton käynyt sivistymässä väitöksessä ja tavannut eläviä tutkijoita. Valitettavasti Anton näyttää olevan aivan liikaa lumikkohypoteesinsä pauloissa, ja siksi on ymmärtänyt väitöksen aiheen väärin. Kyseessä ei ollut mikään lumikkohypoteettinen väitös, vaan teemana oli ympäristön pirstoutuminen. Tämähän kävi täysin selväksi mm. väittelijän lektiosta.

    Antonin poika

    Liittyen käytyyn taimikeskusteluun, tässä lainaus viime syksyn STT:n uutisesta. Kysessä on osa tismalleen samasta uutisesta , jolla Anton on elämöinyt.
    ”Metsäkoneet menivät myrskytuhojen perässä muualle Suomeen ja täällä ei tehty avohakkuita, näkee Kiviharju”. (Vierumäen taimitarhan johtaja).
    Anton, kerro lukijoille, miksi et ole uutisen tästä osasta maininnut.
    Fiksu lukija voi myös pohtia, miksi myyräennusteet – muka – romahduttivat taimikaupan vain yhden yhdistyksen alueella. Miksei missään muualla ole tapahtunut vastaavaa?

    Antonin poika

    Melko epämääräinen toteamus myyrien ja punkkien runsaudesta, ja sellaisenaan jopa väärä. Tänä kesänä on paljon puhuttu, että punkkeja on runsaasti, mutta Metlan mukaan koko maa on tyhjä myyristä. Asiaa on Euroopassa tutkittu tarkkaan. Jotta ongelmaan voisi vastata tarkemmin, on ensin ymmärrettävä se, että punkeilla on kolme ikäluokkaa, toukat, nymfit ja aikuiset. Periaatteessa kunkin vaiheen kehitys voi viedä vuoden. Ihmisiin tarttuvien tautien lähteinä nymfit ovat pahimmat, koska niitä on paljon enemmän kuin aikuisia, mutta ihmiset eivät niitä useinkaan huomaa niden pienen koon vuoksi. Kun ihmiset puhuvat punkeista, he melkein aina tarkoittavat aikuisia punkkeja, joita itse asiassa on vähiten ikäluokista. Luonto ottaa omansa ikäluokasta toiseen
    .
    Runsas jyrsijävuosi heijastuu samana vuonna toukkien kokonaismäärässä. Munista syntyvät lukuisat toukat löytävät isännän ja saavat veriaterian. Mutta runsastunut toukkamäärä näkyy runsastuneena nymfimääränä vasta seuraavana vuonna, jolloin jyrsijät ovat jo vähissä. Ja aikuisten punkkien kehitykseen menee vielä vuosi lisää.

    Toinen, ja ihmisen kannalta olennainen kysymys sitten on, kuinka suuri osa eri punkki-ikäluokista on pöpöjen kantajia. Punkkien määrä vähenee ikäluokan myötä, mutta vanhempien ikäluokkien pöpöprosentti on yleensä korkeampi. Ja miten vaihtelee pöpöprosentti jyrsijöissä, ja eri-ikäisissä jyrsijöissä, runsauden eri vaiheissa? Ei suinkaan kaikissa jyrsijöissä ole Borreliaa, eli punkki voi saada myös puhtaan veriaterian. Ja kauriit ja peurat antavat aikuiselle punkkinaaraalle sen runsaimman veriaterian, jonka turvin naaras tuottaa paljon munia. Tästä voisi kirjoittaa paljonkin, muuta eipä taida tila riittää.

    Antonin poika

    Tämä uutinen viime syksynä oli varsinainen media-ankka. Asiasta keskusteltiin viime talvena taimipäivillä Jyväskylässä, ja oli mielenkiintoista kuunnella. Kävi selkeästi ilmi, että ei taimia jäänyt käyttämättä minkään myyräennusteen vuoksi, vaan siksi että myrskytuhojen takia koneet oli viety muualle, ja koneettomiksi jääneillä alueilla ei ollut juurikaan uusia uudistushakkuita, eli ei ollut tarvetta taimille. Taimia kuitenkin oli tilattu paljon ja huhujen mukaan toisen suuren tuottajan tilaus peruttiin kokonaan. Lienevätkö käräjillä riitelemässä.

    Antonin poika

    ”Pelkästään borrelioosia, jonka näkyvimpinä oireina ovat aluksi halvautuminen ja sokeutuminen, muunmuassa, on meillä ilmoitettu tartuntatautirekisteriin tänä vuonna kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 596 kappaletta. Ja lisää tulee.”

    Jos Suomessa on tänä vuonna jo ollut Borrelian takia 600 sokeutuvaa ja halvautuvaa potilasta, niin miksi mikään media ei ole raportoinut niistä?

    Antonin poika

    Iron Manin kanssa samaa mieltä. Erään nimimerkin valehtelu voisi jäädä historiaan.

    Mitä tulee keskustelun anemisoitumiseen, johtuu ehkä myös siitä että entisaikojen tyyliin joillain ei enää ole leegioita nimimerkkejä, jotka sekoilivat keskenään. Kunhan lukijat luottavat siihen, että tänne voi kirjoittaa asiallista tekstiä ilman että vastauksena on asiaton purkaus, niin kyllä juttua alkaa tulla. Ja jättäkää myös sovinismi pois. Tunnen monia fiksuja metsähenkisiä naisia, joita ällöttää tämä palsta, koska niin herkästi mennään alatyyliin.

    Asiallisia kysymyksiä, asiallisia vastauksia.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 90)