Käyttäjän huski kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 149)
 • huski

  Kysehän on koko korjuuketjun koosta . Isompi moto on hallittavissa kohtuullisesti pienemmässäkin metsässä ympäristöystävällisesti puusto huomioiden. Tuottavuuden ongelma kohdistuu sinne ajokalustoon päin .Siellä otetaan käsittääkseni tällä hetkellä riskejä ja ajokoneet ovat kasvaneet tuottavuuden  ja telan pyörityksen vaativan voiman takia aika isoiksi. Kenenkään urakoitsijan peppu ei kestä ajaa puuta metsästä ns. pienellä ajokoneella. Ajokoneissa se kustannus juju piilee ja niiden paino(kuormakoko) on ratkaisevassa osassa myös maasto- ja puustovaurioiden suhteen!! Kuljettajien ammattitaitoa yhtään väheksymätä – he ovat ratkaisevassa asemassa koko korjuun ajan !

  huski

  Toimii rästikohteilla!!Niillä on tehty metsähoitovirhe aikoinaan joten riittääköhän aktiivisuus edes tilaamaan tätä ketjua risukohteille.
  Eli toiminta kohde hieman rajattu ja tuskin pystyy nollaamaan rästien kustannuksia. Ongelmina: Korjattavan puun pienuus,pieni lämpöarvo, maastovauriot nuoressa metsässä ja työllisyyden kausiluoteisuuus, korjuu olosuhteita hieman parantamalla(metsää oikein kasvattamalla)niin löytyy karsivia koneita pilvin pimein ja puutavarakin alkaa kelpaamaan selluteolisuuteen. Se Raivaus Raivaus Raivaus turha kai enempää toistaa…

  huski

  Hei

  Kannattaisko kysellä paikalliselta metsäpalvelu/metsuri yrittäjää kaveriksi siinä varmaan tulisi kaikki vinkit kaupanpäälle ja turvallisesti – joutilaita yrittäjiä varmaan tällä lumitilanteellakin voisi olla helposti saatavana. Kun näkyy tuota tulevaa metsänuudistus kuormaakin olevan. Motokuskiinkin kannattaa olla yhteydessä heillä varmaan on yleensä aika tarkkakin mielipide mite puut ois hyvä olla tarjolla koraan.

  huski

  Maailma menee joka päivä sopimusta ja sovintoa kohti!

   

  huski

  Ei.

  huski

  545 autotuneja 3kpl ammattikäytössä 4vuotta ei ongelmia.Kaasuvaijerin venymistä seurattava satojen käyttötuntien jälkeen – sekin on säädettävissä. Ei paluuta 555 sarjaan – jo ei uudistu autotuneksi , voi olla pitkissä kantimissa jos koskaan.

  huski

  Vauhti pyörän ilmanohjain muovit meni kerran niin vauhtipyörän ja rungon välliin että jäi jumiin tankkauksen jälkeen. Säikäytti oikeen kunnolla melkeen koko sahan purin…

  huski

  Valtamerkit ei edes valmista ns. pienkoneita joten siitä on helppo päätellä millä puuta korjataan suomen pää puunostajille. Pien koneilla puuta korjatessa täytyy takapuolen kestää ”merivettä”. Joten kiinittäisin suurempaa huomiota kuskien ammattitaitoon ,asenteeseen ja koulutukseen.

  huski

  Käsipumpulla 15l säiliöllä joskus peltoa levittänyt olen useaammankin hehtaarin, veden ja boorin kantaminen kovin työ. Kannatettavaa ja kannattavaa metsänhoitoa!

  huski

  Jykylä&Pojat Ähtäri ja Metsä-Multia,multia ovat ainakin aikoinaan tehneet maalevitystä metsäkoneilla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 149)