Käyttäjän Aukkoharventaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Aukkoharventaja

  Insinööriopiskelijat käyneet urakantanajan kesätyöläisinä mittailemassa  harvennuksia jäljiltämme. Tuloksena, että ajourat ovat hieman leventyneet suurien ajokoneiden vuoksi, mutta uraväli on puolestaan kasvanut 22 metriin kun puomit ovat 11 metrisiä ja alustakoneessa teli, joka nurkassa eli koko puomin mittaa voi myös käyttää tehokkaasti hyväksi. Harvennustiheyksistä ei ole ikinä tullut moitetta, että olisi liian harvaa. Joitain kertoja tullut kommenttia, että olisi kestänyt vähän harvemmaksi ottaa.

  Aukkoharventaja

  Perityt metsät ja kehdataan vielä valittaa…

  Aukkoharventaja

  Ostin Vw Touaregin. Torsen neliveto eli sama kuin Audin perinteinen quattro ja alennusvaihteet löytyy sekä ilmajousitus, jolla voi nostaa maavaran aina 24cm asti. Todella mukava peli ajella.

  Aukkoharventaja

  Motokuski kyllä tietää miten kestää käsitellä. Ei tarvi mo:lla vaivata päätään asian suhteen.

  Aukkoharventaja

  Se nyt ei ole metsähallituksella mikään poikkeus, että nuorta metsää laitetaan aukoksi. Jos laatu on huonoa mitä sitä kannattaa kasvatella kun nurin vaan ja uutta kasvamaan. Metsähallituksella ei tarvi motokuskilla koittaa tehdä paskasta tukkia vaan tuollakin leimikolla voi varmaan surutta painella 5,5m kuitua ja selvistä tapauksista tekee tukin.

  Aukkoharventaja

  ”Kyllä on perusteet koska onhan se sopimuksen toinen osapuoli. Harvennus sovitaan kaupassa tehdäänkö esim. ylä,- tai alaharvennus. Poiketaan jäävän puuston osalta ohjearvoista. Motokuskin kuuluu tehdä niin kuin kaupassa sovittu mahdollisuuksien mukaan eikä soveltaa mitään omia variaatioita.”

  Lähinnä sitä tarkoitin, että minkälainen tieto/taitopohja metsänomistajalla on alkaa opettamaan motokuskia miten sitä tukkia tehdään tai metsää harvennetaan. Eikai potilas hammaslääkäriäkään ala neuvomaan, että miten se reikä pitää paikata.

  Leimikon työohjeissa kerrotaan maanomistajan mahdolliset toiveet, että miten harvennus tulisi käsitellä. Muutoin noudatetaan Tapion harvennusmalleja eli se maanomistajan harvennusohje ennemminkin täyttää ”oma variaatio”-termin.

  Aukkoharventaja

  Minkälaiset perusteet maanomistajalla on valvoa ja neuvoa motokuskia kun sehän se ammattilainen on? Antaako ostomies maanomistajalle paperin, jossa on mitta- ja laatuvaatimukset sekä harvennustaulukot?

  Aukkoharventaja

  Joitain mhy:n valtakirjakauppoja hakanneena, ei ole ikinä käynyt toimihenkilö valvomassa korjuuta.

  Aukkoharventaja

  SE:llä on käytössään nykyisin tähtiyrittäjä-malli eli ostomies ostaa leimikon ja urakoitsija suunnittelee. Joskus ostomies saattaa itse nauhoittaa jos kuvio on pieni eikä varastointi ym. tarvi sen kummempaa suunnittelua. SE tekee urakoitsijalta kuukausikohtaiseen tilauksen, että mitä puutavaralajia tarvii ja minkä verran ja urakoitsija mahdollisine aliurakoitsijoineen suunnittelee mitä leimikoita hakataan riippuen tilauksesta.

  Aukkoharventaja

  Ihan normaalia toimintaa, että ostomies koittaa haalia samasta paikasta useamman leimikon varsinkin jos hänelle on kaupattu tai ostanut paikalta pienen leimikon. Alle sadan kiinnon leimikko ja ei muita leimikoita vieressä niin eipä sellaiseen kannata koneita alkaa viemään kun motolla ei menisi edes kokonaista työvuoroa ja ajokoneella vielä vähemmän.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)