Käyttäjän Jätkäpätkä kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 135)
 • Jätkäpätkä

  Kyllä jätkä sahan käynnissä pitää pysyä ja lähteä käyntiin helposti, ei siitä mitään tuu, jos sammuvaa sahaa joutuu päivät nykimään. Itselleni riittää halpa, kevyt ja toimiva. 10 vuotta kun 100 kiinnon hakkuita tekee, on saha hintansa haukkunut. Pahimmassa tapauksessa se yli puolet kalliimpi loppuu ennemminkin ja painaa niin pirusti.

  Jätkäpätkä

  Eipä ole tarvinnut vielä yli 400€ sahaa ostaa, sama pieni Jonssi vuodesta toiseen. Syyskuussa vien sen palstalle ja joulun jälkeen kannan kotiin, muuta huoltoa ei tule tehtyä kesken savotan kuin ketjun viilausta ja vaihtoa. Hyvin toimii, 5-6 kiintoa päivässä sahailee.

  Jätkäpätkä

  Berza, pitää hyvin lähelle paikkaansa. 150 kiinnon savotan ajelee aika tarkasti puolella toista 200 litran tankilla.

  Jätkäpätkä

  Ei maataloustraktoria tarvitse sen kummemmin metsä ajoon varustella, kuin ottaa 40 vuotta sitten polttopuiden ajoon hankittu metsäkärry kuormain yhdistelmä perään ja puuta kyytiin kellon ympäri vain niin pirusti kuin vain ehtii. Ei tuntipalkkaa tarvitse laskea kuin sille vieraalle miehelle, kun sitä harrastuksena tekee. Jos tykkää niin voi tuoda vaikka joka päivä sen kourallisen pari laanille, mitä on saanut kaadettua päivän aikana. Siinähän se hankinnan kannattavuus piileekin, kun sitä palkkaa omalle työlle ei makseta.

  Jätkäpätkä

  Jos Jätkä se kalusto joka tapauksessa on valmiina ja traktori hankittuna peltokäyttöön, niin hölmöhän on, jos niitä konehallissa makuuttaa ja vieraalla ajattaa. Kyllä aivan hyvän tilinkin tekee, suhteessa käytettyyn aikaan nähden jopa paremman kuin palkkatyöstä saatu. Parin tonnin kuukausipalkka ei ole kovakaan saavutus, jos siis sillä ei tarvitse koneita rahoittaa.

  Jätkäpätkä

  Berza taitaa hakata muulloinkin kuin syyskuulta joulukuuhun lauantaisin harrastuksena. Sitähän tekee työkseensä jos täysiä viikkoja hakkaa. Kyllähän noita videon rankoja heittelee miten vain, mutta kaadetaan puita joista ei tahdo laippa yltää läpi, parin, kolmen tukin puita, niin ei lennä tuolla tavalla. Jätkälle, sanoin että riippuu täysin omasta kalustosta onnistuuko ollenkaan videoiden hakkuutapa, ja ei onnistu kun ei ole puut uran varressa. Se on hakattava siten kuin kalusto vaatii.

  Jätkäpätkä

  Parhaiten oppii itse metsään menemällä ja puita kaatamalla, Metsolan videot eivät sovi välttämättä ollenkaan omaan korjuuketjuun, käytännössä videoiden hakkuutavan puita ei saa tienvarteen maataloustraktorilla ja lyhytpuomisella kuormaimella, saati moottorikelkalla, mönkijällä, millä nyt yleensä Manu hakkuun puut kuljetetaan. Eri asia jos metsäkoneella ajetaan ja voidaan ottaa läjä yli viidestä metristä kyytiin. Manu hakkuu on mukavaa hommaa, lopulta ei ylitse pääsemättömän raskastakaan, olen hakannut viimeisen 10 vuotta keskimäärin 100 kiintoa vuodessa. Eihän sitä enää kovin moni ikäiseni kolmikymppinen mies tee.

  Jätkäpätkä

  Pääsääntöisesti kannattaa omissa töissä keskittyä vain taimikonhoitoon ja ensiharvennuksiin, siten että toisessa harvennuksessa metsä on motolla harvennettavassa kunnossa. Myös jatkuvan kasvatuksen metsiä kannattaa hakata itse, kun kertyvä puumäärä on pieni, suhteessa omalla työllä pärjää paremmin. Monesti kuitenkin hakkuut ovat osto metsiä, perikuntien hoitamattomia rytöjä joihin tehdään ensiharvennusta kun olisi jo toisen aika, lepikkoa, Haavikkoa, vaikka mitä, jos niistä siistin haluaa niin itse pitää hakata.

  Jätkäpätkä

  Vihjaan välistä että kyllä jos metsää pitää alkaa etsiä televisiosta tai tieltä käsin, niin sopivia taistelukumppaneita kannattaa mennä etsimään aivan sisimmän Helsingin vihreistä. Myöskään ilmakuviin ei ole luottamista.

  Jätkäpätkä

  Lunta on pian 60cm, joka on näillä korkeuksilla paljon. Aakeeta laakeeta kun on ja viivottimen suoraa aavaa 5km pihasta niin lumi liikkuu kokoajan ja toisinpaikoin tienvarsilla 1.5m vallit, jos ei lumiaura kulje vähän väliä niin tuo tunneli on tulossa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 135)