Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,796)
 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Olen parikin kertaa näytöksessä nähnyt tämän metsurin ja hän on kyllä valottanut näitä kannattavaisuus asioita mo:n näkökulmastakin, en vain muista lukuja sillä tavalla että voisin täällä muuta sanoa, kuin että ei aivan miinukselle ole menneet hommat. Hänellä on omat kaatomiehet tarvittaessa mukana.

  Olen aikanaan hevosella puuta ajanut ja asia on minulle kiinnostava sitä kautta. Joitakin asioita en ymmärrä hänen hommissaan.

  Miksi pitää olla kaksi hevosta, olisi paljon ketterämpi yhdellä pollella. Miksi ei käytetä talvella jalaksia? Onnistuis kyllä vaihtosysteemilläkin. Näitä olen häneltäkin suoraan kysynyt, mutta vastaus oli vain että tämä on todettu toimivaksi systeemiksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jees-mies kertoo omia kokemuksiaan alueeltaan, niin tekee myös tolopainen, mutta tolopaisella on vain aina kyky nähdä koko maan tilanne, vilkasemalla omalle metsäautotielle. Ihmeellinen röntgenkatse!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Riski erikoispuun markkinoinnin osalta pienenee tai häipyy jopa kokonaan, jos joku puulaji (esim. Douklas) saavuttaa sellaiset kasvatusmäärät ettei puu enää ole erikoispuu.

  Minkään tässä keskustelussa mainitun ulkomaisen puulajin markkinoinnissa ei ole ns. teknisiä esteitä. Kyse on vain logistisista esteistä, jotka voitetaan vain tarjonnan tarpeeksi suurella määrällä.

  Nyt olisikin kiireesti tehtävä selvitys eri puulajien mahdollisuuksista Suomessa ja sitten tehtäisiin valinta kahdesta korkeintaa kolmesta lajista, jotka rinnastetaan kotimaisiin lajeihin. jos jatketaan viljelemällä toistakymmentä ulkomaista puulajia pieninä hehtaarin palstoina kukin tahollaan, niin kyllä niitä närkästyneitä jatkossakin riittää, jotka pahoittavat mielensä kun minun hienot puuni eivät kelpaa, vaikka niitä on joka puolen rekkakuorman verran.

  Minun käsittääkseni aika monien lajien mm kontortan suhteen olisi jo olemassa tarpeeksi tietoa, päätösten tekemiseen. Onhan näitä ulkomaisia puita Suomessa viljelty jo jossain määrin yli sata vuotta. Jonkun pitäisi vain kerätä sirpaleiset kokemuksen yhteen, päätöksen tekoa varten.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tervetuloa Hermannin nuorisoseuraan!

  Oletko selaillut meidän vanhoja juttuja, sielläkin saattaa löytyä helmiä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puuki, juuri erikoispuiden markkinoilla Suomessa olisi vielä paljon tehtävää.

  Kova työ oli etsiä saunan lauteisiin haapaa, kun en halunnut virolaista lämpökäsiteltyä haapaa ostaa. Naapurikunnan pikku höyläämöltä löytyi sahattuna, kun höylä oli vieressä pantiin läpi.

  Erityis3sti tervaleppä on puu, jota ei hyödynnetä Suomessa ja sitä kyllä Pohjois-Satakunnassa kasvaa luonnonvaraisenakin. Harmaalepästäkin tulisi kaunista paneelia, mutta kukaan ei ollut kiinnostunut kun minulla oli hiukan tukkikokoista leppää.sanottiin vain että kauppa savusaunan polttopuuksi. No, poltin sitten itse takassa.

  Pihlajalla on sama kohtalo, kukaan ei ole edes uteliaisuuttaan kiinnostunut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Sitolkka, ilmeisesti koeviljelmia, jotka sitten menevät koekeittoihin. On vähän eri asia, kun sellufirman omassa metsässä on muutama sata hehtaaria kontortaa, kuin se että sitä on isännillä hehtaarista viiteen hehtaariin läntteinä, jotka hakataa jokainen eri vuotena.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onhan niitä hajaeriä erilaisia puulajeja sellutehtaalle ostettu, ihan asiakaspalvelusyistä, mutta sitten niitä on pitänyt yrittää syöttää tasaisesti vähän kerrallaan männyn joukkoon, ettei tulisi kovin suuria heittoja laatuun.

  Täällä meilläpäin jollakin isännällä oli pari hehtaaria lehtikuusta ja hän oli niin syvästi loukkaantunut kun hänen hienot puunsa eivät olleet kelvanneet kellekkään sellupuun ostajalle. Hän melkein itki kun ne menvät energiapuuksi, vaikka oli saanut kutakuinkin sellupuun hinnankin niistä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllähän sellutehtaalle kelpaa Lehtikuusi kontorta yms. Ehtona on vain yksinkertaisesti että toimitus on tuollaiset 1000 rekkakuormaa esim. parin kuukauden sisällä. Näin pystytään tekemään edes muutaman päivän keitto.

  Sahureilla ei myöskään ole oikein varaa ottaa kentälleen yhtään uutta kasaa kun ennestään on lähes 150 erilaatuista kasaa. Ei tietenkään ole kiva myöskään kaupitella muutamankaan rekkakuorman sahatavara erää ulkomaisille ostajille.

  Eli jäitä hattuun ja housuihinkin näissä puulajiasioissa.

  Tutkimustyötä pitää toki tehdä, mutta isompaan viljelyyn vasta kun todella tiedetään jotain lajin soveltuvuudesta Suomen oloihin. Saattais tosiaankin löytyäkkin joku sopiva laji kotimaisten rinnalle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kaikki tälläinen toiminta on kannatettavaa!

  Olisiko metsätaloudenkin syytä ottaa oppia. Metsänhoidollisia retkiä nuorisolle, sekä hakkuun ja raivauksen että istutuksen merkeissä. Sitten tietenkin niitä retkiä joissa katsellaan kuvioita, että mitä pitäis nyt tehdä. Mittailua relaskoopilla yms. Tietenkään unohtamatta niitä makkaratulia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kauhajoella aloittaa myös massiivipuisia kerrostalo elementtejä valmistava tehdas, tehdashallia remointoidaan jo. Aloitus kevättalvella noin 10 työntekijän voimin.

  Firman nimi on ProModules Oy. Sillä on paikkakuntalaisia osakkaita, mutta varsinainen taustatekijä on Laukaalainen JVR-Rakenne Oy, joka rakentaa puukerrostaloja.

  Tehdas tulee käyttämään CLT levyjä joita valmistetaan muutaman sadan metrin päässä ja myös Alajärvellä, joka sekin on sopivalla etäisyydellä. Tehdas käyttää myös LVL-levyjä (viilupuu).

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 4,796)