Käyttäjän Mehtäakka kirjoittamat vastaukset

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Mehtäakka

  Mahtaako tyvitervaskukkulat tervehtiä vastaantulijaa muutaman vuoden kuluttua?

  Olen sitä mieltä että jatkuvan kasvatuksen puukauppaa tehdessä tulisi metsäasiantuntijan kertoa reilusti faktat, tietäisi mitä on mahdollisesti tulossa. Eka kertaa puikkoihin ryhtyessä on sen verran uusi asia ettei huomaa varautua kaikkein pahimpaan. Eikö asiantuntijaa juuri siksi käytetä? Se että luvattiin olla tavoitettavissa hakkuun aikana oli  pelkkää sanojen helinää. Ei herättänyt luottamusta seuraavia kauppoja silmällä pitäen. Tämä kuullostaa syyttelyltä mutta kyllä avainhenkilö  tässä on motokuski. Vastuu työtekemiseen ja toisten omaisuuden tärvelemiseen on siellä ratin takana. Oma järjen käyttö on sallittu tässäkin työssä. Kuskin täytyy tajuta mitä jälkeensä jättää. Vois kuvitella että herää kysymys, jos tämä metsä olisi omani ”hyväksyisinkö  tämän”? Mieluummin katson ja kuuntelen honkien huminaa kun odottelen että muutama tonni tupsahtaa tilille, se on laiha lohtu tuon tuhon jälkeen.

  Mehtäakka

  Teimme puukauppaa tarkoituksena oli  jatkuva kasvatus. Ohjeet laadimme paikallisen yhdistyksen asiantuntijan kanssa ja ne olivat  mielestämme todella hyvät ja tarkat.

  MUTTA mitä tekikään työnsuorittaja? Hakkuu alkoi lauantai aamulla ja jo samana päivänä näytti että nyt menee päin honkia. Huolestuneena lähettelin  s.postilla kuvia hakkuunvalvojalle tärveltyneistä puista, yritin tavoittaa puhelimitse,  lupauksesta huolimatta yhteyttä en saanut.

  Arvokkaan metsän järeiden puiden juuret ajettu ”kuralle”, joissakin tapauksissa iso metsäkone oli ajanut  jopa 10 cm etäisyydeltä puunrungosta, ajourat ovat   järkyttävän syviä. Moton jälkeen tuli ajokone ja urat senkun syveni ja vahinkoa tuli lisää. Puita kaadettiin toisia puita päin, jolloin tuli tilanteita että ylimääräisiä puita jouduttiin korjaamaan  pois vahingoittumisen takia (puut kaatui juurineen) Järeät puut vedettiin  Motolle päin kasvavaa puunrunkoa pitkin, jolloin kuoret vahingoittui ja nekin puut olisi pitänyt kaataa pois, tyvijuuri vahinkoja tuli em.syystä. Suurien puiden oksat raapi pystyyn jäävien puiden rungot, oksat ja latvat katkeili.  Miksi kaadettiin toisia puita päin, vaihtoehto oli .Pystyyn jäi kaksi-/kolmehaaraisia puita, vaikka ohjeen mukaan ne piti poistaa. ”Tyvirutto” uhkaa tätä entistä metsää, mitä siitä onkaan  jäljelle muutaman vuoden päästä?

  Firman mies teki pyynnöstä vahinkotarkastuksen, mutta lopputuloksen arvaatte.

  Tämä piti olla vaihtoehto avohakkuulle, mutta kyllä tuli tunne ” että ei enää ikinä”.

   

   

  Mehtäakka

  Avohakkuu- sana on minulle melkein sama kun kirosana, joskus avohakkuu  pitää tehdä ja se on selvää. MUTTA nytkin eräs maanomistaja oli laittanut avohakkuun keskenkasvuiseen metsään – mielestäni täysin väärä toimenpide. Lieneekö rahapula yllättänyt?

  Toinen asia jota olen suuresti ihmetellyt on n.3 ha.n suuruisen aukon keskelle jätetyt 3 koivua. Koivikkoa on aukon molemmilla puolilla ja tunnetusti koivut siementää hyvin näinkin. Aukkoon istutetaan kuusentaimet. Tarkoitushan on pitää taimikko lehtipuusta vapaana, tässä tapauksessa lehtipuu ottaa vallan.

  Kertoisitteko viisaat miksi tehdään näin?

  Mehtäakka

  Maan arvoista ”viisveisaan” mutta ajatus että ollaan noin yhteistyökykyisiä ja halukkaita tekemään tuollaisia vaihtoja,  nostan olematonta hattua. Meillä naapuri heiluu myrkkyjen kanssa puolentoista metrin päässä ruokapaikastamme eikä myy metriäkään meille, vaikka saisi itse määrätä hinnan.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)