Käyttäjän Junni kirjoittamat vastaukset

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 12 total)
  • Junni

    Mulla on muutama saha tilauksessa/odottamassa vapautumista ja tarkoitus olisi ne kunnostuksen jälkeen myydä.

    Junni

    En tarkoittanut niinkään pieniä koneita, vaan alan uudistautumista yleensä. On hienoa, että tehdään uusia asioita.

    Junni

    Metsuri motokuski:

    Viisastele vaan, mutta katsoppa yritys Suomen metsät kuntoon Oy. Siellä on uudenlaista tekemisen meininkiä.

    Junni

    Nuakka heitti hyviä kommentteja uudenlaisista tavoista toimia. Sitä metsäala ehkä eniten kaipaisi. Miksei voida ottaa yhteyttä siihen kaupunkilaismetsänomistajaan ja käydä läpi hänen tilannettaan? Myydä palvelua ja tuottaa asiakkaalle tärkeää lisäarvoa? Veikkaan että monella metsänomistajalla on sormi suussa, kun ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja sitten ei tehdä mitään. Minä myyntialan ihmisenä myisin palveluani, en vaan odottaisi että koska puhelin soi. Joskus asiakkaalle pitää luoda se tarve ostaa.

    Junni

    Jep, jälki oli hyvää ja ajomiehelle mukava työ kerätä hyvät kasat. Sen oloista metsää ettei tarvitse runkoja laskea, silmällä saa hyvän. Pitää kyllä myöntää, että ehkä olisin hieman enemmän poistanut.

    Junni

    Minulla oli aikomus ostaa 201 sahaksi enskalle ja kaatokahvoihin käytettäväksi. Mutta sitten eteen sattui 200 stihli, jossa piti kiihdytyspumppu vaihtaa. Maksoin sahasta 40 euroa, joten eipä ollut vaikea valinta. Nassakka pikkusaha!

    Junni

    Jep ja näkyy myös yleinen ongelma joka koskee Komatsukuskeja. Oikea puoli, joka on pimeässä kulmassa puomin takana, jää vähemmälle harvennustehokkuudelle. Itse tein Komatsulla uran oikeaa puolta uran vierestä sektoriin klo 12-2 välillä ja kauimmat puut yleensä klo 2-4 välistä. Siihen oikeaan puoleen joutui oikeasti keskittymään alussa paljon, ettei harvennuksesta tulisi epätasapainoinen.

     

    Junni

    Itse tykkään katsella eri kuskien kuvaamia videoita hakkuilta ja seurata heidän työskentelytapojaan. Eroja on paljon! On rauhallisesti työskenteleviä ammattilaisia, kuten Janne Seppänen ja sitten on iso joukko kaikkea muuta..

    Janne puhui siinä uudella kuusikon harvennus videolla hieman nosturin nopeudesta. Sanoi, että hän on jopa ottanut vauhtia nosturista, koska kokee työn sujuvan jouhevammin. Se on totta. Hänen nosturityöskentelyä on ilo seurata, koska kouran turhat heiluttelut on minimissä. Hallitsee raskaan kouran, hienosti, vaikka selkeästi kitkajarrut on hyvin löysällä.

    Itse tykkäsin asettaa nosturille pitkähköt kiihdytys- ja hidastusrampit. Tällöin nosturista tulee hieman ”kuminauhamainen” mutta omasta mielestä hallittavuus oli parempi. Kouran sai viedä vaikka koneen puolelta toiselle 100% nopeudella, mutta alku ja loppu liikkeessä oli pehmeä, eli ei paljon heilutellut konetta tai kouraa. Lisäksi harvennuksella pienet liikkeet oli rauhallisia ja tarkkoja, jos piti esimerkiksi poistaa toinen rinnakkain kasvavista puista.

    Joidenkin mielestä vain silloin tapahtuu, kun pankot paukkuu ja vietäessä  koura puulle latvamn pitää vähintään tippua. Näitä kuskeja en metsääni ottaisi…

    Tällä videolla on myös hienoa kouratyöskentelyä harvennukselle. Muistaakseni uudehko kone kuskille, joten varmasti on säädellyt liikkeet mieleiseksi.

    Junni

    metsä-masa: Kaikilla koneilla työnteko ei tietenkään ole kuljettajan kannalta yhtä helppoa, mutta työn jälki syntyykin siitä mikä on kuljettaja asenne ja ammattitaito metsässä tehtävään työhön.

    Aamen. Asenne on merkittävässä roolissa. Ja vaatii myös kärsivällisyyttä tehdä haastavastakin kohteesta hyvin kasvava metsä. Tai no, ainakin pyrkiä parhaaseen lopputulokseen, sillä joissain kohteissa peli on jo menetetty. Metsäalan koulutuksen voisi muuttaa neljävuotiseksi. Ensimmäiset kaksi vuotta teoriaa metsänhoidosta ja käytäntöä manuhakkuuna ja raivuulla. Vasta senjälkeen alkaisi koneopetus.

    Junni

    Hyviä ajatuksia metsuri motokuskilta. Tässä työn tarjonnassa pikkukoneille on varmasti isot vaihtelut maamme sisällä. Ohessa juttu nuoreen yrittäjään, jolla minusta on sitä tuoretta ajatusta, jota metsäalan koneurakointi tarvitsee.

    https://www.ammattilehti.fi/uutiset.html?189207

    Aina ei tarvitse tehdä sille isolle metsäyhtiölle.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 12 total)