Käyttäjän huski kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)
 • huski

  Hyvästä kuidusta kannattaa maksaakkin paremmin – niin kuin tukistakin!! Eikö?!! Neuvotteleen vaan.

  huski

  Muista irrottaa myös teräsuojus  muistaakseni ruuvveja 4kpl.

  huski

  Näin juurikin Taneli! Ja jos phintaan on nousupainetta niin teollisuuden rivit ovat yhtenäiset sehän on jo aikoinaan Eu;ssa toteen näytetty. Eikä ryhtiliikettä hankintapuun hinnoitteluun ole näköpiirissä – rukkaset naulaan missä ne jo on hetken olleet. Sahurien innolla korjata kuitupuu leimikoita tarkoitin – että sillä tasataan tukin ja kuidun hinnankorotus paineita ja parannellaa sahojen ja sellunkeittäjien suhteita.Ja maksaja on raakaaineen tuottaja.

  huski

  Sahurit ruvenneet ostamaan täällä(Keski-Suomi) muiden ostojensa yhteydessä pelkkää  sellu kuitua sisältäviä kohteita jossa ei ole sahapuuta juuri yhtään. Jotenkin hassua eli tukevatkohan sahurit näin sellujättejä että saavat toimia tukkimarkinoilla hieman ”vappaamin” hinnoitteluin. Eli poljetaan kuidun hintaa oikeen porukalla. Tarkoittanee ,että on ruvettava seuraamaan leimikoiden  tukki/kuitu % :teja tarkasti, koska nyt  on sellukompinaateilla kuitujuna pois raiteelta ja sahureilta vähitään latvatukkirekka ojassa!!

  huski

  Korjuukelit on vaan käymässä märäksi niin ei tahdo löytyä ”halpoja leimikoita” sahureille – normi marraskuun tukin hinta politikointia, pakkaset voi tulla tammikuussa.Pakko ei ole myydä tai ostaa.Politikoida voi AINa.Sellu kombinaatit meitä juoksuttaa…

  huski

  Jk :n yleistyminen riippuu minusta sen onnistumisesta.Asiassa on vielä paljon tunnetta ja liianvähän taitotietoa.

  huski

  SIITÄ MANUHAKKUUSTA VAI voiko väliin kommentoida??

  Ihan oikeilla jäljillä ovat videon tekijät , noita konsteja on käytettävä jotta manuhakkuun tuottavuutta saadaaan nostettua. Manuhakkuulle on niitä kilpailukykyisiä metsäkohteita pient kuviot ,tontit ja puustot jossa poistettavien puiden valinta on TARKKAA. Kyllä risut hukkuu ennen maantiekuljetusta kasoista ja kantoihin tottuu kun keskittyy olennaiseen.

  huski

  Kuopiossa on ruvettava sahamaankin rajusti, ei voida pelkästään ostaa metsästä kuitua ,3-5 milj.motin kuitulisäys ostopuolella aiheuttaa muutakin liikennettä kuin kuitupuurallia.

  huski

  Pihkatapille-Ruotsin kuitupuumarkkinoita sotkee viimetalven paikottainen 2metrin hankin ja märkä syksy jote  ne osti itämeren altaan eka balttian tyhjäks ja sit vähä suomest,häiriö jatkunee ens talven.

  huski

  Onnea hankkeelle,Kiinalainen raaka raha tietysti auttaa mut loppuosan rahoitukseen liittynee riskejä luulis rahoittajien katsovan kartalta et hanke sijatsee Äänekosken puunhankita alueen rajojen sisäpuolella.Jote kustannukset raakaaine päässä tulevaisuudessa voivat olla jonkin moinen riski.muutenha tehdasinvestointi on pelkkää positiivista.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 138)