Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,643)
 • kuusessa ollaan

  Itse olen siirtynyt lähes täysin kiilojen käyttöön, vänkärit saa olla varastossa.

  – saa ennakkonostoa, ei ala ahdistamaan

  – muovikiiloihin hipaisut ei tuhoa terää

  – harvennuspuille on kevyempi pikkuvasara ja lyhyt jyrkkä kiila

  – järeille puille kaksi eri jyrkkyyden kiilaa ja reilumpi leka

  – kaikki kulkee varustevyössä mukana

  – selkä pääsee helpolla ja voimia säilyy hakkuuseen, punnertaminen vie yllättävästi virtaa.

  kuusessa ollaan

  Komppaan suorittavaa, olin itse 80-luvun lopulla ajamassa erään alueen kontortakeräilyä. Onneksi oli kasvanut kuusentaimikkoa alle, josta alueelle muodostui metsä, nyt tukkikokoista. Lähialueelle jätettiin yhdelle kuviolle pieni suikale näitä ”aavemetsän mäntyjä”. Ei paljon iloa kenellekään tälläisestä sellupuun kasvatuksesta.

  kuusessa ollaan

  Tuon kirjan myötä moni saa uskolleen vahvistusta…

  Esim twitterissä on ollut jo vuoden kova keskustelu JK-kasvatuksesta, mutta kovimmista puolestapuhujista ei kovinkaan monella ole yhtään kokemuksia ko. kasvatustavasta. Mutta, Lähteen ja muiden kuvia ja kirjallisuutta jaetaan yhtenä totuutena – parhaimmillaan on jopa fanikuvia ko. henkilön kanssa.

  kuusessa ollaan

  Risupedon ja giljotiinkaatopään vertailu on sama kuin vertailisi leikkuupuimuria ja sirppiä. Sen verran nopsampi idea, kunhan vaan saataisiin esim harvesterin 10 metrin puomin päähän. Vanhoja, maastokelpoisia Valmetin 911:ia kyllä piisaa alustoiksi.

  kuusessa ollaan

  Kun metsäteollisuuden tuotantolaitokset pakotetaan vähitellen rannikoille, käy kuten Ruotissa. Puun hinta sisämaassa laskee, kuljetuskustannusten nousun vuoksi.

  Ymmärrän huolen vesistöistä ja niiden kunnosta, luulempa että tämä projekti saattaa putkahtaa ulos jossain toisella paikkakunnalla.

  kuusessa ollaan

  Sehän on jo todettu julkisuudessa, että haja-asutusalueiden taloissa ja niiden vakuusarvoissa tikittää jonkinlainen pommi, arvon rajun laskun ja jopa miinusmerkkisen hinnan vuoksi.

  kuusessa ollaan

  Maaseutupaikkakunnat eivät tyhjene nyt nuorison muuton vuoksi, vaan siihen että 80-90 luvuilla lähtivät jo nuorempi väestönosa lisääntymään muualle ja nyt on suuret ikäluokat poistumassa luonnollista reittiä.

  Järkyttävän paljon näkyy maaseudulla 90-luvulla rakennettuja tai kunnostettuja taloja, joissa valo ei ole tuikkinut vuosiin.

  kuusessa ollaan

  Luulen, että jos huonoimpien leimikoiden kulut jäisivät puunmyyjän maksettaviksi, alkaisi loppua vähennysten tarve – kun ei olisi paljon tulojakaan. Ruotsissa kulut vähennetään ihan vastaavasti kuin jovain haaveilee, tuloksena vielä huonommat enskatulot…

  kuusessa ollaan

  Vaikka puhelin olisi ”vedenpitävä”, kannattaa se suojata, koska esim latausliittimet kärsivät hapettumisesta. Xcoverissakin on vain muoviläppä liittimen edessä, joka ei välttämättä riitä. Lisäksi minigrippussi vähentää näytön naarmiintumista.

  kuusessa ollaan

  1070 on kevyempi versio 1270:stä, kevyemmällä telillä ja pitkällä nosturilla. Tällä hetkellä vanhemmat versiot suosittuja budjettiluokan harvennuskoneita, ihan ammattiyrittäjillä…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,643)