Käyttäjän JHH kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • JHH JHH

  Mitä näitä myynnissä olevia yhteismetsäosuuksia katselin, niin näyttää että 2% tuottokin meinaa olla osassa kiven alla?

  Eli ei tuotto omasta mielestäni mitään kummoinen ole. Samaa mieltä muutaman muun tähän keskusteluun osallistuneen kanssa, että saman 2-3% tuoton saa kyllä helpommallakin muualta… Ja se on totta, että kaikessa sijoittamisessa on omat riskinsä (ja huonot puolensa). Riskitöntä sijoittamista ei olekaan.

  JHH JHH

  Tämä Metsänkävijä-nimimerkin kysymys (26.9.2021) kiinnostaa myös itseä kovasti?

  ———————————–

  Niin mielipiteitä vaihtoehdoista tiedustelin. Olisiko se muunto Metsä1:ksi, lunastaminen vai antaa olla A-osuuksissa? Onko joku lukenut A- ja Metsä1 säännöt niin hyvin, että olisiko siellä A-osuuksissa jotain niin hyvää, että ne kannattaisi säästää? Niitä ei enää ensi vuonna valmisteta. Onko niiden siirrossa jälkipolville esim. jotain parempaa kuin Metsä1/2 osuuksissa?

  JHH JHH

  Nyt tarvittais asian vääntämistä rautalangasta.

  Mulla on yhteensä muutamalla tonnilla perusosuuksia, sekä A ja B-osuuksia. Metsistäni ei ole tulossa pitkiin aikoihin mitään hakattavaa, joten puukauppatuloja ei siis ole tulossa. Nyt on tullut kirje, että A-osuuksia voisi siirtää Metsä1-lisäosuuksiksi? Mitä mun tilanteessa kannattaa tehdä (mikä mun kannalta järkevin)?

  Eli siis haluaisin jatkossakin tuloja noista, mutta kun en tiedä onko mun järkevää tehdä tuo vaihto. Perusosuudet kait on ja pysyy jatkossakin, mutta nuo A ja B-osuudet mietityttää?

   

  Ja mitä kakkea muuta pitää ottaa huomioon? Pitäisikö nyt esimerkiksi rahalla ostaa lisää B-osuuksia? Kaikki neuvot ovat nyt tarpeen.

  JHH JHH

  Nostetaan hiukan vanhaa keskustelua. Eli millaisia uusia mielipiteitä yhteismetsistä (näin kun aikaa taas on hetken kulunut edellisistä keskusteluista)? Mitä hyvää tai mitä ongelmia yhteismetsissä on nyt ollut? Onko yleismetsät yleistyneet Suomessa? Onko yhteismetsiin uusia tulijoita? Kaikki keskustelut ja mielipiteet kiinnostaa…

  JHH JHH

  Hei!

  Olis muutama tonni ylimääräistä, joten kuinka järkevää olisi sijoittaa ne nyt B-lisäosuuspääomaan? Onko millaisia riskejä nyt ja tulevaisuutta ajatellen? Ja eikös se oo maksanut 2,5% korkoa viime vuosina? Tiedän että paremman tuoton saa jostain muualta (arvopapereista), mutta haluisin vaan että jotain tuottoa tulee ja rahat olisi kumminkin paremmassa turvassa kuin esim pörssiosakkeissa?

  Eli onko järkeä vai laitanko rahat jonnekin riskisempään arvopaperisijoitukseen, vai onko nämä Metsäliiton B-osuudet yhtä riskisiä kuin muutkin arvopaperit? Kommentointia puolesta ja vastaan, kiitos…

  JHH JHH

  Sen verran vielä pitää muuten kysyä asiaan liittyen, että kaasuttimen ruuveja ei saa kiristää kovinkaan tiukkaan. Ainakin tässä meidän raivaussahassa kaasutin on irroitettu niin monta kertaa vuosien aikana, että meinaa olla hiukan löysä se sylinterissä  oleva”muoviosa” mihin kaasuttimen ruuvit kiinnittyy.

  Jos ne reiät joskus menee liian väljäksi, niin millä olette tiukentaneet ko reikiä? Jollain liimallako minkä olette antaneet jässähtää ensin sinne reikään?

  JHH JHH

  Hei kaikki!

  Nyt kävin niin kivasti, että paikallisella sepällä oli hyllyssä kaksi noita alkuperäisen kytkimen peltijousta. Eli irroitin toisenkin jousen ja laitettiin kaksi uutta jousta kiinni vanhaan kytkimeen ja raivaussaha kasaan. Nyt vanha -94 vuosimallin Partner B405:nen pelaa taas niin hienosti. Eli jatkan tällä harrasteraivaamista kunnes raivaussaha seuraavan kerran taas hajoaa.

  Kiitos kaikille vastanneille. Tässä ketjussa taas tuli paljon uutta tietoa itselle. =)

  JHH JHH

  JHH JHH

  JHH JHH

  Onko tää rumpu vielä ok? Asiantuntijoilta mielipide…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)