Käyttäjän Hankt kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Hankt

  Ei ole yksityinen joppari kyseessä, siksi sitä hintaa ihmettelinkin. En nyt viitsi tähän yrityksen nimeä laittaa esiin.

  On tosiaan tarjouksen perusteella tarkoitus jättää sinne n. 50 runkoa/ hehtaari siemenpuuksi. Tämä on siis tarjouksentekijän ehdotus ja sanoi, että avohakkuuta ei saa tehdä, vaan pitää jättää siemenpuuta. Tarjouksessa lukee siis päätehakkuu. Onko tuo tukin hinta tässä tapauksessa siis eri kuin avohakkuussa, jossa siemenpuuta ei jätetä? Eli meneekö kasvatushakkuun hintaluokkaan?

  Kun tuli tämä tilanne vähän yllättäen syliin, niin kyllä tässä kysymyksiä itsellä riittää ja täältä saanut paljon vastauksia. Pitänee tosiaan mennä MHY:n kanssa vielä juttelemaan, mutta nyt ainakin osaa paremmin kysyä oleellisia asioita. Kiitoksia vaan kaikille vastanneille!

  Hankt

  Kiitoksia taas lisäkommenteista ja avusta kaikille! Ei tässä mikään kiire ole niin katsotaan rauhassa, mistä saa parhaan hinnan. Tosiaan ihmetytti, kun sain tarjouksen, että hinta poikkeaa niin paljon keskihinnoista mitä löysin mm. täältä. Tarjouksessa oli eriteltynä hinnat kuitupuulle, tähteelle jne. Katkontamitaksi on merkitty siemenpuuhakkuu. Kaikessa puutavaralajeissa hinta on selkeästi alempi (n.30%), kuin mitä ”markkinahinta” on. Siksi aloin alunperin kyselemään onko jotain piilokuluja josta en ole tietoinen. Mutta kommenteista päätellen ei ole, joten olen tosiaan nyt paljon viisaampi pyytämään muita tarjouksia ja katsotaan saadaanko hinnat kohdilleen.

  Hankt

  Jälkihoidolla tarkoitin, että metsäpohja/maasto siistitään, eli kaikki viedään pois. Mutta ilmeisesti kuuluu normaalin päätehakkuun käytäntöihin. Sori kun täällä urpoilen näillä kysymyksillä, mutta kiitos kun annoitte vastauksia. Tästä oli paljon apua!

  Hankt

  ”Olisko jotain leimikkotekijöitä, jotka vaikuttavat? Pieni puumäärä per ha, raivaamaton tiheä pusikko. Yms.

  Joka tapauksessa pyydä tarjouksia useammalta taholta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli”

  Kiitos kommentista. Käytiin yhdessä katsomassa ja esiraivausta vaativa alue on melkoisen pieni. Palstalla on tehty harvennushakkuut ja on ns. hyvin hoidettua metsää. Mitäs tälläinen hakkuiden ”jälkihoito”. He lupasivat hoitaa sen, kuuluuko se normaalistikin ostohintaan vai vähennetään siitä?

  Hankt

  Lyhyt tukka ja siniset silmät 😉

  Hyvät on kulkuyhteydet palstalle ja kuutiomäärä on toista tuhatta. Toki on muutakin kuin tukkia, mutta enemmistö sitä.

  Katsoin noita keskimääräisiä ostohintoja ja ihmettelinkin, miten tällaisia hintoja tarjotaan. Siksi ajattelin kysyä täältä, jos en ole tietoinen, että on  jotain piilokuluja jotka vaikuttaa hintaan. Kiitoksia konsultaatiosta, pyydetään muita tarjouksia!

  -Hankt

  Hankt

  Saisikohan täältä ”konsultaatiota” puun hinnan suhteen. Olen siis perinyt pienen palstan metsää ja minua lähestyttiin puukaupan osalta suht. saman tien. Täysi keltanokka tämän suhteen siis.

  Sain tarjouksen puun ostosta. Kyseessä olisi päätehakkuu ja pystykauppa, sijainti Etelä-Suomi. Tarjouksessa esim. kuusi- ja mäntytukin hinta on n. 45€/m3 paikkeilla. Omasta mielestä se on alhainen markkinahintaan nähden. Yritetäänkö nyt tässä minua vedättää vai onko jotain ”piilokuluja” mitä yksikköhinta pitää sisällään?

  Kiitoksia jo kaikille etukäteen avusta!

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)