Käyttäjän höyrypuro kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • höyrypuro

  Anteeksi meni jostain syystä väärään paikkaan. Kommentit hyviä kolme viimeistä.

  höyrypuro

  No olipa taas kolmen viimeisen kommentit taas hirvestyksestä ulkoavaruudesta. Käykää hirviporukassa mukana katselemassa niiden toimintaa niin teilläkin arvostus ja ymmärrys lisääntyisi ja ruikutus vähenisi. En minä vaan ne muut…. 3 e kinkku kilo on kyllä totta ja miksi ruikuttajien puolesta viittiskään paleltua.. ja maksaa kaatomaksuja, kouluttaa koiria, ostaa kivääreitä,ajaa omilla polttoaineilla ja käyttää vähäsen vapaa aikansa tyhjiä metsiä katellessa…

  höyrypuro

  Minullakin palstallani talvehtivat hirvet. Iloitsin jo luontaisista 0,5 m männyntaimista kuusen taimikon aukkopaikoissa. Ilo oli lyhytaikainen kun kaikki oli koluttu latvoista. Kun männyn taimet loppuneet ovat repineet isompien mäntyjen kylkiä ravinnokseen. Myös kulku uralta napsivat kuusen taimikoiden latvat( myös tallovat ). Keskikokoiset kuuset kärsii sarvipäiden merkkauksista. Miten tämmöisiä aitaa, ei mitenkään.

  höyrypuro

  On se halpaa suomen raakapuu kun sitä jo viroon jonkun metsäyhtiön toimesta jo kannattaa suunnitella vievän. Siellä silloin halpa työ ja puu.

  höyrypuro

  Minä seurasin ostopalstan puustoa metsäkeskuksen metsätyöt kartalla sivustossa. Ennen metsäsuunnitelman tekoa metsätyöt kartalla ehdotti työ vaiheeksi nuoren metsän hoitotyötä melkein koko alueelle. Kun teetin mhy:llä metsäsuunnitelman muuttui metsätyöt kartalla palvelussa ensiharvennukseksi, eli maastokäynti tilalla muutti ostopalstan metsänkäsittelyohjetta hieman arvokkaampaan suuntaan.

  höyrypuro

  Olinko jostain kuullut että puuraaka aine alkutuottajalta olisi koko lopputuotteessa vain 5 %. Suomen puulla osittain tulos 100 – 1000 ( Metsälehti nro 3 ) miljoonaa metsäkonserneille, jotka ne sijoittavat ulkomaille ( Uruguay, Viro ymm. ). Onneksi Äänekoski ja Varkaus investoinnit, jolloin työllisyyttä Suomeen. Alkutuottajalle pieni korotus puun hintaan saa palkkatyön ohessa hoitamaan metsiään paremmin. Jopa työtön tekee hoitotöitä. Omistajakin raskii myös työllistää. Jos pelkästään vientiteollisuuden palkkoja nostetaan ja muut alat unohdetaan, niin huhhei hyvinvointivaltiolle, kuka ne kouluttaa ja hoitaa ne vientiteollisuuden hemmot. Palkkakatto Saksan mallin mukaan Suomenkin johtajille ( Täällä pärjää vähemmälläkin ) ja kaveriverkoston  ( yhtiön hallitukset ) palkitsemiset pois. Vielä metsäteollisuuden töistä, ei ne mitään ruudin keksijän hommia kaikkineen ole, mutta niille innovaatioiden kehittelijöille jotka Suomeen saa lisätyöllisyyttä niin reilut korvaukset. Että tämmöinen hetken ajatus.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)