Käyttäjän Hämis kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)
 • Hämis

  En tiedä kuinka laskea, enkä ole oikein muuta tehnyt metsänhoidossa kuin tehnyt toimenpiteitä mahdollisimman hyvin ja ajoissa. Montaakin liian pieteetillä. Agrow:sta on puhuttu onko turha (n 100e/ha) ja pientä lisävaivaa istutuksessa. Yllätys oli kova kun kävin katsomassa tasan vuosi sitten istutettuja kuusia ( 2v ), pituutta 40 cm ja todella symmetrisiä eli kasvua tullut leveyssuuntaan myös tasaisesti. Samoja taimia laitoin samaan aikaan  lehtomaiseen peltoon eivätkä läheskään samassa kunnossa kuin nämä.

  Istutustiheydet on luokkaa 2200-2500 runsailla pohjilla , taimikeppejä laitetaan yms. Mutta uskon että palkinto tulee aikanaan. P.s onhan sitä ilmaista taimiainesta sirkkataimista tulkut todella hyvin tänä vuonna ainakin pirkanmaalla…

  Hämis

  Annelilla on pointtia tuossa, että infrasta voisi tinkiä. Rakennusurakoitsijana vahvistan, että mielestäni olisi erittäin paljon varatinkiä.

  Esimerkki : tampereella rehevälle puistoalueelle tehtiin joku tajuton taideteos uudelle raitiovaunujärjestelmälle. Kaikilla näillä on hintalappu ja ympäristökuorma. Pieni esimerkki mutta x 1000 alkaa tuntua isossa kukkarossa.

  Julkisessa rakentamisessa voidaan säästää jättämällä turhia kylmiä rakenteita pois, turhia korkeita tiloja , vaikeita kalliita muotoja yms.

  Hämis

  Energiapuusta tuntuu olevan hitaasti ja harvoin päivittyvä hintaseuranta yleisön käytössä.

  Tekisin energiaa varastoon odottamaan ensivuoden hintoja. Meilläpäin hinta samassa kuidun kanssa tällä hetkellä ja pienerissä parempi. Plus se suurempi kertymä ja halvempi korjuu niin ei tarvitse miettiä kumpaa tekee.

  Hämis

  Karsitturanka 35e/m3 tienvarsi hankintana 15 km voimalasta pirkanmaalla.

  Saa olla oksia seassa ja karsinta ” miten sattuu”.

  Hämis

  Jätkä on oikeassa.

  Ajattelin kyllä , että tekevät sen minkä pystyvät. Pääasia , että taimet saadaan istutettua mahdollisimman hyvin. Siinä sitä oppii. Ja , jos siinä muutamia satasia tulisi kallimmaksi kuin jonkun toisen porukan niin sillä ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä minulle.

  Harmi kun ei ole varhaisperkauksia nyt,olisi voitu porukalla koittaa, jos haluja vaikka olisi. Toki , kyllä jonkun taimikkoon aina pääsee perkaamaan edes vähäsen.

  Hämis

  Naiset ovat tehneet tietokonetyötä. Näytin videolta ( paavo puuntuottajan) istutusvideota ja sanoin että 10e/hour . Minuutin katselun jälkeen toinen sanoi, it’s need to be done, we cant choose. We need money to send ukraine for family. Nostan hattua ja luotan,että hoitavat homman taimet suorassa ja syvässä yms.

  Jos tässä kouhottajien, petojen ja lahtaajien maailmassa on edes kourallinen hyviä naisia ja miehiä, maailmalla on toivoa.  -Nämä naiset ovat niitä.

  Hämis

  Kyllä, sivukulut olin laskenut myös.

  Taimikepin laittoa ja heinän kanssa taistelua olisi myös hiukan tiedossa.

  Hämis

  Asuvat meillä vastikkeetta ja hyvin pärjätään. Niinkauan saavat ola kuin tarpeen.  Lapsia on 2, toinen tyttö joka varhaisteininä jo voisi koittaa varovasti työntekoa ja olla  mukana. Aattelin, että jotain työtä olisi antaa. Haluavat tienata, että voivat laittaa omaisille Ukrainaan. Vanhuksille ja miehille. Tarkoitus oli , että saavat sellaisen palkan , että tuntevat itsensä yhdenvertaiseksi ja tärkeiksi. Tuntipalkkaa vähän ajattelin, jotain 10e/h.

   

  Hämis

  Risut kerätty ja viime syksynä mätästelty.

  Juu kyllä hetki menee varmasti monella ennenkuin oppii tekemään suunnitellen ja mahollisimman vähän hikoillen ja juosten pitkinpoikin.

  Hämis

  Kyllä ihmettelen,jos ensi syksynä ei sahat laula kiihtyvässä tahdissa hankintasahaajilla energiapuuhakkuussa.

  Hinnat lämpölaitoksilla luulisi nousevan, korjuuketjun moton polttoaineet ainakin tulee ensimmäisenä mieleen. Kannattaa varmaan kysellä tienvarsitarjouksia pieniltä ja keskisuuriltakin lämpövoimaloilta vaikka vähän kauempaakin. Meillä nyt 32.5 karsittu tievarressa, veikkaan että nousee 40:een euroon/m3 loppuvuoteen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 85)