Käyttäjän Hank18 kirjoittamat vastaukset

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Hank18

  Tuomi soveltuu kuulemani mukaan omena- ym puutarhan puiden suojeluun jäniksiltä. Joku mainitsikin että tuomi maistuu pahalta ja jos menee tuoreita oksia vääntelemään niin kädet alkaa haista. Jänis ei siis tuomea syö ja jättää muutkin puskat rauhaan jos tuomen oksia lykkää niiden ympärille maahan pystyyn.

  Hank18

  Meillä oli tänä talvena windsorin oransseja laippoja ja niistä saattoi lentää kärkipyörä jo parin vuoron päästä. Iggesundit kestävät paremmin mutta niihin tulee sitten se mainittu lovi. Ehkä Windsoriinkin tulisi jos pysyisi kunnossa tarpeeksi pitkään.

  M-sahalla en ole laippaa saanut loveutumaan, husq on ollut kovassa käytössä.

  Hank18

  Viime talvena kun myrskypuita katkoin pystyyn nousseiden juurakoiden tuulensuojassa huomasin että alkylaattibensan pakokaasu kirvelee silmiä aivan sietämättömällä tavalla, se väheni kun tein omat sekoitteet. Samaten saan päänsäryn jos raivurin kanssa käy tiheämmässä puskassa alkylaattibensaa tankissa. 98 ja parasta 2-tahtiöljyä niin ei käryä lainkaan samalla lailla. Ja se vanheneminen on minustakin kansantarua, hyvin on lähtenyt vuosikertabensoilla käymään kaikki vehkeet.

  Hank18

  Maksetaanpa teidän nurkilla vähän, meilläpäin on saatu 28-30 € motilta. Nämä olivat kyllä toiselta kohteelta kakkosharvennuksen lehtipuut ja toiselta myrskypuita hankintana.

  Hank18

  ”Kontorta muuten kasvaa yllättävän hyvin tiheässäkin. Lukijoiden kuvissa esimerkki. En kuitenkaan ole innostunut kontortan lisäämisestä. ”

  Mitä koulusta muisteleln erikoispuulajikurssia niin kontortalle tiheässä kasvatus on aivan edellytys jos sahatavaraa haetaan, juuri jo mainitun oksaisuuden takia. Kamalaltahan nuo kasvatusmetiköt pakkaavat näyttämään jos on oksattoman männyn ystävä.

  Hank18

  ”Korjuuesimiehen hommat on siirretty alueurakoitsijalle tai tähtiyrittäjälle firmasta riippuen.”

  Ainakin kaksi firmaa on täällä päin purkanut nuo alueurakoitsjiasysteeminsä, kolmannesta en tiedä.

  Hank18

  Meilläpäin ML kyllä lähettää motolle joka leimikolta listat joista näkyy kuinka paljon oli minkäkin laatuista tukkia, mäntytukin laatuja on välillä A:sta D:hen tai E:henkin saakka ja raakit päälle. En tiedä vaikuttaako tämä puun myyjän saamiin hintoihin.

  Ja Mhy:n hankintapalveluun kun hakataan niin liittoon tai grouppiin menee kyllä ns. A-tyvet vieläkin ja esim. ylispuun poistolta saattaa mennä välitukkiakin jos läpimittaa riittää että sikäli ainakin osittainen laatuhinnoittelu olemassa.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)