Käyttäjän Jalapa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)
 • Jalapa

  Mikäli palsta on edes osin jouto- tai kitumaata niin siltä osalta valitus verottajalle ”rakentamiseen kelpaamaton ala”  ja vero pienentyy.

  Jalapa

  Itsekin ihmettelen ok-talojen , asuntojen hintoja. 70-luvulla rakennettu ok-talo, kust. arvio 100,000 markkaa, nyk. hinta 168 000 euroa. Arvo noin 10-kertainen. Silti menee kaupaksi. Inflaatiota ei otettu huomioon. Mikä olisi ’todellinen’ arvo?

  Jalapa

  Mielestäni kävi siten, että internetpuljuja syntyi kuin sieniä sateella ja katosivat yhtä nopeasti kuin lehdet puista syksyllä. Joitain jäi kitumaan mutta miljardikerhoon ei tainnut yltää yksikään. Uskon vakaasti, ettei oikea työ Suomesta lopu. Ja tekoäly(ttömyys) hiipuu samoin kuin i-huuma 90-luvulla.

  Jalapa

  Upm:n silloinen johtaja sanoi internethuuman aikaan 90-luvun lopulla, että ”Metsäteollisuus tuottaa nyt ja tulevaisuudessa, muutoin meidän kannattaisi palkata 100 insinööriä-ohjelmoitsijaa, eikä rakentaa uutta paperitehdasta” Ja kuinkas kävikään?

  Jalapa

  Sama ongelma kuin ollikollilla. Uusi metsätila, tieoikeus tilan A ja B läpi. A ja B kuitenkin lakkautettuja rekisteriyksikköjä. MML ei kuitenkaan puhelimessa pystynyt selvittämään tieoikeutta, tuntilaskutuksena kuitenkin; jäi selvittämättä. Tiekunnasta ei mitään tietoa. Muutaman kympin osuusmaksun kyllä maksan, mikäli joku laskuttaa.

  Jalapa

  Jätkän linjoilla; kuitua tulee ihan itsestään, kaikista taimista ei tule tukkia kun istutustiheys on oikea. Tavoitteen on kasvattaa tukkia 300 kiintoa hehtaarille, se on sitten eri asia kuka siitä tekee tilin. Eli kasvatuksessa tähdätään laadukkaan tukin kasvatukseen. 

  Toivoisin, että muutkin tekisivät niin pitämällä metsät kunnossa, harvennukset ym. ajallaan, yleensä tekee oikein pahaa kun ajelee Etelä-Suomessa kun teiden ympärillä on noin 80% metsistä rääsikköä.

  Jalapa

  Myymällä käteenjäävä osuus on varma. Oliko puusto kuusta vai mäntyä ja missäpäin palsta sijaitsee? Lounaassa kuusikossa vaarana maannousema, eikä tukkiosuus välttämättä toteudu.

  Puustoarviot taas usein? alakantissa. Vanhemmat palstalaiset voinevat kommentoida lisää.

  Jalapa

   

  Ei kokemuksia, kankaalla saattaa toimia.

  Jalapa

  Kyseessä on ilmajohdon korvaus maakaapelilla. Naapuri on viimeinen mökki ilmajohdossa. Uusi linja ,maakaapeli tulee eri suunnasta ja mökki on jaossa ensimmäisiä. Umpimetsä mutta kevytrakenteinen autolla ajettava tie ko. linjalla. Kaapeli ei voi kuitenkaan mennä tien kohdalla koko matkaa.

  Jalapa

  Minustakin odotusarvokertoimet ovat lievästi sanottuna outoja. Kyllä kaupat pitäisi tehdä päivän hintaan. Miksi myyjän pitää saada osansa tulevaisuuden tukkikaupasta? Jos näin on, myyjä voi pitää tilan itsellään ja myydä sitten tukkinsa, mikäli esim. elää vielä silloin. Esitteestä napattu ”Odotettavissa arvonnousua” . Minäkin voisin myydä teille vanhan Porchen vaikka 20000€. Arvonnousu otettu huomioon. (mahdollinen). Ostaja kantaa vastuun…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 14)