Käyttäjän Hard kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Hard

  Ydinvoimaloiden (siis nykyisten) korvaaminen puuenergialla vaatisi… taddadaa:

  28 miljoonaa kiintokuutiota puuta vuodessa!

  Eli jo nykyisten ydinvoimaloiden korvaaminen puulla vaatisi sitä että 40% puusta poltettaisiin. Siihen ei riittäisi edes kuitu vaan pitäisi polttaa myös tukkia. Tässä ei edes ole huomioitu Olkiluoto 3 -voimalaa. Aika epärealistinen visio.

  Jos tähän mennään niin koko metsätalous muuttuu radikaalisti ja metsänkasvatuksessa pitää ryhtyä kasvattamaan energiapuuta tukin sijasta.

  Hard

  Metsä on siitä hyvä sijoituskohde että se kasvaa konkreettisesti, eli joka vuosi syntyy lisää kuutioita (vertaa kultaan, joka pysyy vuodesta toiseen muuttumattomana).

  Suurin riski metsässä kohdistuukin puun kysyntään (=hintaan). Tukkipuulle lienee löytyy markkinoita jatkossakin hyvään hintaan.

  Kuitupuu sen sijaan näyttää vähän huonolta kun metsäteollisuus ei enää tunnu investoivan Suomeen. Pidemmän päälle kysyntä väkisin vähenee ja aika paljonkin jos ihmeitä ei tapahdu.

  Energiakäyttö voi korvata kuitupuun kysynnän vähenemää mutta hinta ei välttämättä ole niin hyvä. Lisäksi energiakäyttö on suuresti riippuvainen poliittisista päätöksistä (tuet jne.) joten riskejä on monenlaisia.

  Muita luontaisia riskitekijöitä (esim. myrsky-, hyönteis-, hirvi- ym.-tuhot) en ryhdy tässä käsittelemään, ne ovat tuttuja kaikille.

  Itse näkisin että metsä sijoituskohteena asettuu korkorahastojen ja osakesijoitusten välimaastoon, lähemmäksi korkomarkkinoita. Käytännössä sijoitetulle pääomalle saa muutaman prosentin tuoton ja riskit ovat yllä luettelemani, eli tuotto todennäköisesti on tulevaisuudessa jonkinverran pienempi kuin nykyisin.

  Hard

  Metsässä on se hyvä puoli että se todellakin KASVAA oikeasti – joka vuosi on enemmän motteja. Sikäli metsä on parempi kuin moni muu kiinteä omaisuus, joka ei kasva (esim. kulta)

  Hard

  jees h-valta, missäpäin metsäsi sijaitsee? ja paljonko on matkaa lähimpiin tammiin? tuo luontainen taimettuminen kiinnostaa…

  Hard

  Taidan laittaa kuusen sijasta koivua sekoituspuuksi, kuusi voi kylmentää maata liikaa etenkin keväisin. Lämpimyys on kaiken a ja o näin pohjoisessa.

  Laita ne koordinaatit osoitteeseen k124871@yahoo.com, käyn vilkaisemassa. Onko kyseessä isokin taimikko?

  Hard

  Joo, keskustelu on ollut varsin polveilevaa ja välillä koppiin on aiottu jäädä yöksikin 🙂

  Mutta tosiaan asun 300 km:n päässä metsäpalstasta ja minulla on yöpymismahdollisuus kerrostalossa 20 palstalta. Mutta varusteiden ym. roudaaminen edestakaisin ja säilyttäminen on vähän haasteellista puuhaa ja työn lomassa olisi kiva pitää pieniä taukoja ja päästä sadekuuron ajaksi isthtamaan alas. Siksi pieni koppi olisi mukava hankinta kun työtä palstalla piisaa loputtomasti 🙂

  Hard

  x

  Hard

  Heh, tosiaan nyt on vähän eri omistaja kuin 40 vuotta sitten 🙂

  Ostin tilan vuonna 2009 mutta vasta nyt olen lähtenyt kunnolla tekemään hoitotoimenpiteitä. Metsät ovat muuten aika ok kunnossa (hoidettuja) mutta sitten on tämä peltoalue….

  Varmaankin hakkaan sileäksi ja laitan uutta puuta kasvamaan.

  Hard

  Kuseessä on kivennäismaapelto (hiesua). Monet rungot ovat mutkaisia ja alueella on aukkopaikkoja joista puusto puuttuu kokonaan.

  Hard

  Mänty rehevällä maalla on lähes mahdoton yhtälö, parempi laittaa rehevälle maalle suosiolla kuusta tai koivua (tai Lounais-Suomessa tammea).

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)