Käyttäjän Mehtäläenen kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Mehtäläenen

  Ihan hyvä saha se on ja sitä isompaa terää kannattaa ilman muuta käyttää, muuten sahan parhaat ominaisuudet jää käyttämättä. Isolla terällä sahatessa terä kannattaa pitää koko ajan liikkeellä pumppailemalla kaasua. Jos joka risun välissä terän antaa pysähtyä, niin hermothan siinä ehtii mennä, kun ison terän vauhtiin pääsy vie paljon aikaa. Halkaisijaltaan 225mm ja 1,8 milliä paksun terän päästyä vauhtiin se myös pitää sen paremmin ja leikkuuteho on paljon parempi kuin 200 millisellä. Säätö tuntuu alkuun hankalalta, mutta sahailee vain ja hienosäätää erikoismeisselillään, kun saha alkaa olla tuttu.

  Mehtäläenen

  Itse olen ilmeisesti jonkun asteinen jännevammainen, yliojentuvat väljät ranteet tms., mutta peukalokaasu on itselle parempi ja kokemusta on molemmista. Vaikka jännetupit ovat olleet kipeinä ja jomottanut siihen kaasua säätelevään peukaloonkiin, niin ei se ole työntekoa häirinnyt milläänlailla. Työergonomia riippuu aika paljon siitä, miten hyvin valjaat ja kahvat säätelee.

  Mehtäläenen

  Jos haluat parhaan mahdollisen sahan, minkä saat alle 500 eurolla, etkä ammatiksesi sahaa, niin osta 353. Mutta jos tykkäät tehokkaammasta ja paremmin kiihtyvästä, niin 346XP. Täysverinen ammattisaha, joka räväkämpi versio kuin 353. Rakenteellisina eroina ainostaan sylinteri ja mäntä, mutta muuten samoja varmoja sahoja, joista lastentaudit karsittu.

  Mehtäläenen

  On nuo oireet kyllä niin selvät, että ei oikein muutakaan pysty epäilemään(tällä kokemuksella hehe:). Halvimmalla pääset, kun hankit toimivan käytetyn tyristorin ja isket kiinni.

  Mehtäläenen

  Edesmenneellä 245:lla oli samat oireet. Vika tuli yllättäen ja kylmänä pelasi hyvin, mutta lämmettyään sammuili ja piti kaasulla ”narrata”, että sai pidettyä käynnissä, mutta eihän siitä työnteosta tullu mitään. Tyristori oli rikki ja uuden osan saa huoltoliikkeestä muistaakseni 70 eurolla. Tosin noita on liikkeellä käytettynä ja purkuosanakin aika hyvin.

  Mehtäläenen

  Itsellä on uusi Husqvarnan 545 Fx- raivuri ja 353 moottorisahana ja voin Huskyn ”ammattisahoja” lämpimästi suositella, mutta kokemusta uutuuksistani ei ole kuin muutaman hehtaarin verran. Hyvin ovat pelittäneet, mutta pidänkin rakkaista harrastevälineistäni hyvää huolta. 😀 Meinasin ensin Stihlin 480:tä, mutta Huskun kauppias otti vanhan ja loppuun ajetun Huskun raivurin vastaan ja hyvitti mukavasti, joten päätös oli selvä. Mahtavat valjaat ja oikein hyvä saha. X-torq on kuulemma hyvin tarkka säädöistään, mutta osaavan käyttäjän käsissä löytyvät ja pysyvät(ammattimieheltä kuultua). Sisäänajosäädöt on tosin aika vaarattomat, mutta moottori saa hioutua rauhassa. Huskuissa on ergonomia huippua, mutta voihan se Stihli olla kestävämpi ja parempi. Molemmista merkeistä pelkästään hyvää kokemusta, mutta Stihlin raivurit on tuntemattomia.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)