Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,607)
 • kuusessa ollaan

  Timppa: Juur pari viikkoa sitten näin keskustelun jossain netissä, missä kiihkomielisesti jk-kasvatusta kannattava tyyppi kertoi, että jk-metsistä puut korjataan pienempinä kuin normi uudistushakkuissa, arvokasvun hiipuessa. Näin oli hänelle eräs alan guru kertonut, tai ainakin oli ilmeisesti näin lukenut oppaista. Eli puut kaadetaan siis yhden-kahden tukin koossa, aivan kuten MH tekee nyt jossain päin Suomea. Se siitä järeämmän puun kerryttämisestä ja monimuotoisuuden lisääntymisestä JK-kasvatuksessa.

   

  Uskomatonta, miten JK kohdalla kaikki epäilyt voidaan kumota väistelemällä ja löytämällä hyvinkin kiistanalaisia näkökulmia aiheesta 🙁

  kuusessa ollaan

  En tiennyt, että on olemassa sellainen kuin ”Yle Luonto”-osasto, kun kuuntelin aamukahvia juodessa tuota ”pääuutiseksi” nostettua tutkimusta.

   

  Mielenkiintoista, teetättääköhän Ylen rakennuspuolen osasto kyselyn siitä, mitä rakennuksissa pitäisi säilyttää, mitkä rakennukset pitää täyttää tai purkaa, vai millaisia kattomateriaaleja tulisi suosia.

  kuusessa ollaan

  MM: Silloin ne mo:t, jotka osaavat markkinoida leimikkoaan sen arvopotentiaalilla, olisivat vahvoilla. Nyt liian stabiilit hinnat hyvien ja huonojen leimikoiden väleillä on hanurista. Hyvästäkään puustosta et saa kuin mahdollisesti sen männyn laatutyven hinnan. Ruotsissa epäkelvosta, vaikeasti korjattavasta leimikosta voidaan maksaa nimimihinta, ei pitkän ajan vakiintunutta hintaa hieman alennettuna.

  kuusessa ollaan

  Tämä keskustelu vahvistaa sen järjettömyyden suomalaisessa puukaupassa, että myyjä on päättämässä mitä ostaja haluaa tehdä ostoksillaan. Ei kauppiaskaan päätä, mitä asiakas eri kokoisilla perunoilla tekee.

  Järeysperustainen runkokohtainen hinnoittelu käyttöön pystykaupoissa ja laaturiskit saavat kuulua ostajalle – jos ei leimikkoa tutki, ottaa riskin räkämännikkö vai laatutyvimännikkö.

  kuusessa ollaan

  Viime talvena kuulin, että tavaralaji ”sellutukki” oli käytössä. Ja laadussa määräävä tekijä oli mitat, ei mutkaisuus…eli ”joku” oli valmis maksamaan perustukin hintaa kuiduksi menevästä tukkikoon puusta. Ilman että mo ihmettelisi kuitupinoa. Nyt ”tukit” päätyivät selluraaka-aineeksi ja kirjautuivat samoin.

  Onnittelut niille, joiden lylytyviset 1tukin korpikuuset ja paksuoksaiset räkämännyt saivat arvonnousua…

  Saas nähdä, mitä kuvioita tänätalvena tulee, kun kuusta on koko eurooppa täynnä, ja tämä jatkunee vielä vuosia etenkin sahatavaran kohdalla.

  kuusessa ollaan

  Tolopainen sen sanoi, paperia ei tarvita entiseen malliin…kunhan euroopan tuhopuun määrät joskus vähenee, sellua pukkaa.

  kuusessa ollaan

  Itsellä ollut halpis-biltemat sisäisellä mikillä ja nyt msa:t+Peltorit ulkoisella mikillä, yllättäen nuo sisämikilliset on kuuluneet vastapuolelle paremmin.

  kuusessa ollaan

  Aiemmin Huskulle radiolliset kuulosuojaimet teki MSA, Stihlille Peltor. Uudet kolminappiset huskut näyttävät eri kuorissa olevilta MSA:lta. Ja moni halpisversio (biltema, yms.) on taas kopioita Peltoreista.

  kuusessa ollaan

  Tietyillä markkinoilla vaaditaan peruutuskamera, eikä välttämättä sitä jätetä pois Suomen koneista. Näin kerran kuulin myyjältä, kun kameran näin ekan kerran uusissa koneissa. Monissa ajokoneissaki  on kamera takarungon päässä, että näkee jos varastopaikalla on auto tullut taakse. Ei sen avulla pysty peruuttamaan…turvallisuusväline.

  kuusessa ollaan

  Niin, Saksan ja muiden keskieuroopan maiden tuhot muuttavat puuvirtoja. Tänne voi nyt tulla tuontina kuitupuuta vaikka skotlannista tai puolasta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,607)