Käyttäjän KeLo kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • KeLo

  Aloittajan kanssa täysin samaa mieltä. Katselin omia metsään.fi tietoja jotka perustuivat 2018 keilaustietoihin, niin täytyy sanoa, että ovat saaneet aikaiseksi todellisen sekasotkun.

  KeLo

  Kemera-tuki olisi lopetettava, koska sen myötä metsänomistajat luovuttavat osan metsiensä päätöksenteosta julkiselle vallalle. Tästä on selkeänä esimerkkinä käynnissä oleva keskustelu vuotuisista hakkuumääristä. Keskusteluista päätellen valtiovalta ottaa oikeudekseen alkaa rajoittaa yksityisten metsänomistajien hakkuita.

  KeLo

  Olipa hyvä vinkki tuo Gårdsman. Tilasin sieltä 550 XP:n. Hinta 581 € toimituskuluineen ja toimitus kolmessa päivässä.

  Ensimmäiset savut otettu koneesta ja hyvin käteen istuvalta sahalta vaikuttaa.

   

  KeLo

  Kemera on itseasiassa vain valtiovallan ovela keino, jolla yksityiset metsänomistajat siirtävät osan metsäasioita koskeevaa päätösvaltaansa valtiovallalle. Kun julkinen valta antaa tukea yksityimetsätalouteen, se vaatii myös saavansa vaikuttaa asioihin, jotka eivät sille muutoin kuulu.

  Kun antaa pirulle pikkusormen, niin….

  KeLo

  Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.

  Uuden Suomen juttu Trumpin haravoinnista:

  Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

  Suomalaisten naureskelu Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille perustuu hyvin ilmeiseen käännöserheeseen ja virheellisen tulkintaan hänen puheistaan.

  Suomessa riennettiin kääntämään Trumpin käyttämä englannin kielen sana ”rake” haravoinniksi, mutta metsänhoidossa sillä tarkoitetaan koneellista hakkuutähteen korjuuta esimerkiksi energiapuuksi. Sitä Suomessa tehdään paljon, joskin talous edellä, ei paloturvallisuus.

  Rake” liittyy muun muassa hakkuutähteen korjuuseen (esim. energiapuuksi) ja maanpinnan käsittelyyn, joita voidaan käyttää paloherkän materiaalin poistossa, Packalen kirjoittaa

  Erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoi tänä aamuna Uudelle Suomelle, että Trumpin käyttämä termi on ymmärrettävä. Hän oli sen heti ymmärtänyt, kun uutinen alkoi levitä.

  ”Supervallan johtajan ajatus on ihan oikea ja periaatteessa termikin on ihan oikea. Trump on puhunut ihan asiaa. Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, että Suomi on otettu esimerkiksi”, erikoistutkija Juha Laitila Luonnonvarakeskuksesta Lukesta sanoo Uudelle Suomelle.

  Suomessa ”rake-operaatiot” näkyvät teiden varsilla isoina kanto-, latvus- ja oksapinoina etenkin hakkuuaukkojen lähellä.

  ”Ne ovat niitä Trumpin tarkoittamia ’haravoituja puita’. Homma ei tapahdu haravoimalla suomalaisessa teknologiassa, vaan ne siinä hakuun yhteydessä kasataan ja kuljetetaan tien varteen. Pohjois-Amerikassa korjuuteknologia on erilainen”, Laitila sanoo.

  KeLo

  Tässä eräs selvitys tuulimyllyjen purkamiskustannuksista.

  <cite class=”iUh30″>www.tuulivoimayhdistys.fi/…/682-Tuulivoimalan_purkaminen-kustannukset_final.pdf</cite>

   

  KeLo

  Mielestäni suurin riski näihin tuulimyllyjen vuokrasopimuksiin liittyy myllyjen elinkaaren päätösvaiheeseen. Myllyjen purkaminen on todella kallista puuhaa ja omistajat siirtävät loppuvaiheessa myllyt jollekin ulkopuoliselle firmalle, joka tekee sitten konkurssin ja myllyt jäävät maanomistajan huoleksi. Kun yhteiskunta vaatii sitten maanomistajalta ’vaarallisten’ myllyvanhusten purkamista, niin voi olla, että maanomistajalla on vitsit vähissä.

  KeLo

  Metsään liittyvää harrastustoimintaa ei tulisi valtion varoin tukea.

  Ruotsissa ei ole kemeraa ja siellä yksityismetsätaloudella menee varsin mukavasti.

  KeLo

  Kemera on metsänomistajan hirttosilmukka. Antamalla taloudellista tukea yksityimetsänomistajille valtio katsoo saavansa jonkintasoisen ’hallintaoikeuden’ yksityismetsiin. Valtio katsoo siten oikeudekseen tehdä  suurten metsäyhtiöiden lobbaamia toimenpiteitä yksityimetsänomistajien kurittamiseksi.

  Tämän vuoksi koko kemera on hylättävä.

  KeLo

  Tein tukkikauppoja viime vuoden lopulla ja sain tarjouksen mm. Pölkky Oy:ltä.

  Olen Ranen kanssa kyllä aivan samaa mieltä, että jos Pölkyllä on tukkipula niin se on kyllä itse aiheutettua. Oli se heidän tarjouksensa senverta törkeä, että en ihmettele, jos puukauppa Pölkyn kanssa ei käy.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)