Käyttäjän Koukku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
  • Koukku

    Stihlin ketjut on parasta mitä rahalla saa. Oregon on hyvä ketju kanssa, mutta ei pidä terää yhtä hyvin. Ehkäpä sen vuoksi joidenkin mielestä parempi koska pehmeämpänä Stihliä helpompi viilattava.

    Itse suosin tehtaalla pakattua ketjua, kokemus on osoittanut kestävyyden paremmaksi kauppiaan liittämiin verrattuna. Jotkut kauppiaat myyvät ahneuksissaan rullaketjua tehdasketjun hinnalla.

    Laipoissa Stihl myös parhaaksi todettu, kestävyydeltään omaa luokkaa verrattuna muihin suomessa myytäviin.

    Nämä kokemukset siis moottorisahakäytöstä, motomiehillä voi olla eriäviä mielipiteitä.

    Koukku

    Vaikea uskoa että liuskekaasu suoranaisesti uhkaa ainakaan suomalaisen puun asemaa energiantuotannossa. USA:ssa yleisön vastustus tulee kasvamaan tulevaisuudessa särötykseen liittyvien ongelmien takia, eikä kaikkia varantoja pystytä siksi sielläkään hyödyntämään.

    Koukku

    Kemerasta voitaisiin luopua. Vastaavasti myyntiveroa tulisi laskea muutamalla prosentilla, ensiharvennuksilla myyntivero voitaisiin puolittaa, ja metsänomistajan itse tekemä hankintahakkuu vapauttaa myyntiverosta 250m3 asti kokonaan.

    ”Menetetyt” verotulot tulisivat takaisin varmasti myyntimäärien noustessa ja toimeliaisuuden lisääntyessä. Konekauppa kasvaa, työvoimaa palkataan ja niin edelleen.

    Koukku

    -30’C alkaa ohuelle ketjulle olemaan hupaa. Mittanauha katkeaa huomattavasti helpommin kovalla pakkasella. Kärkipyörä hajosi kerran uudesta laipasta kun pakkasta oli -34’C, meni takuuseen joten saattoi olla valmistusvirhekin.

    Puut halkeavat ja murtuvat helpommin, isompia puita kaataessa saa olla tavallista tarkempi pitopuun kanssa, ja mihin puun kaataa ettei latva ole täyttä silppua.

    Suurimmat ongelmat tulevat sahurille itselleen, ainakin minulla tahtoo jalkapohjat jäätyä kengistä riippumatta. Luulenpa ettei kova pakkanen tee hengityselimillekään hyvää, varsinkaan pitkäkestoinen rasitus.

    Hyviä puolia kovassa pakkasessa on se että vaatteet kestää kuivana.

    Koukku

    Minulle tulee kehno olo juurikin teräketjuöljystä, raivurilla ei ongelmia ole mutta jos sahassa on puhdistetusta öljystä valmistettua teräketjuöljyä niin sen kyllä huomaa. Teboilin teräketjuöljyllä ei hengitysongelmia ole tullut.

    Koukku

    Vuoden 1973 markka vastaa 1,1042 euroa vuoden 2012 rahanarvolla, eli mäntytukki on maksanut 134e/m3.
    http://www.stat.fi/til/khi/2012/khi_2012_2013-01-15_tau_001.html

    Eikö 2007-2008 piikin aikaan tullut tietoon Venäjän puutullit ja kartelliepäilyt puunostajien taholta? Molemmilla varmasti oli osansa puun hinnannousussa.

    Itse aiheesta, uskon että puu tulee säilyttämään asemansa tärkeänä raaka-aineena tulevaisuudessakin. Jollakin on lämpöä tuotettava ja rakennusmateriaalina puu on ylivoimainen jatkossakin. Ehkä puupolttoaineiden tuotanto jatkossa yhä kehittyy ja puusta saadaan myös liikenteeseen energiaa.

    Koukku

    Voit kysyä kyseisen tien hoitokunnalta tilapäistä käyttöoikeutta korvausta vastaan. Nopeampi, ja helpompi tapa luultavasti, kuin uuden tieoikeuden perustaminen.

    Koukku

    Tutkailin hintatilastoja Metlan sivuilta, ja rahanarvo korjattuna koivutukista sai hankinnalla vielä 1990 noin 64e/m3. Koivutukki oli kallein puulaatu hankintahakkuulla vielä vuonna 1995, siitä asti on ollut lähes pelkkää alamäkeä hinnassa. Tuolta löytyy tilastot jos joku muukin niitä haluaa katsoa, on kuitenkin huomattava etteivät nuo hinnat ole inflaatiokorjattuja http://www.metla.fi/metinfo/tilasto/puukauppa/puukauppa_hinnat_vuosittain_t.html

    Eipä tästä ole kuin noin kymmenen vuotta aikaa kun avohakkuilla koivutukin hakkasivat metsurit. Nyt laadun heikkenemisen maksavat metsänomistajat ja metsurit ovat työttömänä talvella.

    Tulevaisuudessa tulee kuitenkin ongelmia, koivun istutus oli muotia 90 luvulla. Jo kahdenkymmenen vuoden päästä on tulossa laajoja aloja koivikoita avohakkuuseen, toivotaan että tukille on kysyntää silloin.

    Koukku

    Ongelmia on varmasti myös edunvalvonnassa ja keskittyneessä ostajakunnassa. Tyvikoivulle löytyy myös pienempiä ostajia ja hintakin on ihan muuta kuin tavallisella vaneritukilla. Kuulemani mukaan laadukkain koivu menee suoraan Saksaan ja sorvataan siellä. Miksi Suomesta ei löydy halukkuutta jalostukseen?

    Laatutyvestä saa hyvän hinnan, jopa yli 200e/m3, ongelmana on vaan se että kertymää pitäisi olla vähintään 30m3. Siihen määrään pitää hakata useampi sata runkoa ja ne loput tukit menee sitten pilkkahintaan. Hankintamies pääsee kyllä palkoille jos metsästä vaan laadukasta tyveä löytyy. Ehkäpä useamman tilallisen kannattaisi harkita jopa yhteiskauppaa mikäli sillä tavalla saataisiin isompi määrä tyvitukkia samaan laaniin?

    Koukku

    Klapimoto, tosin tuolla terällä voi kaataminen olla hankalaa http://www.youtube.com/watch?v=SvaqHjR_Aro

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)