Käyttäjän Käenpiika kirjoittamat vastaukset

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Käenpiika Käenpiika

  Minulla ainakin kaikkiin oravaa pienempiin tehoaa hyttysmyrky nimeltä Autan. Hieman Ohvia kalliimpi, mutta on kyllä muutaman kesän aikana auttanut, eikä haisekaan niin pahalta, kuin vanha kunnon Ohvi.

  Käenpiika Käenpiika

  Kamera on kyllä melkein aina metsässä mukana, jos ei ihan olalla niin ainakin autossa, jos jotain kiireetöntä kuvauskohdetta sattuu eteen.

  Parhaimmat kuvausolosuhteet metsässä ovat silloin, kun on pilvipoutaa tai jopa pientä tihkusadetta, jolloin metsän värit pääsevät oikeuksiinsa. Aurinkoisella kelillä varjot suorastaan hyppäävät silmille, eikä valotukset onnistu ollenkaan. Aina joku kohta jää pimentoon

  Kuvakulmia kannattaa tosiaan harkita hartaasti ja miettiä mitä haluaa kuvassaan tuoda ilmi. Lähellä maata kuvatut kuvat antavat paremmin perspektiiviä metsän jyhkeydelle kuin ylhäältä (seisoen) kuvatut kuvat.

  Käenpiika Käenpiika

  En tiedä onko TES:ssä tarkemmin määritelty, mutta omalla työpaikallani asia on käsitelty niin, että matka ei katkea, jos käyt toimistolla hakemassa seuraavan kohteen kartan tai työvälineitä. Olisiko aikaraja 15-30 minuuttia? Kuitenkin käytännössä pikainen toimistovisiitti ei katkaise päivärahan saantia.

  Suosittelen kuitenkin kysymään tätä ylemmiltä tahoilta firmassa, ettei tule myöhemmin epäselvyyksiä.

  Ja asiahan on korjattu sillä, että otat aamulla jo kaiken tarvittavan mukaan…

Esillä 3 vastausta, 1 - 3 (kaikkiaan 3)