Käyttäjän koillis lappi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 242)
 • koillis lappi

  Tukin hinnan nostolla saatiin meidät hölmöt myymään leimikot pikkusahoille hyvältä näyttävän tukkitilin muodossa.Tukki% jäi heikommaksi kuin tarjous ja kuitu meni puoli ilmaiseksi pikkufirman kanssa vaihdossa sellunkeittäjän kanssa tukkiin.

   

   

   

   

   

  koillis lappi

  Hyvin käy.Hinnat vähä kerrallaan laskee.Ja Lauri laskuri avittaa meitä.

  koillis lappi

  Tiedä missä Kmo.n metsät on.Mutta niin kuin Hatelo sano:Kolmannes pois joka harvennuksella.Mettämiehet hämmästelevät kun tykkään että 10 v sitten harvennettu on 3-5 v.päästä kypsä toiseen harvennukseen. Koillismaalla.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  koillis lappi

  Puuki ja Anneli.Sitäpä tässä yritän kertoa ettei tänäpäivänä voi mitoissa vedättää niin kuin ennen.Hakataan motolla hankintaa ja tiedetään määrät jotka on tienlaitaan toimitettu.Menee tehtaalle vaikkapa 3 kk päästä puntarimitalla.Ei kukaan ala säätelemään omaksi hyväksi jo todettuja mittoja.Se on semmonen kummajainen kun luottamus olemassa,ainaki meilläpäin.

  koillis lappi

  Kiinalaiset”rajoitti”tyttölapsien syntymistä josta me länsimaalaiset oltiin pahoilla mielin.Nyt sitte välimeren yli pukkaa porukkaa joka on saanu alkunsa kehitys avun turvin ja on valmis taistelemaan oman hyvin voinnin puolesta.Ihminen on aika hölmö kun yrittää tapella luontoa vastaan.Ryssä ja jenkki ymmärtävät  vähän pelin päälle ja yrittävät rajoittaa hallitsematonta lisääntymistä.

  koillis lappi

  Ja siperian ikijää sulaa.Joku raato löydetty jossa voi piillä kymmeniä tuhansia vuosia sitten eläneitä pöpöjä.Saudit taas hinaa jäävuoren rantaan ja tykkäävät että jano sammuu 4-5 vuodeksi.No.Huolesa kullaki.

  koillis lappi

  Timppa.50-60 luvulla koivuviha oli meilläpäin aika kova.Valjastettiin pari pillaria ja väliin vahva sinkki vaijeri ja ajettiin kaikki koivut nurin.Ainut oikea lämmityspuu oli kelohonka joka kerättiin pois ennen ko urotyön suoritusta.Määrämitta ja harsintahakkuilla oli kaikki tarvepuu ennen sitä poistettu.Jäljelle jäi mitä jäi,ei ainakaan pökkelöitä pesimäpuuksi.Omani on just ko käsittelyn jäljiltä ja yritän tehdä siitä metsää.3 ha harvennuskuvioon jätettiin toistakymmentä 5-6 metristä suht järeää koivua n.kuudesta metristä katkaistuna.Luonnon kylvämissä metsissä on ihan eri lähtökohta kuin muokatuissa ja istutetuissa ja kylvetyissä metsissä.Elelän metsät on varmaan kaluttu tyhjiksi parisataa vuotta ennen kuin napapiirillä on alettu osaraa tekemään.No nyt meillä kasvaa metät,kuhan vaan joku niitä hoitas.

  koillis lappi

  Vaan kun ei riitä.Motoketju ei kuulu sahan tai sellun ostajan omaan puun hankinta ketjuun.Tehasmittaan menee ainaki täällä.Hyvä velikö siihen vaikuttaa vaiko mikä.Kevään omassa jängänharvennuksessa oli hankinnan korjuukustannukset halvemmat kuin ostajan ketjun tekemänä.Ja kun sattuu sopivasti niin hankintahakkuun saa ajoitettua aika hyviin korjuu-olosuhteisiin.Tehtaa koneet tulee kun niille sopii.Ja moto painaa 31 tonnia paikassa missä puolet keveämmälläkin olis kulku loppunut ellei lumi olis mahan alla kantanut.Mutta.Ei jälkimitalla voi tänään jekuttaa kun hankintamotossakin on jälki leimikosta.

  koillis lappi

  😄.Tylsät on minunki naskalit,mutta purtava on.

  koillis lappi

  Jätkä. Muistan oikein hyvin tuon ajan.Tuli 510 jonssi ja 520 tais olla toinen.Kovasti paljo oli kevennety kaikin puolin.Viimenen niitti oli omalla kohalla kun runko halakes toisen kerran takapotkun seurauksena.Eka kerran yön yli sataneen lumen alla olevan tukin päähän ja toisella kerralla ronin oksan nokkaan.Kävelin huskukauppaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 242)