Käyttäjän Apli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 719)
 • Apli

  Tekee hyvää sellun ja papereiden hinnoille kun pistetään tehtaat pariksi viikkoa seis, kesällä sitten vielä isot huoltoseisokit.

  Apli

  https://yle.fi/uutiset/3-11156760

   

  Sellutehtaille ja selluyhtiöille lähivuodet voivat olla ankeita…

  Apli

  Oltakoon politiikasta ja puolueista mitä mieltä hyvänsä, mutta kylmä tosiasia on, että Suomea ollaan nyt ajamassa täydellä vauhdilla päin seinää. KHO epää tehtaiden ja tuulipuistojen rakennuslupia ja palkat ulosmitataan rahoista, joita ei ole koskaan vielä ollut olemassakaan. Tämä alkaa pelottavasti muistuttaa hetkeä ennen tuhoa vuonna 1990.

   

  Helppo yhtyä Visan ajatuksiin, olen täysin samaa mieltä… Paperimiehet/naiset on palkkansa ansainneet, monelle heistä tulee alan vaihto kun vanhoja paperikoneita ajetaan lähivuosina alas, varsinkin UPM:llä näitä riittää esim Jämsässä 6kpl, ei käy kateeksi Jämsän uutta kaupungin johtajaa…

  Apli

  UPM paperikoneita ei muuteta yhtään kartongille, romuksi menee kaikki… Kun paperin kysyntä laskee sen 10-15% vuodessa riippuen laadusta on paketti valmis.. Nyt paperiliitossa jäseniä noin 9000, viiden vuoden päästä 6000 onko sitäkään… Kuopion sellutehtaan perään itkee vielä moni!

  Apli

  Teollisuus ja tuotanto tulee sopeutumaan maassa kun työvoimapula kasvaa, se siirtyy osittain sinne missä on työvoimaa… Suomessa ja maailmalla kun paperin kysyntä laskee niin olisi ihme ellei tänäkin vuonna tulisi suomessa paperikoneiden pysäytyksiä, oma veikkaus 2-3 konetta menee kiinni/vaihtunee kartonkiin.. Metsätalouteen syntyvyyden lasku ei ensimmäisenä kosketa, jo nyt menee päiväkoteja kiinni, kätilöitä vaihdetaan muihin hommiin, sitten kouluja kiinni jne jne.. Maahanmuuttoa tulisi lisätä mutta se on hankala homma se. Koko maata ei pystytä millään pitämään asuttuna sen haaveen voi varmasti jokainen unohtaa..

  Apli

  Hiukan aloittajan aiheesta ohi, mutta jos työuran on aloittanut 20-25 vuotiaana pitää 50 vuotiaana olla sen verran omaisuutta sukanvarressa että voi heittämällä hellittää ja alkaa tekemään muita asioita kun jatkuva työ, näin on ainakin itsellä. Tietysti jos tykkään työstään ja se on koko elämä niin antaa mennä vaikka 70 vuotiaaksi töissä.

  Apli

  On tullu menneinä vuosina lannoitettua, rakeistettua tuhkaa helikopterilla männiköihin, miksei kannata… Tällä hetkellä ei ole lannoitussuunitelmia.

  Apli

  Alle 60v taitaa olla turha odottaa normi eläkkeelle pääsyä tässä maassa.

  Apli

  Itsellä puukaupoista välivuosi 2019 ja voipi olla että pidän tämän vuoden välivuotta myös kun harkinnassa on metsien myynti.. Puun hintojen nousuun en usko. Ehkä energiapuu nousee muut ei.

  Apli

  Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 719)