Käyttäjän Jalapa kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Jalapa

  Lisäksi tv: n haastatteluun voidaan ottaa sopivat henkilöt.

  Jalapa

  Mahdollisesti. Riippuu miten kysely toteutetaan. Esim. ” Käytätkö nettiä pankkiasioiden hoitoon?” Kysely tehdään netissä, tai sama kysely tehdään pankkikonttorin eteisessä. Näin saadaan kaksi oikeaa totuutta, jotka sitten voidaan yleistää tarpeen mukaan. EI saa kysyä. No saa, mutta päätökset pitää aina tehdä tosiasioiden perusteella eikä mututuntumalla. Näistä päätöksistä on paljon huonoja esimerkkejä kuntatasolla.

  Jalapa

  Se, kuka ei näe kyselyä tai vastauksia trollina ei luultavasti omista metsää tai hoida metsää aktiivisesti. Mikäli kysely tehtäisiin metsänomistajille, jotka omistavat tukkimetsää, – hakkuita voi lisätä. Kysely metsänomistajille joilla on suuri osa metsästä taimikkoa etc. – hakkuita ei tarvitse lisätä. Tehdään kysely 1000: lle ihmiselle joista suurin osa ei oletettavasti erota mäntyä kuusesta, saadaan ko. tulos. Tutkimuksen tulos valehtelee yhtä paljon kuin tilasto. Erään automerkin myynti oli noussut 90% vuoden takaisesta. Njaa, kymmenestä yhdeksääntoista. Kyselyn tulos saadaan omien mieltymysten mukaiseksi, kun kysytään sopivilta henkilöiltä.

  Jalapa

  Auton ikkunasta ei metsänhoitosuunnitelmaa voi tehdä. Mutta näkee siitä puustotiheyden, vuosikasvun, puulajin etc. ; ellei sitten ole aivan puusilmä. Mitä enemmän lähestyy lounaisrannikkoa sitä enempi metsistä löytyy vitikkoa. Kiitos kaikille ketkä hoitavat metsiään hyvin- kyllä niissä ainakin minun silmäni lepäävät.

  Jalapa

  Ajoin Ranuan ja Pudasjärven kautta etelään ja noilla main oli komeita mäntytaimikoita ja hyvinhoidettua mäntymetsää.  Nooh, helppoa se on kun taimikonhoito on ulkoistettu: porot syövät niin heinät, koivut kuin pajutkin. Hiekkakankaalle ei kaiketi muut puut edes juurru. Hirviä ei noilla seuduilla liene liikaa. Hirsiveistämökin ihan vieressä. Sitten hypoteettinen kysymys:” Jos jesse päättäisi mennä tuota kautta pohjoiseen, niin kestäisikö pökötti, entä saisiko jesse slaagin kun näkisi männiköt?” ANTEEKSI Harjavalta. 😀

  Jalapa

  Kylläpä osui ( ja upposi ) Tolopaista arkaan paikkaan. Ajouran sateenvarjot ovat luontaisia männyntaimia. Huomasin muuten tässä lähellä Ounasjoen rannalla on lehtikuusitaimikko. Pitänee menmä ottamaan valokuva.

  Jalapa

  Kylvö tehty vuosi sitten syyskuussa. Tosiaan siemeniä oli luskallinen, niistä tuli muutama kylvökohta, viisi siementä samaan paikkaan.Naapurin ajouralta löytyi ehkä satoja ’ lakkipäitä ’ . Sateenvarjoja ilman kangasta ja jopa pari ’mustapäätä’.  Etelän variksena ihmettelen vain ehtivätkö tuleentua ennen talvea. Etelässä kylvömänniköt kymmensenttisiä.

  Jalapa

  Huollan ja korjaan työkseni polttomoottoreita. Jotkut asiakkaat tuovat laitteen ’huoltoon’ siinä vaiheessa kun laite on rikki. VÄÄRIN. Siinä vaiheessa kun huollot ovat tekemättä, laite tulee KORJATTAVAKSI. Ja hinta sen mukaan..

  Jalapa

  Miten te saatte laitteet rikki? Aika pieni on todennäköisyys, että esim. uusi husse hajoaa vaikka kaataisi kaikki puut kolmen han palstalta. Itse en ole vielä saanut rikki mitään polttomoottorilaitetta. Uskoakseni vika on yleensä käyttäjässä.

  Jalapa

  Miten olisi seuraavat

  Stihl ms231
  Echo CS-452ESX
  Makita EA4300F33C
  Dolmar PS-420 SC
  HUSQVARNA 543 XP

  Alle viisikiloisia ja noin 2 kw teholla.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)