Käyttäjän Eemi.S kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Eemi.S Eemi.S

  Niinkuin motokuski totesikin ei valmiilla Aspenin pienkone bensalla ainakaan sahaa hajalle saa. Säilyvyys vähäisessä käytössä seos bensiiniä parempi. Ruotsalais merkki sitä taitaa mielellään markkinoidakkin kuluttajille ’takuun pidennys elementtinä’ niinkuin, joku totesikin…

  Eemi.S Eemi.S

  Ehkä tuohon tarpeeseen käytettynä Husqvarna fx545 tai vastaavasti stihlin fs460. Hyviä ammatti työkaluja ja käytettynä alkaa oleen vielä kohtuu hinnoissa. Noin. 400-550€ toki onhan tuokin jo sievoinen läjä euroja.

  Eemi.S Eemi.S

  Niikun jätkä sanoikin nii kyllä mahdollisuuksia on viellä moneen suuntaan. Se mikä taas tulee olemaan kustannus tehokas ja kestävä ratkaisu kuluttajalle on eri asia. Stihl esitteli jo muistaakseni 2vuotta sitten hiilikuituisen ja kevyt runkoisen konsepti sahan, jossa oli polttoaineen ruiskutus yms muuta edistyksellistä… osa varmaan törmännytkin siihen pikatestiin, joka taisi olla Metsälehden jossain numerossa. Löytyy toki Stihlin youtube kanavaltakin klippi tuosta edellä mainitusta sahasta.

  Eemi.S Eemi.S

  Tottakai. Eikä tuo itsellenikään koskaan ole kyseisen sahan kanssa ongelmaksi muodostunut tuo kulutus. Mukava nähdä aina ku isot Brändit vähä ”päivittävät” malleja, että tuleeko muutokset kuluttaja tasollakin ihan huomattavaksi niinkuin tuola aiksemmin puhuttii 200g-300g paino säästöistäkin ainakin kuulostaa hyvälle paperilla! Painon pudotus aina toivottu tekijä käyttäjälle. Saapa nähdä myös ”päivittääkö” Hva 550xp:n ja 560xp:n kohta vähän vastaavalla facegliftillä.

  Eemi.S Eemi.S

  Päältäpäin huomattava ero on noissa ketjukopan kotelossa oleva profiili on ”futuristisempaa” mallia ja oiskohan kahvan kiinnike muoveissa jotain pientä. Moottoriyksikköähän noissa oli ainakin mainoksen mukaan kevennetty. Mukava kuulla kokemuksia kyllä jos, joku on jostain moisen saannut käsiinsä. Ehkä hienoinen plussa voisi olla myös polttoaineen kulutus jos olisi saatu lähemmäs Husqvarnan 550xp ja 560xp:tä. Ainakin oma 362c-m nielee leimikoissa bensaa enempi kuin 560xp…

  Eemi.S Eemi.S

  Stihlin RS:ää ja RM:ää tullut käyteltyä pitkän aikaa. Stihlissä sopiva kovuus hyvän teroitettavuuden ja terässä pysyvyyden kanssa. Myös kohtuu venymätöntä materiaalia suurillakin väännöillä ja ketjunopeuksilla käytetessä. Itse olen käyttänyt nykyään ainoastaan noita.

  Eemi.S Eemi.S

  Jos kyseiseen sahaan laittaisin varusteet isommalle puulle niinkun mainitsitkin nii valinta olisi juuri tuo perus 15tuumainen .325jaolla. 1.3mm uralla. Sahailin itse 550xp:llä 7hampaisella rattaalla. Tottakai tämä on vain oma näkemys/kokemus. Eikä välttämättä paras.

  Eemi.S Eemi.S

  Tohtisin kans allekirjoittaa tuon Roiston arvion tilanteesta… Vanhassa varaosa laatikossa oli itselläkin aikanaan jokunen 4.5mm viila koskaan ei oo tullut käytettyä kylläkään. Ainakaan meilläpäin ei jokaisella jälleenmyyjällä noita olekkaan… melkeen koot 4.8mm 4.00mm ja 5.5mm mitä yleensä täälä näkee hyllytavarana jälleenmyyjällä.

  Eemi.S Eemi.S

  Eero tottakai sahataan menee vuosi taas eteenpäin… onhan meillä siihe hommaan varasto täynnä ”moottorisahojen ykköspyssyjä” vai miten se oli 😀 Kyllä meille tieten jostai muutama taimikko ja tonttipuu hanke löytyy! Ja mikä jottei useampi kuin edellis vuonna!

  Eemi.S Eemi.S

  Niikun tuossa mainittiinki ihan kelpo takkeja on Dimexit. Hinta/laatusuhteeltaan. Hinnat tais olla luokkaa 60-79€ ja pärjää hyvin. Kainaloissa vetoketju tuuletus ja muutenkin ihan lujaa tekoa. Ok taskut ja hyvin kestävä kangas. Jos miinuksia ajattelee nii itsellä ainakin tahtoo aika nopsaa alkaa jouhet roikkua heijastimien ompeleista, vaikka eivät ne ole niistä irti lähteneetkään. Toinen miinus voisi olla ehkä hengittävyys, ainakin jos vertaa vaikka kalliimpiin strecht vaatteisiin. Ainakin omassa käytössä olen satsannut kunnon nahkakenkiin ja stretsh housuihin ja päätynyt kerta toisensa jälkeen käyttämään vain perus dimexiä takkina raivuulla ja sahatessa. Liikkuvuus ja tuntuma on ainakin housuihin ja kenkiin panostaessa hyvä, mutta takissa ehkä omien kokemusten myötä saavutettu hyöty 369€ maksavan takin ja 69€ maksavan takin välillä ei ole osoittautunut nii suureksi, että siihen välttämättä satsaisin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)