Käyttäjän Jusssi kirjoittamat vastaukset

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Jusssi

  Lisää kokemuksia tuosta pienestä Echon 2511wes mallista. Aikaisemmin kirjoittelin tuosta alkuperäisestä teräketjusta (oregon) ja sen venymisestä. Vielä toisen kerrankin hyppäsi pois paikaltaan kun venyminen jatkui. Ostin tilalle Stihlin ketjun, joka esivenytetty ja tällä ei ole vastaavaa venymistä tapahtunut ja on pysynyt hyvin paikallaan vaikka tämän kanssa sahailtu jo huomattavasti enemmän kuin alkuperäisellä ketjulla.

  Viivästyneessä taimikonhoidossa olen tuota nyt kuljetellut mukana ja käyttäen ylisuurten haapojen ja koivujen kaatoon ja tässä tuo on ajanut asiansa mielestäni ihan tyydyttävästi kun on kevyt kuljetella mukana. Mitä tulee tuohon työskentely järjestykseen niin kuusivaltaisilla alueilla kannattaa kyllä käydä kaatelemassa ne ylisuuret koivut ja haavat ennen raivausta kun kulkeminen raivatussa kuusikossa on hankalaa. Mänty ja koivuvaltaisissa taimikoissa sen sijaan minulle sopivampi tapa oli raivata alue ensin ja tämän jälkeen käydä kaatamassa ne ylisuuret yksilöt. Perusteena minulla tähän oli se, että tällöin jääviin puihin tuli vähemmän vaurioita kun puun pystyi kaataessa suuntamaan sellaiseen väliin ettei tule vaurioita. Tiheissä männiköissä ja koivikoissa, joissa raivaus on myöhässä puiden pituus tahtoo olla sellainen, että estää hyvän näkyvyyden, jolloin tuli vioitettua sellaisiakin puita, jotka muutoin olisi voinut jättää kasvamaan.

  Minulla on tapana raivauksella myös katsoa, että metsäojiin ei jääkaadettuja puita lahoamaan. Tietenkin se on hidastanut raivaustyötä kun toisella kädellä ohjaa kallistuneita puita kaatosahausta tehdessä siten ettei ne kaatuisi ojaan. Nyt tein niin, että en ohjaillut käsin vaan kävin lopuksi oja-alueet läpi tuon pikku Echon kanssa ja pätkin ojien päälle kaatuneet rungot niin että oja pysyi puhtaana.

  Toistaiseksi tuo saha on toiminut hyvin lukuunottamatta tuota ensiasennus ketjun venymistä. Katsotaan miten kestää kun tunteja kertyy lisää.

  Jusssi

  Toimivia sahoja kumpainenkin. Taustastani sen verran, että itse en tee raivaushommia työkseni vaan enemmänkin harrastuksena. Oma valinta osui Huskin 555FXT malliin, koska runkoputki on hieman lyhyempi kuin vastaavassa Stihlissä (FS490) eli terä on hieman lähempänä raivaajaa. Tämä sopii omaan työskentely tapaani. Kahvaväli on myös pikkuisen kapeampi, mikä sopii omalle kropalle paremmin.

  Jusssi

  Sahan mukana tulleet teräketju ja laippa on Oregonin tuotteita. Katoin että niissä lukee fabrique EU. Eli voi olla tehty vaikka Italiassa tai Puolassa.

  Juu kyllä siinä sahassa oli täydet jengat kun pyyhkäisin kuusesta oksia, mutta irtosipa silti (työntävä terä ja saha lähes etummaisen jalan kohdalla). Huomasin, että olipahan venähtänyt, kun laitoin ketjun takas paikalleen ilman, että koskin kiristin ruuviin. Nää ketjut mitä olen tuohon isompaan sahaan ostanut on nykyisin tehtaalla jo esivenytettyjä niin en tätä muistanut huomioida tuon kanssa.

  Jos elääkseen pitäisi sahalla töitä tehdä niin valinta olisi jokin tehokkaampi malli. Tämä nyt on tosiaan niiden isompien kaatoon raivuulta ja perusteena oli tuo keveys ja tuleepahan testattua jotain muutakin kuin Stihliä tai Huskia.

  Onhan sekin vaihtoehto et käy tosiaan alueen ensin läpi ja kaataa ne isoimmat pois alta ja raivaa sitten. Täytyy testata kumpi sopii itselle paremmin.

  Nyt tuli vain alkuun testattua ja kaatelin ojan reunalta pois rankaa, jotta saa tuntuman sahaan. Ja onhan tuo ihan käteenkäypäisen oloinen ja helppo käsitellä. Pitää kirjoitella lisää kun saa hankittua enemmän käyttökokemusta tuosta.

  Jusssi

  Laitetaanpas tänne ensi kokemukset Echo:n 2511wes mallista.

  Eli kyseessä ns. kevyt saha jossa tehoa 1.1kW eli 1.5hv. Tankit täynnä ja 12 tuuman laipalla sekä 1.1 millisellä 3/8″ jaon ketjulla painoa punnitsin kotivaa’alla noin 3.4kg.

  Ostin tämän siinä tarkoituksessa, että on helppo kantaa mukana raivuulla. Eli kun lähtee palstalle niin kulkee mukana ja jätän sinne mihin bensakanisterinkin. Kun tekee rästiin jääneitä taimikonhoitoja niin seassa on usein niitä hieman isompiakin puita joita ei kunnolla saa raivurilla (555FXT) nurin eli isohkot haavat ja koivut, jotka tyveltä 15-20cm. Tällä on tarkoitus käydä kaatamassa ne sen jälkeen kun raivurilla on käynyt ensin aluetta läpi.

  Sahan mukana tuli Oregonin 12 tuuman laippa 1.1 millin ketjulla. Ensi kokemus on, että ihan kohtuu hyvin jaksaa kaataa sellaisia rankapuita eli tyvestä 10-15 cm halkasijaltaan. Alkuperäisketju tosin venähti jo ekalla tankilla niin paljon, että hyppäsi karsiessa pois paikaltaan. Tämä hieman yllätti kun on tottunut perinteiseen .325 jaon ja 1.5mm leveään ketjuun.

  Saha on kyllä vanhaan ms260:een verrattuna tosi kevyt käsitellä ja rankahommissa, joissa ei paljoa tarvi karsia niin vallan mainio peli. Kierroksia tuntuu ottavan herkästi ja ketju pyörii sellaisella nopeudella, että sahaaminen sujuu. Kestävyydestä ei vielä pysty sanomaan. Katsotaan sitten kun käyttöä on kertynyt hieman enemmän.

  Joskus aikanaan tuli kokeiltua vanhaa ms200:sta ja eihän tuosta Echosta sen seuraajan ms201:n kilpailijaksi ole eikä se sellaiseksi liene tarkoitettukaan. Mutta rankasahaksi ja pieniin ensiharvennuskohteisiin varmaan kelpaisi tuollakin lähteä.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)