Käyttäjän Kelonpolttaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • Kelonpolttaja

  Nykyaikaista taloa ei parane kylmäksi päästää, ainakin voi olla varma että on homeessa sen jälkeen. Tämän pitäisi mahtua niidenkin kaaliin jotka takkojen romutuspalkkioista puhuvat ja olla vakuutusyhtiön vaade, ei ollenkaan vakuutusta uuteen taloon jossa ei ole takkaa. Luin kesällä uutisen kuinka eläkeläinen säästi suihkussa ottamalla alun kylmät vedet sankkoon ja käyttämällä myöhemmin ne kun on tottunut lämpimään, tässähän ei ole järjen häivää, suihkussa voi hyvin käydä siten että se alun viileä vesi riittää hyvin jo pään kasteluun, sillä aikaa kun saippuoi on ukko tottunut jo viileyteen ja suihkua voi kääntää normaali asennosta helposti vartin viileämmälle ja lopputuloksena on huomattavasti virkeämpi olo suihkun jälkeen kuin sen lämpimän suihkun jälkeen. 30 asteinen vesi riittää hyvin pesemiseen.

  Kelonpolttaja

  Tukan pituudesta riippumatta uutta sopimusta ei voi tehdä yli puolta vuotta ennen kuin entinen loppuu. Jos se nyt loppuu vaikka joulukuussa, ei juhannuksenakaan enää saanut 5 sentin sopimusta,

  Kelonpolttaja

  Milloin on ollut pörssisähkö niin halpaa että ilmaista koko laskutus kauden? 5% oli pörssisähkö ehkä keväällä, nyt moni sähköyhtiö ei ole enää moneen kuukauteen tarjonnut muita vaihtoehtoja kuin pörssisähköä joka on nostanut pörssisähkön määrää jo ainakin tuplaten ja tulee nostamaan useampaan kymmeneen prosenttiin. Mikähän lienee keskihinta vaikka menneelle kuukaudelle? Mainostetaan että yöllä on ilmaista, mutta kukaan töissäköyvä ihminen ei valvo öisin pesukoneita saati sauno. Pyykinpesukone on epäluotettavin kone mitä kodeista löytyy. 15 vuoteen on hajonnut kaksi kesken pesun, toisesta irtosi koko rumpu täysillä kierroksilla alkaen savuta kovasti, toisesta hajosi laakeri ilmoittamatta ja kone pysähtyi, näitä vastaavia on paljon. Ei koskaan päälle jos ei valvomassa kotona.

  Kelonpolttaja

  Jos kasaus kuuluu myös aikaan menee pienellä huskulla keskimäärin tunti tankillisella ja tankkiin mahtuu alle 0,4dl eli sehän on jo puolet pidemmän aikaa kuin yksi akku ja jos puu on vaikka keskimäärin 15cm tyveltään saa töitä tehä ihan hyvin. Viisi, kuusi tankkia niin on iso kuorma puuta. 5litran kannusta saa sahata kovasti kolme pitkää päivää.

  Kelonpolttaja

  Moottorisahalla ei keskiverto eläkeläinen saa puolessa tunnissa puolta litraa kulutettua kuin kokoajan kaasupohjassa huudattamalla. Jos sahaa pienehköllä sahalla, tankki on 0,37l ja sillä sahaa sekapuuta noin kiinnon reilussa puolessa tunnissa ja tankki on tyhjä, viisi tankkia ja on hyvän kokoinen traktorikuorma puuta nurin. Epäilen että viidellä akulla ei saa isoa kuormaa puita nurin.

  Kelonpolttaja

  Toisinsanoin ovat vielä hyvin leluja töitä tekemään. Kyllä akulla pitäisi sahata vähintään sen mitä polttomoottorilla tankillisella isoakin puuta. Sittenkin jos pitää viisikin akkua kantaa metsään päivittäin ja iltaisin latailla niitä menee enemmän kuin säätämisen puolelle.

  Kelonpolttaja

  Kyllähän kerrasta pysähtynyt porakone voi hyvinkin lähteä pyörimään hetken päästä, eiväthän ne akun loppumiseen pysähdy, vaan virran vähetessä laite pysäyttää, vaikka virtaa vielä olisi. Porakoneelle saattaa riittää karan pyöräyttäminen käsin eri asentoon ja taas pyörii vähän. Ainakin roubi. Mutta eivätkö nämä raivaussahat ole kohtuuttoman painavia akkuineen? Joku puhui joskus että akkua joutui jopa kantamaan selässä ja siitä oli kaapelit sahaan, varsin työläs viritelmä. Polttopuu hommiin olen haaveillut akkusahaa, saisko sillä vaikka 50 pölkkyä ja laturiin siksi aikaa kun fiskarssilla halki?

  Kelonpolttaja

  Sehän on täysin siitä riippuvainen minkälainen sakki talossa asuu. Eläkeläispariskunta ja saa olla yksi peräkammarin poikakin, peseydytään kerran pari viikossa, samoin vaatteiden vaihto, pyykkikone pyörii kerran viikossa, astianpesukone sillointällöin, voi olla pihasauna, sehän menee pyhällä hengellä. Viiden hengen lapsiperhe, pyykkikone pyörii keskimäärin joka päivä, jos ei muuta niin ulkovaatteet ovat joka päivä korvia myöten kurassa, ruokaa täytyy laittaa monta kertaa enemmän, jollakin voi sauna lämmetä joka päivä sähköllä. Eihän niitä voi verrata toisiinsa vaikka olisi aivan samanlainen koti.

  Kelonpolttaja

  Kyllä monesta on luovuttava, jotta 37% pienempi kulutus toteutuu. Enää eivät syty ulkovalot kun ulkona on pimeää, vain kun ulos on asiaa, sisältä sammutetaan aina ylimääräiset valot pois, ollaan takkatulen ja kynttilöiden valossa, sauna ei lämpeä enää 3-5 kertaa viikossa vaan kerran viikossa, mukavat lämpimät suihkut ovat muuttuneet mahdollisimman lyhyiksi, mahdollisimman viileiksi ja mahdollisimman vähän vettä. Puuta poltetaan tarvittaessa jopa illoin aamuin, jotta saadaan maksimi hyöty irti, ruokaa lämmitellään enemmän takassa, autoja ei lämmitetä enää sisältä. Tavoite on saada 13 000kwh kulutus alle 10 000kwh. Vielä tarkoitus rakentaa pihasauna siirtäen peseytyminen ainakin suurelta osin sähköttömäksi, se maksaa parissa vuodessa itsensä takaisin.

  Kelonpolttaja

  Liian isot ovat liian isoja polttopuuksikin. Ei kannata Jätkä niitä metsäkärryjä, takakuormaajia perustella hydraulihalkojan viereen, et ehdi niitä peruutella hyvälle hollille siinä ajassa, jossa sillä bilkkeelläsi olet tehnyt vuoden pilkkeet. Sehän oli 20cm halkaisijan pölli ja 120 katkaisua/halkaisua minuutissa= aikalailla pinokuutio klapia minuutissa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)