Käyttäjän arto kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,692)
 • arto

  https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140138        Siitä voi tolopainen lukea pienpuun tuen nykyisessä kemerassa. On ihan eu/suomen valtion hyväksymä.  Samassa selitetään pienpuu.

  arto

  Kemera-laki on metsän ja luonnon hoitoa koskeva laki. Viime vuosina paljon puhutut pienpuun – tai ylipäätään puun – energiakäyttötavoitteet eivät ole kemera-lakiin kuuluvaa asiaa, mutta pienpuun keräämiseen myönnettävä tuki laista kuitenkin löytyy. Ja energiaksihan pienpuu käytännössä menee.
  Tukea voidaan myöntää, jos pienpuuta kerätään talteen nuoren metsän hoidon yhteydessä. Silloin nuoren metsän hoidon tukea voi saada normaalin 230 euron asemesta 450 euroa hehtaarilta. Aiemmin tukea maksettiin korjatun puumäärän mukaan, nyt siis maksetaan kiinteää hehtaarikohtaista tukea.
  Korjattu puumäärä on silti mitattava. Tuen saaminen nimittäin edellyttää, että pienpuuta kerätään maan etelä- ja keskiosissa vähintään 35 kiintokuutiota ja pohjoisessa Suomessa vähintään 25 kiintokuutiota hehtaarilta.

  arto

  Energiapuu.

  arto

  kaikille osallistujille pullo viinaa, voittajalle kaksi…..Ne kisat jää väliin. Näkyy olevan viinamäen miehille.

  arto

  Samaa mieltä. Vai olisko teränhuolto hakusessa. Haritusta .meinaan

  arto

  kun mieluisin kannonkorkeus on sellainen 30 – 50 senttiä. Minulla on niin pitkät jalat, että ei vielä tartu rypäleet kantoon, vaikka se olisi niinkin korkea…….samoin pitkät jalat…Mutta meillä täytyy tehdä lyhyttä kantoa. Tai loppu työ. Jos ajatellaan 50cm kanto enskassa. miten kone saa puuhun lyhyen kannon. Tänään taimikon hoidossa kannon pituus jotain alta 10cm. Poistettava jotain 4-5cm luokaa.

  arto

  Noista 500 sarjan sahoista ei voi säätää kulmurin hammaskulmia. On vaan präsillä sisään ja lukkorikka perään uraan. Takuu korvaa jos vaikka teränstefa menee. Saa uuden.Tai muuten rasva katoaa. Muuten ei pelkällä ääntävällä kulmalla sitä saa.

  arto

  Mites Arto, saako 555fx malliin etusormikahvan ja miten?…..545 fr onnistuisi käy katsomassa kyseisen vaijerin kahvanpäätä liikkeessä. jos sama kuin 555 silloin käy. onnistuisi silloin pelkällä kahvanvaihdolla.

  arto

  Pätkivä tulppa tai vain muuten huono. Kuluttaa virtalaitteita vie lopulta boksin. Tulee muutaman ekun säästölle hintaa.

  arto

  Kyllä ne pehmenee kun pyrkii pukkaaaan 7tankkia päivässä ——14 tunnin päiviä?…..Huonoja on ollut sahat. Vai vika käyttäjässä. meilläpäin sahailaan takuuaika siinä kerkee raivata yli 300ha mulla vasta 1 kytkin ja kulma mennyt 545. 555 fx ei vielä sitäkään yksi kytkin satsi mutta ha paljon enempi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,692)