Käyttäjän KeLo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • KeLo

  Tämä on sitä markkinataloutta. Kun Suomessa metsäteollisuus vaan itkee, että puuta ei saada eikä suostu siitä maksamaan käypää hintaa. Muulla on ymmärretty, että ’rahalla saa ja hevosella pääsee.’

  KeLo

  Mitenkähän viherpiiperöt saavat nyt pidettyä riemunkiljahduksensa aisoissa.

  KeLo

  Kysyessäni lainaa Nordeasta metsätilan ostoon, niin vastaus oli, että ostettavaa tilaa ei voi käyttää vakuutena ennenkuin siihen on lainhuuto. Joten käytännössä ostettava metsätila ei käy vakuutena.

  KeLo

  Puuki on keksinyt ikiliikkujan kun järjestelmän hyötysuhde on yli 100%.

   

  KeLo

  Aloittajan kanssa täysin samaa mieltä. Katselin omia metsään.fi tietoja jotka perustuivat 2018 keilaustietoihin, niin täytyy sanoa, että ovat saaneet aikaiseksi todellisen sekasotkun.

  KeLo

  Kemera-tuki olisi lopetettava, koska sen myötä metsänomistajat luovuttavat osan metsiensä päätöksenteosta julkiselle vallalle. Tästä on selkeänä esimerkkinä käynnissä oleva keskustelu vuotuisista hakkuumääristä. Keskusteluista päätellen valtiovalta ottaa oikeudekseen alkaa rajoittaa yksityisten metsänomistajien hakkuita.

  KeLo

  Olipa hyvä vinkki tuo Gårdsman. Tilasin sieltä 550 XP:n. Hinta 581 € toimituskuluineen ja toimitus kolmessa päivässä.

  Ensimmäiset savut otettu koneesta ja hyvin käteen istuvalta sahalta vaikuttaa.

   

  KeLo

  Kemera on itseasiassa vain valtiovallan ovela keino, jolla yksityiset metsänomistajat siirtävät osan metsäasioita koskeevaa päätösvaltaansa valtiovallalle. Kun julkinen valta antaa tukea yksityimetsätalouteen, se vaatii myös saavansa vaikuttaa asioihin, jotka eivät sille muutoin kuulu.

  Kun antaa pirulle pikkusormen, niin….

  KeLo

  Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

  Uuden Suomen juttu Trumpin haravoinnista:

  Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

  Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheellisen tulkintaan hänen puheistaan.

  Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.

  Rake” liittyy muun muassa hakkuutähteen korjuuseen (esim. energiapuuksi) ja maanpinnan käsittelyyn, joita voidaan käyttää paloherkän materiaalin poistossa, Packalen kirjoittaa

  Erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoi tänä aamuna Uudelle Suomelle, että Trumpin käyttämä termi on ymmärrettävä. Hän oli sen heti ymmärtänyt, kun uutinen alkoi levitä.

  ”Supervallan johtajan ajatus on ihan oikea ja periaatteessa termikin on ihan oikea. Trump on puhunut ihan asiaa. Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että Suomi on otettu esimerkiksi”, erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoo Uudelle Suomelle.

  Suomessa ”rake-operaatiot” näkyvät teiden varsilla isoina kanto-, latvus- ja oksapinoina etenkin hakkuuaukkojen lähellä.

  ”Ne ovat niitä Trumpin tarkoittamia ’haravoituja puita’. Homma ei tapahdu haravoimalla suomalaisessa teknologiassa, vaan ne siinä hakuun yhteydessä kasataan ja kuljetetaan tien varteen. Pohjois-Amerikassa korjuuteknologia on erilainen”, Laitila sanoo.

  KeLo

  Tässä eräs selvitys tuulimyllyjen purkamiskustannuksista.

  <cite class=”iUh30″>www.tuulivoimayhdistys.fi/…/682-Tuulivoimalan_purkaminen-kustannukset_final.pdf</cite>

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)